+1 oy
128 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (25 puan) tarafından

Merhaba kızlar ben şuan çalışmıyorum ve yaklaşık 5 haftalık hamileyim bir yerden duydum ve tam olarak emin değilim.Hamilelik boyunca dört ay çalışıyor olarak görünüp sigortamı yatirirsam doğum sonrasında belli bir para alabilirmisim bu konu hakkında bilginiz varmı acaba doğru mu veya detayları ne cevaplarsanız çok sevinirim:)

5 Cevaplar

0 oy
(1,566 puan) tarafından

Doğum parası son 12 aydaki brüt miktarı üzerinden hesaplanıyor  o yüzden bna çok mantıklı gelmedi

-Reklam-
0 oy
(2,294 puan) tarafından

Yani zaten her ay sigorta için 7 bin TL (2024 rakamiydi şuan ne kadar bilmiyorum) yaptıracaksın , alacağın doğum parasından daha fazla çıkacak cebinden

(25 puan) tarafından

Yok yaklaşık iki katı para aliniyormus sanırım dediğim gibi bende tam olarak emin değilim 

(2,294 puan) tarafından

Ne alaka kız 2 katı ? Öyle birşey yok ücretli raporunun günlerinin parasını alıyorsun 

0 oy
(1,082 puan) tarafından

Ben 6 ay sigorta yaptırdım eşim yapti 7aylikken çıkardı.dogumdan sonra sigortaya gittik başvurduk.3 asgari ücret aldım.o zaman 4.500du asgari ücret bana 15 bin yattı.uzerine 5bin koyup iki bilezik almıştık.sen bir muhasebeciyle görüş yapacak insan lazım ve hızlı olmak lazım.dusunuyosan oyalanma ayarlayın hemen

0 oy
(360 puan) tarafından

Sizin 30 haftaya kadar belki daha fazla çalışmanız lazım son zamnlarda rapor almanız lazım daha sonra doğum ettikten sonra o parayı alabiliyorsunuz 

0 oy
(1,597 puan) tarafından

Hayr belli süre çalışmak gerekiyor bu dediğin mantıksız canım vernezler 

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 306 göst.
+3 oy
10 cevap 154 göst.
0 oy
2 cevap 51 göst.
18 saat önce Para & Ekonomi kategorisinde Ht (2,605 puan) tarafından soruldu
+1 oy