+2 oy
348 göst.
Moda kategorisinde (3,331 puan) tarafından

Eşim akşam üstü dediki kaynanani niye davet etmedin ilk iftar bende dedim ki kaynanam.niye demedi evde oruç tutan bir bu 2 çocukla bugün yemek yapmasın.ben cagirayim diye eşim de dedi çocuklar yedirmez yemeği rahat diye dememistir dedi bnde iyi ozamn madem 2 çocukla beni evine rahat yemek yiyemez diye davet etmiyorlarsa benmde 2 çocukla misafir agirlamayacagimida bilsinler ne de olsa çocuklar durmuyor dedim .. oh ne güzel valla 2 çocukla bide iftar hazırlayacam çokta fifi

9 Cevaplar

+2 oy
(4,088 puan) tarafından

Mubarek Ramazanda bu tur hesaplar.olmamali diye dusunuyorum. Uani buyugunuz olarak bana gore ilk.gun olmasa bile, ilk siz onu davet etmelisiniz. Birakin kalpleriniz yumusasin su bereket ayında, takılmayın bu kadar el degil.sonucta

-Reklam-
+2 oy
(8,031 puan) tarafından

İlk iftar çekirdek aile yapılır sessiz sakin telaş olmadan . Mecbur gibi dayatması çok yersiz. 

(8,743 puan) tarafından

Yani içinden gelir cağırırsın dem

(1,320 puan) tarafından
+1

Valla ben bu konu da bu yoruma katılıyorum kimse kimseyi çağırmak zorunda degil ramazanda misafire tonlarca yemek yapip para sacacagina o parayı fakir birine verip karnini doyurmasinin  daha sevap yazılır dlye dusunuyorum 

(3,331 puan) tarafından

Valla çocuklarımla anca evimde rahat edip yemek yiyorum .. kaynanam ayrımcılık yapıyor eltimo çağırıyor beni cagirmiuor sebep benm.cocuklar onun çocuğu yok saçma değil mi niye zorla illa cagirayim cocugumdan rahatsız olan evime de gelemsin cagirmasin da zaten 

+1 oy
(230 puan) tarafından

Hani yargılamak istemiyorum kayananmla aram pek iyi değil çocuğumda çok yaramaz ama yani iftar o iyilik ilk bana gelsin isterim. Yani oruçlu insan yaşlı sonuçta gençte olabilir sevap kazanırsın tartışmasını yapma bence :) 

(3,331 puan) tarafından

Normal zamnda da misafir çağırır benm.cocuklarim durmuyormus diye cagirmaz 10 dk çocuklar oraya gitse hemen geri yollar valla sevap bı tarafa gönlüm yok zorla olacak değil ya ne giderim ne çağırırım diğer gelini ni oğlunu iftara çağırmış benm.cocuklar batiyorsa valla kimse kusura bakmasın bakarsada baksın ..

+1 oy
(875 puan) tarafından

4 5 senedir kaynanamdam ayrıldım her sene kaynanam oruç tutmamasına rağmen hep ailemle onları beraber çağırırım kaynanam kaynanasina bakmadı onun kaynanası da benimle. Kadın değil gelinini çağırmak kaynanasini çağırmak bir tabak yemek getirmisligi yok kaynanasina. İyilik karşılıklı olmamalı bırak Allah görüyor Sevab defterine yazılıyor sen küçüklüğünü yap gerisini ona bırak canım çünkü ben öyle yapıyorum. 

(661 puan) tarafından

Sen kaynananin kaynanasina mi bakyrsn canm herks yapmz cnm şahsen ben yapmazdm

+1 oy
(4,755 puan) tarafından

Ramazan tam olarak böyle hislerimizden arınmamız için var. Oruç tutmak zor geliyorsa tutmayın. Oruç tutmayıp tatlı dille kayınvalidenizi ağırlamak, eşinizle böyle bir diyaloğa girmemek, burada eşinizin ve kayınvalidenizin arkasından dert yanmamak daha sevaptır. Dün oruç tuttunuz ama içiniz kaynıyor. Ramazan ruhu bu değil. Hafifleyin biraz. 

(8,031 puan) tarafından
+1

Oruç tutmak farz  kayınvalideyi çağırmak değil . O ondan sevap söyle boyle diye yazmak hukum vermek olur o da Allah'ın adına karar vermeye girer bu da haramdır bilginize . 

(3,331 puan) tarafından

Ramazan ayrimcilik yapmakta değildir cocugumfan rahatsız olan ne evime ne evine dini boyutu beni ilgilendirir sevap günah diyorsunuz ya kaynanamın eltimi diğer oğlunu çağırıp agirlarken benm çocuğum var diye istememesi de günah sayilmiyormu 

(4,755 puan) tarafından

Bu kayınvalideni ilgilendirir. Sen kendi kalbine bak. Çocuklarından rahatsız oluyorsa neden oluyor mesela, haylazlar mı? Bunu kafaya takabilirsin ama kayınvalidenle ilgili kısmı ramazan günü kendine dert etme. 

0 oy
(18,114 puan) tarafından

Ramazands böyle küçük hesaplar bana hoş gelmiyor. Bende kaymakamdan zerre hoşlanmam ama ben 3 çocukla yemek yapıp kaynanamı çağırdım. Ne kadar sevap sen biliyor musun? Keşke çağırabilecegim başka akrabalarim da olsaydı da her gün birini çağırsaydım

(3,331 puan) tarafından

Kaynanan da snin 3 çocuğun var diye başka çağırdığı misafirleri rahatsız olamsin  diye eltimi çağırdı seni çağırmasa zoruna gitmex mi 

(18,114 puan) tarafından

Benim işime bile gelir beni cagirmamasi. 

0 oy
(4,601 puan) tarafından

2 çocuklu çalışan kadın olarak o günde çalıştım ama ilk iftar hem annemleri hem kaynanamı çağırdım. Böyle oh olsunlar ramazan haricinde olmalı olacaksada eşinin annesi sonuçta 

0 oy
(70 puan) tarafından

Sana katılıyorum arkadaşım bize Ramazan ise onlara da Ramazan o büyüklük yapıp çağırsaymış ayrıca çocuklar yaramaz diye hiç bir şeye çağırmayacak mı misafirim gelecek gel yardım et demeyi bilir ama 

0 oy
(1,263 puan) tarafından

Ay n'olacak iyilik yap denize at sevabın sana kalcak her ne olursa olsun önce senin davet etmen lazm

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 156 göst.
+1 oy
4 cevap 119 göst.
+1 oy
7 cevap 238 göst.
10 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Emneerydmn (207 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 916 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde ...Hilal... (222 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,450 soru

23,857,719 cevap

320,211 kullanıcı

...