+2 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde (450 puan) tarafından

2 çocuk var evde iş hiç bitmiyor gibi tam bitti gibi diyorım 5 dk oturuyorum bişe çıkıyo bi oda ya geçiyorum orda iş tuvalete giriyorum oraya bir su döküyorum bilmiyorum hele hafta sonu iyice iş dolu sağolsun eşim de öyle oturur söylenidim iyice, yapan kişileri örnek gösterdim artık surat astı. Kuzenlerim var eşleriyle yaparlar herşeyi onları söyledim tavır aldı off çok sıkıldım 

18 Cevaplar

+2 oy
(4,894 puan) tarafından

Niye tavir aliyo ki peygamber efendimizi ornek gosterseydin bu erkeklerde durmadan yiyip icip yatmak istiyolar he bi ara benimki de oyleydi hic bi ise elini surmezdi afedersin dusa girse kiyafetlerimi haizrla derdi bisey eksik kusurlu olsun surat sallardi corabi yetismedi niye yikamadin biz hic kavga etmeyiz kolay kolay ciddi bisey olmadikca o oyle yaptikca ben surat yaptim oyle oyle duzeldi dile getirecek kadar uzamadi simdi bakiyorum ise gitmeden ortaligi toparliyo en azindan oyuncaklari toparlar bulasik falan varsa mutfaga goturur kirli camasir falan gorse sepete koyar kendisi dagitmaz bizim daginikligimiz da toplar surahiye takmis bu ara surekli onu dolduruyo tuvalet kagitlarini degistiriyo bi supurge atmiyo bulasik yikamiyo ama bu kadar bile destek olmasi bana yetiyo Allah razı olsun 

(240 puan) tarafından

Benimki de birşey yapmaz.Amnesine söyleyince o erkek çalışıyor sen istiyorsun evde sen erkek olasın o karı?

(4,894 puan) tarafından

Kendi sorununuzu nuye annesine aoyluyosun 

-Reklam-
+2 oy
(5,646 puan) tarafından

Destek olmak ya da yardım etmek tanımını doğru bulmuyorum ben. Benim olduğu kadar onun da evi. Herkese gücüne ve becerisine göre iş veriyorum ben evde. Buna 3 yaşındaki oğlum da dahil. En başında herkese görevlerini bildirince söylenmeye gerek olmuyor.

Her zaman görev tanımı olmayabiliyor o zaman da eşimle sözsüz bir anlaşmayla işleri paylaşmış oluyoruz. Bugün mesela sabah eşim uyudu 11'e kadar çocuğumuzu ben doyurdum. Kahvaltısını bitirince de eşim aldı 3 saat  dışarıda gezdirdi uyutup getirdi. O sırada ben de uyudum. Karşılıklı hallediyoruz çok şükür ama bu işbirliği çocuktan sonra kuvvetlendi bizde. 

(1,897 puan) tarafından

Bende kesinlikle böyle düşünüyorum herkes kendi sorumluluğunu bilsin . Biz eşlerimizin anneleri veya hizmet için alınan bir mal değiliz evin sorumluluğu 2 kişi yaşıyoruz sonuçta iki kişiye ait 

(5,646 puan) tarafından

Kesinlikle öyle kuşum. Bana mesela yetişkin bir insanın düzenini, temizliğini takip etmek tuhaf geliyor. Peşin peşin dedim eşime. Ben bir erkek olsam senin ev arkadaşın olsam senin bakımını yapmayacaktım, şu an eşin olarak ev arkadaşınım herkes eli ayağı tuttuğu sürece kendine kendi bakacak dedim. Çamaşırlarını kendisi yıkar, ütüleri kuru temizlemeye verir, ebevyen banyosu onun temizliğini kendisi yapar. Sofrayı ben kurduysam o kaldırır. Mecburuz işbirliğine. 

+1 oy
tarafından

Yardımcı olmak olayını doğru bulmuyorum o bu evde yaşamıyor mu yaşıyorsa oda kendi işini kendi yapacak bulaşık çamaşır çocuk bakımı sadece kadına ait değildir

0 oy
(2,648 puan) tarafından

Ben şuan çalışmıyorum eşim bı gece Bir gündüz sokakta çalışıyor. Kar kışta eve ıslak yorgun geliyor. Yine de Allah razı olsun 2 bebeğe baktığım için hiç bu niye böyle demez bazen ikisi de durmuyor evi *** goturuyor yemek olmuyor. Banyoyu ve bulaşığı yıkadı geçen hafta sonu

0 oy
(8,694 puan) tarafından

ilk evlilik dönemim kaynanam gelmiş bana diyor oğlum daha bugüne kadar kendi çayına şeker atıp karsitimis değil bende diyorum yazık eli ayağı sağlam insan niye sakat muamelesi yapmışsınız sesi çıkmıyor yani demek istyor ki sende böyle devam et. 

Ben söylersem kalkıp yapar söylemezsem fiskos masası gibi kenarda oturur kalır.  Hiç yardımsever değil anlayacağınız 

(4,860 puan) tarafından

Ayy aynı kaynanadan bende de var hiç kıyamamış oğullarına şekerlerinş atıp karıştırmış. Yeni evliydim evdeki çelebim bekardı çok tuhafıma giderdi sabah kalkmadan başucuna sigarasını kemerini çorabını değiştirceği kıyafetlerini koyardı kapıya çıkar ayakkabısını silerdi kahvaltı zaten kesin hazır olurdu çoğu zaman kaynım yemeden giderdi. Ha camdan da bakardı araba uzaklaşana kadar kaynımda o aralar 24 yaşında felandı

Eşimde bekledi benden bunları alışınca ama baktı yapmıyorum kendi kendine alıştı 😂

(8,694 puan) tarafından

İyi yapıyorsun bende çoğu şeyini yapmıyorum 

0 oy
(8,181 puan) tarafından

Oluyor sağ olsun ☺️ bu gün iftarı birlikte hazırladık. Mutfağı o topladı çayıda demledi. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır♥️

Her insan aynı değil. Bu birazda yetişme tarzına bağlı bence. Eşinin annesi sürekli erkek çocuğu diye bir şey yaptırmamışsa böyle olması çok normal 

0 oy
(6,732 puan) tarafından

Doğruyu söylemek gerekirse ev işinde yardım etmez hasta olmadığım süre ama evde olduğu süre de çocukların varlığını bile unuturum o derece eşim ilgilenir oynatir ben sadece mamasını hazırlarim eşim doyurur gazını alir birde altını ben alırım sadece çiş se onuda eşim yapar gece çocuk uyandımi kendi kalkar mama yapilcaksa beni uyandırır birde mutfak konusunda hamur yoğurmam gerekirse yoğuruyordu ondan kurtulmak için gitti hamur yoğurma makinası aldi 😂 

0 oy
(2,498 puan) tarafından

Çalışmadığı zaman yapardı ama şimdi hiç yapmıyor. Arada yemek yapar. Ben biseyler yaparken bebeği oyalar. Bugün evdeydi sen bebeğe bakta ben evi temizleyeyim dedim sabah 10 da elektrik bir gitti 5 te geldi. Dedim doğru söyle sen mi konuştun elektrikçilerle birgün evdeyim hanım çocuğa baktıracak kesin su elektriği diye 😀 

0 oy
(4,776 puan) tarafından

Hasta olmadığım sürece Yemek, tuvalet, banyo ve kaka alımı hariç herseyi birlikte hatta daha cok eşim yapar 

0 oy
(3,296 puan) tarafından

Beni alqna kadar elinden her iş gelirdi. Sonra akılsız ben iyi alıştırdım onu, şimdi kendi işi dışında yatalak durmak istiyor. Çocukların çoğu banyo işi onda. Onun dışında uyymadan önce yarım saat bir rutin olayı da. Hepsini diyerek yaptırıyorum. Hasta olsam gözüm arkada kalır. Yeni evlenenlere tavsiyem, her halta yetişmeyin, bırakın salın biraz. Erkek tamir işlerini bile yapıyordum. Bırakınca rotarlıda olsa artık eşim yapıyor.

0 oy
(2,841 puan) tarafından

Temizlik konusunda yardımı oluyor ama o da benim laf saymamla oldu. İkimiz de çalışıyoruz. Kendisi dışarda ne kadar yoruluyorsa ben de o kadar yoruluyorum. Yine işin çoğu bende ama yaptığı işi de lütuf gibi gösterme durumunu da düzeltmemiz lazım

0 oy
(428 puan) tarafından

Evde olduğu sürelerde evi toplar süpürür yemek işi pek elinden gelmiyor ama tavuk sote olsa mutfağa koşar yapar. Mutfakta yemek malzemelerini dograr benim için hazır hale getirir

misafir gelecek olsa benden önce evi toplamaya başlar küçükken annelerinin korkusundan kardeşleriyle ev toplar supururmus keza universitede bekar evinde de iş bölümü yaparlarmış. O konuda rahatım. Dışarı çıkacak olursa cocguda yanına alır az da olsa dinlerim. Gece çocuk için kalkar bakar. Ben razıyım Allah'ta razı olsun ondan inşallah.

0 oy
(23,404 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşim bana yardim etmese evi b.k götürür ne tek başıma yapacak enerjim var ne de onun oturmasına tahammülüm ortak yaşam alanımız ortak çocuğumuz  beraber kirletip beraber temizliyoruz beraber pişirip beraber yiyoruz oğlumun ihtiyaçlarını kim daha az yorgunsa ona paslıyoruz biz böyle çok mutluyuz 

0 oy
(6,626 puan) tarafından

Evlilik iki kişi arasında olduğuna göre işlerde ortak evi sadece ben batırmıyorum yada sadece kendime yemek yapmıyorum o yüzden yardım etmek zorunda ben demeden yapar bunun bilincinde sağolsun eşinin surat asacak kızması için sebebi yok hayat müşterek 

0 oy
(376 puan) tarafından

Allah razı olsun her konuda yardımcı olur. Hareketi seven birisidir. Dışarı işleri ondadır genelde marketi fln halleder ne lazimsa. Evdede her ısı yapar bulasıkları makınaya dizer, boşaltir. Camlar, perdeler ondadır. Elimin altında herseyi kolaylaştırır. Mutfakta çay şekere kadar esım doldurur. Etrafı toparlar. Çocuk bakımından pek anlamaz sadece ilgilenir dısarıya goturur oynatır. Üniversitede de evde kalmış o yüzden her işten anlar. Yemekleri ben yaparım bilir yinede bazen salata yapar o kdr. Kaç gündür hastaydım yerimden kalkamıyordum. Sagolsun herseyı halletti. Evlenmeden önce çöp kaldırmazmis ben alıştırdım baya :) şimdi çayıma kadar esım verir :) 

(6,104 puan) tarafından

O ne güzel eş öyle 😀maşaAllah 

(376 puan) tarafından

Allah razı olsun kardeşim ❤️ masallah öyledir. Boş vakti oluyor birazda bu bir avantaj evde sürekli. Dısarıya hep beraber çıkarız arkadaşı yoktur yada başka ortamı. Yoğun olsa bu kadar yardımı olmazdı. Herseyden önce merhametli ve düşünceli elhamdülillah 😊 Rabbım işini rast getirsin sureklı dua ediyorum canım esime

(6,104 puan) tarafından
+1

Erkeklere merhamet çok yakışıyor ❤️Rabbim daim etsin 

0 oy
(6,104 puan) tarafından

Çok şükür benimki yardımcı oluyor elinden daha fazlası da gelir aslında vakti oluyor ama çok yapmıyor. Yinede Allah razı olsun destek olur bana

0 oy
(497 puan) tarafından

Dışarda soğukta sıcakta yağmurda ıslansa bile çalıştığı için genelde tüm ev işleri bende. Çok şükür bir tane de bir buçuk yaşında bebeğimiz var. Ama tabi annesinin biricik oğlu prensi olduğu için çayına şeker atıp karıştırılmasını ister kıyafetleri titizlikle muntazam bir şekilde düzenli olsun ister asla dağınık durmamalı sabahları isterse sabaha kadar bebek uyutmamış olsun o kahvaltısı yedi buçukta hazır olacak, akşam yemeği o geldiğinde hazır olacak yemek kalkar kalkmaz çayı yanına gelecek. Arada bebeği al da bulaşıkları yıkiyim diyorum ben yorgunum diyip bebeği alıp annesine gidiyor alt kata bebekle onlar oynasın diye. Annesi alt katımda olduğu için işine gelmeyen bir şey olsa annesine koşuyor annesinin minik kuzusu

0 oy
(14,817 puan) tarafından

İs yapması geçtim işimi sabotaj etmese ona da eyvallahım.

Salonda yere uzandı uyudu kaldı (sabah erken kalkıyor) Yatak odasına girdim çamaşırlar vardı onları katladim gardrobun içini boşalttım tozunu aldım kalktı geldi yatağa yattı bu sefer de. Carsaf degistirecektim baza altına girecektim kaldı. Yatak odasını bıraktım bende kızımın odasına girdim artık kıyafetlerini yerleştirdim oyuncaklarını ayırdım saat oldu 2 şimdi baza altına nasıl gireyim evi bile supuremedim daha bütün enerjimi emdi 😅

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 418 göst.
0 oy
32 cevap 498 göst.
22 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nehirr1 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 900 göst.
30 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 983 göst.
27 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde Minikmucize (2,589 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,362 soru

24,071,215 cevap

330,667 kullanıcı

...