+1 oy
343 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Büyük kızım 13yaşında onun okuluna başlamasına 1yıl kalmış eşim Rusyaya gidelim orda kendime iş bulucam dedi evimiz bile yoktu kayınvalidemle yaşıyorduk o zamanlar gençtim hemen kabul ettim bana cazip geliyordu benim babam onun babası banka heryerden borç aldı herşeyğ bıraktık Rusyaya gittik. Uzak akrabası var o aklına sokmuş birlikte otoyıkama merkezi açtılar kızım bilmediği biryerde okula başladı o kadar zor olduki alışması zor günün ömrü kısa olur dedim sustum orda dil bilmesen yaşaman zor bende zorla dil öğrendim maksatımız para biriktirip Azerbaycana dönmek ev almaktı ama burda işleri iyiye gitti dönmek istemedi bende hamile kaldım Rusyada doğum oldu 2kızım dünyaya geldi. Annemler kayınvalidem geldi gördü o kadar çok özlemiştim ki eşimde altını çizerek dediki biz dönmeyecez size para gönderirim dedi onlarda birşey diyemediler. Küçük kızımada artık dil öğretmeye başlamıştım fazla zorluk çekmesin onunda okuluna az kalmıştı artık 2sene sonra başlayacaktı. Birgün geldi herşey battı dedi hesap sormama izin vermedi gidiyoruz dedi akrabasınınki batmamış ama bununki batmış akrabası bilet parası vermiş ama döndüğümüzde parayı isteyecem demiş başka şansımız yoktu perişan halde döndük heryere borç vardı borça faiz geliyordu canı çıkana kadar borcu ödedi ki hala ödüyor. 

Dün bana eve geç gelicem tanıdığımla görüşücem dedi bende tamam dedim. Sahura uyandığımda onuda kaldırdım kalk dediki sen tut ben tutamam alkol aldım dedi. O ******** akrabası Azerbaycana gelmiş ailesiyle tatile onunla görüşmüş gel bu defa daha iyileri olucak demiş eşimde hemen inanmış bizi tekrar oraya götürmek istiyor ben asla olmaz çocuklarım perişan olur düzenleri bozulur bana dediki sen beni anlamıyorsun herşeye kötü nefes atıyorsun olmayacak diyorsun arkamda durmuyorsun bende arkanda durdum noldu herşeyi batırdın dedim. O zaman ben kendim giderim sende burda kalırsın dedi. Ama gitmesini istemiyorum çünki sütten dili yanan yoğurtu üflemeli ama bu öylece dalıyor arkabası ****** imansız insanların iftar açacağı saatde gitmiş alkol içmişler 

Tekrar gidicez ve tekrar aynı şey olucak daha bu borçları bitmedi hala gitme derdinde

7 Cevaplar

+1 oy
(3,933 puan) tarafından

Eşin ne kadar safmış

tarafından

Ya bende sinir oldum burda yavaş yavaş kur işte borçlar bitsin Rusyada yollar para mı

-Reklam-
+1 oy
(1,499 puan) tarafından

Bazı insan ne yaparsa yapsın akıllanmıyor yani başına daha ne gelmesi gerekiyor bilmiyorum vallahi Allah yardımcın olsun Allah'ım kolaylık versin ama başka bir ülkeye gidip düzen kurmak da kolay değil bunu nasıl yapacak bilmiyorum Allah yardımcın olsun

+1 oy
(1,798 puan) tarafından

akrabası gene dolandıracaktır. ilk batışı da muhtemelen akraba kazığından olmuştur. bana sorarsan sen kal çocuklarınla. o gitsin naparsa yapsın. sana sormadan gidiyorsa arkasında da durma bence. hak etmiyor gibi görünüyor çünkü.

ben olsam: bu işte ben yokum benden vazgeçip gidiyorsan yolun açık olsun derdim

0 oy
(25,922 puan) tarafından

Məndə Rusiyadayam hal hazırda artıq 2 il olur gəldiyim. Evləndim 10 gün sonra gəldim. Cox peşmanam. Hətta nə qeder yoldaşımla xoşbəxt olsam belə bəzən evləndiyimə pesman oluram. Gurbet ölkəyə gəldiyim üçün. Bu iki il ərzində hamilə qaldım uşağım oldu dilde bilmirəm o qədər cətin olduki mənim üçün hərsey..ona görə səni ən yaxsi mən anliyiram ☹️

Sənin tək çarə yoldaşını ikna rtməkdi gəlməməyə. Həm artıq burdada pul qazanmaq mümkün deyil düzgün. Çünki müharibə ölkəsidir. Hər gün yeni qayda çıxır miqrantlarla bağlı. Əgər sənədləriniz yoxdursa çox qala bilməzsiz 3 aydan . Bunların hamısını şirin dillə yoldaşına başa sal çünkü basqa çarə yoxdu. Kişilər sadece şirin dilleyola gelirler 🤷🏻‍♀️

tarafından

Can həqiqətən çətindi özdəki bizim qonşularımızda qəribə idi insanlara aşağıda yuxarı baxırdılar. Qızım məktəbdə çıx daş olunurdu mənimdə müəllimlə danışmaq ehtoyacım varidi zorla öyrəndim təbiki elə mükəmməl bilmirəm ama özümü sudan quruya çıxardıram

(946 puan) tarafından

Sizin konuşmanızı ısırıram

(25,922 puan) tarafından

Hocaaammm♥️🌹

Ahaha ben hep merak ediyorum bizim konusmamiz sizlere nasil görünüyor. Ne kadarini aiyorsunuz yada hic anliyormysunuz falan 😁

(946 puan) tarafından

Canıııım♥Ben çok seviyorum anlıyorum bazen tvden açardık haberleri dinlerdik 🌹🦋 ümrede çok arkadaş edinmiştim bana kendi çöreklerinden ikram etmişlerdi. Bir de küçük top şeklinde peynir🦋🌹 

(25,922 puan) tarafından

Yaa ne güzel 🎉🌹🌹

0 oy
(2,020 puan) tarafından

Hayır dünya da o kadar ülke varken niye savaş ülkesi? Bizim akrabanın Türkiye de mobilya dükkanı vardı ve iflas etti hem maddi hem manevi. Çetin bı karar alıp Almanya'ya yerlestiler ailecek. Adam orada mobilya dükkanı açtı ve şuan paraya para demiyor. 5-6 sene de çok iyi yerlere geldiler. Demem o ki enflasyonu iyi, döner sermayesi tıkırında bı iş ve ülke lazım yoksa daha çok batarlar.

0 oy
(43 puan) tarafından

Gitmeyin desem olmaz,  sen kal o gitsin ne hali varsa görsün dicem oda olmaz, Ailecek gidin diçem hiç hiç olmaz ne diyim ki her türlü yolun sonu  fena 

Rabim yardımcın olsun ama beliki eşin aklına sokmuş bir kere geri dönmez bu yoldan

6 ay önce falan eşimde Almanya için niyetlendi  işte ben gidim. Siz kalın ben sana para bırakim 2 3 ayın kirasını ödim  birkaç ay idare edelim ben iş bulup ev tutuklan sonra sizide götüren dedi. 

Ben bilerek tmm git  sıkıntı yok   dedim hiç umrumda değilmiş gibi  buda baktım diyor insan gitme der sensiz napıcaz der falan dedi

Dedim ne dicem ne olmuş ayrı olsak falan dedim  . İşine gelmedi galiba onsuz daha rahat ediceğimi yada  ayrılacagımı falan düşündü her hande bilemedim birden vaz geçti konusunu kapatı

Arada diyor işte gitmek istiyırum falan diye git diyorım gitmiyorsun diyince yine bozuluyor😄😄

0 oy
(22,313 puan) tarafından

Böyle bir adama güvenilmez çünkü kendi bile ne istediğini bilmiyor doğru düzgün neden battığını bile açıklayamamış evlilik çocuk düzen ister. Macera yaşayacak yaşı zamanı çoktan geçmişsiniz. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 92 göst.
0 oy
5 cevap 141 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 435 göst.
6 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sude ayse elam (895 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 473 göst.
23 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Esmer ghh (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,578 soru

23,922,462 cevap

323,560 kullanıcı

...