+1 oy
294 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (299 puan) tarafından

Bulunduğum sitede bazı çocuklar küfürlü konusuyolar hatta düzgün konuşan erkek çocuk çok nadir İlk zamanlar uyarmak istiyordum ama uğraşmak istemedim milletin çocuğuyla anası babası düşünsün dedim .Benim de bir kızım var daha 2 yaşında duymaması için uzaklaştirabiliyorum sadece küçük bir yer bulunduğumuz yer .Bir de gerçekten saygısız nesil yetişiyor Allah evlatlarımızı korusun iyilerle karşılaştırsin.Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

13 Cevaplar

+2 oy
(2,608 puan) tarafından

Ben duyarsam uyarıyorum. Çocuklar terbiyeli konuşun biraz diye. Tersleyen olmadı pek ama belli de olmaz. Şimdiki çocuklar hep saygısız hem korkusuz gelir sataşır birşey yapar Allah korusun.

(299 puan) tarafından

Aynen öyle en iyisi o ortamdan uzaklaşmak sanırım 

-Reklam-
+1 oy
(27,091 puan) tarafından

İnan elimizden o ortamdan uzaklaştırmaktan başka birşey gelmez çocuğu uyarsan öyle konuşan bir çocuk seni mi dinleyecek ailesine desen benim çocuğum sanane diyecek bizim yapmamız gereken şey kendi çocuğumuz bu kelimeleri duysa bile bunu yapmanın kötü birşey olduğunu öğretmemiz lazım ki öyle insanlarla karşılaşırsa uzak durabilen bir birey olsun 

(299 puan) tarafından
+1

Evet ya bir tanesinin babası gelip ağzına şaplak atmıştı .Bağıra bağıra küfürlü konuşuyordu bir piknik yerinde .O zmn dedim çocuk ailesini bile dinlemiyo.En iyisi kendi çocuğumuzu düşünmek illaki küfürlere maruz kalacaklar belki kendileri de konuşacaklar .Bizlerde böyle süreçlerden geçtik ama bu şekilde bunun yanlış olduğunu kendimiz idrak ettik

(27,091 puan) tarafından

Aynen öyle çocuk bunun yanlış olduğunu bilirse zaten yapmayacaktır ama arkadaş ortamı da bu duruma iter tabi çocuğu Rabbim evlatlarımızı korusun öyle insanları bizden uzak tutsun 

(299 puan) tarafından
+1

Amin canimm

+1 oy
(5,866 puan) tarafından

Bizim sitede de cocuklar ederse ben uyariyorum. Uyardigim halde yaparsa kiziyorum. Yine yaparsa ailesine soyluyorum. Gitsin evinde etsin. 

+1 oy
(8,294 puan) tarafından

Asla uyarmadan geçmem özellikle çocuk parkında isek Allaaah cinlerim tepeme geliyor. Terbiyesiz pis bir nesil yetişiyor çok üzücü.   

+1 oy
(13,439 puan) tarafından

Ay ben uyarıyorum yanımda çocuklarım yoksa bile. Geçen hatta eşim uyardı. İkimiz yürüyoruz sahilde 2 çocuk yanyana rn fazla ortaokul yanı. Biri öbürüne sonra diğeri ona eşim dayanamadı şşş beyler ayıp olmuyomu dedi pardon abı dedi sustular. Parktaysak ben uzaklaşamıyorsam uyarıyorum çıkın parktan diyorum böyle konuşacaksanız. Benimde biri 2 biri 4.5 yaşında. Çocuklar dekoder gibi herşeyi kaydediyorlar. O yüzden mümkün olduğunca sakınmaya çalışıyorum. Daha hiç kötü kelime bilmezler

0 oy
(5,205 puan) tarafından

Malesef cok yasadigimiz bi durum ben kalkipta bisey diyemem de 3 yasina girmek uzere oglum var ne ben ne babasi ne aile yakinlari asla hele onun yanida kufurlu konusmazlar gecen gun babanesi ve dedesiyle markete gittiler ertesi gun cocuk sefersiz dedi afedersin sok oldum esim bi taraftan ben bitaraftan nasil tepki verecegimizi de bilemedik nerden duydun dedim marketteki adam dedi dedi koca adama ne diyebilirim ki yok annecim oyle dememisrtir sevimsiz demistir dedim o cok kotu bil laf bi daha soyle dedim soylemedi ama ne kadar koruyabilir8m bilmiyorum 

0 oy
(1,849 puan) tarafından

Bu durum beni de rahatsız ediyor uzak tutmaya çalışmaktan başka da birşey yapamıyorum geçen markete gittik markette çalışan genç bir oğlan fiyat yanlış yazılmış sanırsam nasıl böyle yanlış yazarsın diye başladı küfür etmeye terbiyesiz dedim çıktım aynı şekilde kardeşlerim de yapıyorlar annene şunu de annene bunu de diye terbiyesligin lüzumu yok benim çocuğumun terbiyesini bozmayın dedim annem bozuldu ama napim çocuğum daha önemli 2 yaşında daha herşeyi çok hızlı öğreniyorlar zaten kendisinden 1 yaş büyük kuzeni var hür önüne geçene küfür ediyor çünkü öyle yetistirdiler filana küfür et diyorlar oda söylüyor sonra da iyi birşeymis gibi gülüyorlar böyle ortamlarda ne kadar korunabilir bilmiyorum 

0 oy
(2,231 puan) tarafından

Direk senin ağzın ne pis derim ama anneleri cirkefse demem bulaşmam 

0 oy
(23,834 puan) tarafından

Bulunduğumuz ortamlarda hep böyleleri olacak ben çocuğumu uzak tutmayı tercih ediyorum uyardığım da oluyor görmezden gelip uzaklaştığımda edilen küfüre bulunulan ortama ruh halime göre değişiyor tepkim 

0 oy
(1,539 puan) tarafından

Ben uyarıyorum hatta yanlış bş hareket gördüğümde de uyarıyorum mesela okul saatinde kolunda cantasıyla gezenleri de uyarıyorum ama ne fayda kime söylicen ahanda benimde oğlum 6.sınıfa kadar o kadar kibar duyarlı agzı temiz bir cocuktu ki maalesef ki okul ortamı arkadaş ortamı bozdu ne yaparsam yapim bildiğini okuyor 

Şimdiki nesil küfürlü konuşmayı havalı bişey sanıyor mesela kavdaga ananı ...... deseler kavga büyür demi şimdikiler ananı .......nerde kaldın özledim diyor 

Ben basta kendimi oğlumu olmak üzere hangi cocuk küfürlü konuşursa yanlış bişey yaparsa uyarıyorum

(299 puan) tarafından

Bn açıkçası şuan kimseyi uyarıyorum kaldığım yerde yeni olduğum için aileleri nasıllar onu da bilmiyorum her laflarinin biri küfür normal konuşurken bile küfür ekliyolar dediginz gibi .sadece yanlarından uzaklaşıyorum çocuğumla sesli konuşup kufurlerini bastırmaya çalışıyorum

0 oy
(4,786 puan) tarafından

Çocuk bize degil biz çocuğa uyum sağlamak için çabaladığımız bu dönemde Çocuklardan pek bi hayır beklemiyorum açıkçası 

0 oy
(4,237 puan) tarafından

Aaa çok ayıp denir mi öyle o güzel agzine sesine yakışıyor mu diyorum genelde özür diliyorlar

0 oy
(508 puan) tarafından

Duyarsam uyaririm ayıp dikkat edin diye hala devam ederlerse kızarım bile yani cocugumu kaçıracak halin yok dikkat etsinler aileside birşey derse küfür ediyorlar uyardım derim 

(299 puan) tarafından

Ailelerini bilmiyorum nasıl insanlardır bulaşmakta  istemem açıkçası o yüzden pek karışmıyorum

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 153 göst.
0 oy
11 cevap 456 göst.
20 Ocak 2023 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,229 göst.
20 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mgr (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,990 göst.
26 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu