+1 oy
425 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhaba ben Ayla 23yaşındayım. Aslında buraya uygun değil sorum ama başka yerde soramıyorum çünki akıl verecek biri yok. 

Allah nasip ederse Ramazandan sonra nişanım olucak 1nisan kararlaştırıyoruz daha nişan olmadan ailede kavga çıkıyor sorun evleneceğim adam, ailesi değil. 

Sorun baba tarafım beni hep dışladılar asla aileden görmediler küçükken annem acil ameliyata alındı gecesi o amcamın karısında kaldım hala unutmuyorum hava soğuktu birtane terlik vermemişti. Birlikte yaşadığımız zamanlar kuzenlerimle oynamak istiyordum kapıyı kilitliyordu kızlarını dolduruyordu ve isteğine ulaştı. 

Büyük kızı 2023eylül evlendi dün doğum yaptı tüm aile orada o masaya sadece ben ve annem fazlayız. Babam gitti o düğüne o kadar kötü ki dışlanma herkes fotoğraf paylaştı tüm akrabalarımız ordaydı. Benim kardeşim yok tek çocuğum o zaman yalnızlığımı anladım. 

Annem babamı gönderdi dost düşman var gitmen icap eder ve gitti. Bazen onada sinir oluyorum beni yalnız bıraktı diye ama ne yapayım ki? 

Dün ne annem tebrik etti ne ben. Sorun kıskanma değil ama içimde onlara karşı nefret var. O kadın anneanne olmayı haketmiyor malesef

10ay önce akrabamızın düğünü vardı küçük kuzenle karşılaştım selam verdi yüzünü döndü yüzünü buruşturdu kendime o kadar bela okudum ki neden selam verdin diye. İçim çok dolu anlatarak ağlamak istiyorum bir kardeşim olmasını o kadar isterdim ki ona rahatça ağlardım anne babama ağlayamıyorum. 

Ben nişana gelsinler istemiyorum suratlarını gördüğümde sinir oluyorum annemde ikizler burcu istemiyor diyor Allahlarından bulsunlar diyor sonra gelsinler çatlasınlar diyor. Babamda ben suratına doğru senin akrabalarından kardeşlerinden nefret ediyorum diyiyorum oda ne kadar böyle düşman olucaksın diyor bende ölseler Allah rahmet eylesin demem düğünüme bile gelmesinler o zamanda babam suratını asıyor kırılıyor 

Haksızmıyım? Babamda bunları biliyor görüyor ama barışma yolunda kardeşinin torununa davet düzenleyecek olsalar çağırmazlar ama babam yinede canları sağolsun diyor canları batsın 

5 Cevaplar

+2 oy
(5,690 puan) tarafından

Bazı tavırların ve mantık yürütmen bana çocukça geldi. Yaşından muhtemelen. Mesela annenin vicdanının git gel yapmasının tek sebebi İkizler burcu olması mı :) N'olur her şeyi burçlara bağlamayın salın biraz şu burçları :)

Ya da babanın yüzüne yüzüne nefret ediyorum ailenden demek sana ne kazandırır babana ne kazandırır? Düşünsene evlendin, evladın oldu ve yüzüne bağıra bağıra "senin annen baban ölse Allah rahmet eylesin demem" dese ne hissedersin? Sen her ne kadar nefret etsen de babanın bir organik bağı var amcanlarla. Bu adama böyle ağız dolusu sayma hakkın yok. Saygısızlık da ayrıca. Biraz sınır bilmek lazım. Olgun biri olsa "Babacığım senin de öz ailen ama biliyorsun senelerdir bir iyi ilişkimiz olamadı davet etmek içimden gelmiyor" der. Ergen gibi yüzüne nefret kusmak adamı yaralamak dışında bir sonuç çıkarmaz... 

Son olarak düşmanın değiller, sadece iyi geçinemediğin akrabaların onlar. Baban gelmelerini uygun bulduysa davet etmelisin. Sen en mutlu gününde nişanlınla tadını çıkarırsın onlar da seyretsin. Ha, muhakkak kusur bulacaklar. Sen yine çocukça davranmayıp aldırış etmeyeceksin. Sen kraliyet ailesi gibi nişan da yapsan beğenmeyecekler çünkü :)

Fazla dolusun, hayatta emin ol amcan ve ailesinden daha değerli şeyler var. Odağını biraz o güzel şeylere ver. Gerçekten mutluluk istiyorsan yengenmiş kuzeninmiş bunlar önemsiz detaylar olmalı.

(1,165 puan) tarafından

Psikolog gibi yazmışsın okurken hiç bir cümlede yanlış düşünüyor demedim. O kadar güzel açıklama yapmışsın ki helal olsun🫂. İkizler burcu ayrıntısını da yazmışsın bu arada 😂

(5,690 puan) tarafından

Yok ya estağfurullah, psikologların 1 haftalık ders programı bile olamam ben :D Çok uzak bir gözden görünenler böyle. 23 yaş için olgunluk biraz yetersiz geldi bana. Ben o yaşta böyle değildim ve burada gördüğüm 23 yaş kadınları da daha olgun genel olarak. Biraz yeni sekme açması lazım post sahibinin hayatta :)

(1,165 puan) tarafından

Ya aslında hersey tecrübeye sabit fusunce yapınız bana çok doğru geldi

-Reklam-
+1 oy
(286 puan) tarafından

Bosver canım gelsinler sen de olabildiğince mutlu gozuk oyna eğlen nisanlinla fotolar çekin keyfine bak 

Akraba değil akrep oluyor bazıları 

+1 oy
(9,617 puan) tarafından

Öncelikle bu mutlu zamanlarını bu gibi düşüncelerle doldurma derim .Hazırlıklarını yap işde güzel şeyler anılar bırak coşkulu olur bu zamanlar ha birazda telaşlı.Gelsinler yüzlerine yüzlerine oyna  çatlasınlar patlasınlar boşver 

(9,617 puan) tarafından
+1

Bu arada nişanlınada yansıtma derim bu gşbi şeyleri el oğlu yarın evlendiğin zaman başa kalkar bi sebep bulur illa 😁

+1 oy
(1,697 puan) tarafından

Bu güzel zamanlarında hiç bunlara kafa takma kim geliyorsa gelsin he hı de selam ver geç umursama babanın gelecek olursak bazı adamlar bir şeyleri anlamamakta her zaman ısrar eder Rabbim evinde evliliğinden nişanlınla nişanlının ailesiyle şimdi veya ileride Rabbim sorun yaşatmasın İnşallah çok mutlu olursun ama sen ona bir tavsiyem asla nişanlını kendine ailenle olan hiçbir sıkıntı anlatma öyle el oğlu iki gün sonra kafasına kakıyor insanı

0 oy
(1,165 puan) tarafından

Yani akraba akrepleri sana sokmadan sen ne şekilde sokmayı bileceksin. Onlar böyle yaptı şöyle yaptı gelmesinler etmesinler deme, gelsinler görsünler çatlayıp gitsinler çokta umursama sana mutluluğu verecek olan esin olur eşin olmazsa doğacak cocugun mutluluk verir. Çokça mutlu ol inşallah 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
14 cevap 412 göst.
+1 oy
4 cevap 176 göst.
5 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Kadinca_4499265 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
16 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Burcu inci (15 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,088 soru

24,081,794 cevap

331,237 kullanıcı

...