Kızlar kızımın dili tam olarak çözülmedi 5 yaşında bayağı bazı kelimeleri tam söyleyemiyor açılır mı
İlkokula başlayacak yakında. Okula gitmeden bu sorunu cozmezseniz beraberinde farklı sorunlar da gelir. Açılır diye bir şey yapmadan beklemeyin. Gitmiyorsa ana okuluna gitmeli bence bir de kesinlikle uzman bir dil terapistine basvurun. Akran zorbalığı da yaşayabilir derslerde başarısızlık da.
açılır bol bol konuşsun ve sosyalleşsin
Benim kuzenim yedi yaşına kadar harfleri söyleyemedi. İlkokula başlayınca konuşması düzeldi. Bence okula başlamasını bekle baktın değişen birşey yok dil terapisine götür.
Dil terapistine götürdün mü?
Vakit kaybetmeden dil terapistine götürün ilk okula başlayacak akran zorbalığı yaşar. Anaokulunda bile yaşıyor çocuklar. Konuşmasını anlamadıkları zaman oynamak istemiyorlar. Benim oğlumda öyleydi rapor çıkarıp dil terapistine başlattık şimdi çok çok farkediyor geçen seneki haline göre. Eski videoları açıp bakınca farkediyorum.
Acilmasi icin gayretle yardim etmeniz gerekiyor surekli karsiniza alin ve dudagini okusun mutlaka yavasca kelimeleri gerekiyorsa hangi harfi cikartamiyotsa onu soyletmeye calisin, bunu zamana yayin bir sure sonra olacak
Okula başlayıp arkadaşlari tarafından rencide edilmeden bir çaresine bakmalısınız 5 yaş bekleme yaşını çoktan geçmiş bir yaş
4, buçuk yaşında ana okula yazdrdik oda uzun cümleleri sohbeti yok
Çocuk psikiyatriye giderseniz size yol gösteriyor gerekli görürse de konuşma ve dil terapistine yönlendiriyor
Benim kızım da 5 yaşında herşeyi gayet güzel konuşur ama bazı harfleri hala çıkaramıyor. Bu sene anaokulu na başlayacak İnşallah düzelir
1,466,939 soru
24,037,276 cevap
328,991 kullanıcı