+3 oy
523 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (69 puan) tarafından

30 yaşındayım 6 senedir evliyim babam bekarken ara sıra dinimiz gereği kapan dedi ama üstelemedi 

Evlendim eşimde sen bilirsin dedi zaten öyle çok açık değilim Mayıs'ta düğün var memlekette eşimin işi gereği babamlarla gideceğiz babam kesinlikle bu şekil gelemezsin istemiyorum dedi  bende babama güzellikle içimden gelmiyor zoraki bir yere kadar olur dedim gerçekten içimden gelmiyor babam kızdı kesinlikle bu şekilde olmaz dedi baskı ile istemiyorum ben inat değil gerçekten içimden geldiği gibi olmak istiyorum 

16 Cevaplar

+4 oy
(11,971 puan) tarafından

Asla gitmezdim o düğune

(69 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum 

-Reklam-
+1 oy
(1,973 puan) tarafından

Baban artık karışamaz ki kocan var sevabıda günahıda kocanın boynuna olur bu arada bende açıgım benimde annem çok istiyor kapanmamı oda arada sırada bana baskı yapar eşime söyler eşim hep şey der kendi isterse kapanır ben zorlayamam der 

(69 puan) tarafından

Benim eşimde öyle diyor 

+1 oy
(4,032 puan) tarafından

Ben olsam asla babmla gitmezdim yada kendin bilet kes öyle git 

(69 puan) tarafından

Babam kendi ailesine bakarak bide bunu diyor çok zoruma gitti gitmem

+1 oy
(2,494 puan) tarafından

Ne saçma senin yerinde olsam düğünede gitmem 

(69 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum 

+1 oy
tarafından

o zaman gitme düğüne. 

bunu senin istemen lazım. istemedikten sonra olmaz, olmuyor bunu çoğu kişi ya deneyimlemiştir ya da çevresinde benzer durumda birilerini görmüştür. buna kocam da karar veremez baban da. senin bileceğin iş. şu an istemiyorsun belki 5 sene sonra sen karar vereceksin belli olmaz. ama zorlama olursa kapanacağın varsa da kapanmazsın

(69 puan) tarafından

Babam bide bunu kendi ailesi kapalı ben niye açığım diye istiyor babama güzellikle diyorum resmen inada bindiriyor bende gitmem olur biter

tarafından

baba olarak evet isteyebilir ama diretemez. sevabı da günahı da sana. Kimse karışamaz 

+1 oy
(1,285 puan) tarafından

Bende gitmezdim içimden gelmeyen bişi yapmaktansa şu açıklara başka gözle bakmayı kesseler iş çözülür 

(69 puan) tarafından

Ve babam bunu aile yapısına bağdaştırarak yapıyor ailesinin içinde öyle gözükmeyeyim diye bu beni daha da kırdı ben onun tek kizıyım

+1 oy
(2,226 puan) tarafından

Düğün sohbetli mi çalgılı mi?

(69 puan) tarafından

Çalgılı ve babam bunu ailesi kapalı diye son anda çıkardı bu beni daha da üzdü 

(2,226 puan) tarafından

Babana açık açık konuşma vaktin gelmiş diye düşünüyorum 

+1 oy
(24,138 puan) tarafından

Öyle diyosa asla gitme onunla hiç bi yere o ne karışıyor kocan birşey demiyoken ne haddine yani 

(69 puan) tarafından
+1

Babanın kızında hakkından bahsediyor eşim var benim o birşey demiyor

+1 oy
(821 puan) tarafından

Ben qitmezdim duqune 

(69 puan) tarafından

Bende gitmem ailesiyle olsun

+1 oy
tarafından

Kesinlikle gitmem babamlada görüşmem beni böyle kabul etmeyen benden utanan insanın oldugu ortama adım atmam

(69 puan) tarafından

Kesinlikle babam ısrar ederse bende görüşmem 

+1 oy
(180 puan) tarafından

Baban da sen de rahatsiz olcaksaniz gitmezsiniz dugune olur biter. Guzelim kocaman kadinsin babaya saygi bir yere kadar senin artik esinle paylastigin bir hayatin ve kendi ailen var, baban kendi ailesiyle ilgilensin. Esin de karisamaz en fazla gonlunden geceni soyler ortak bir nokta bulursunuz ama o da senin kararina guvenmis ne guzel. Gonul istemiyorsa gosteris yapmaya gerek yok. Dini gerekliliklerini yaparken ici bos yapiyorsan hic yapma zaten. Dinde zorlama olmaz. Allah kalbini bilir, rahat ol. Baban o kadar inancli biriyse bunu bilmesi lazim. 

(69 puan) tarafından

Babam inançlı olsaydı o kadar beni küçükten kapatırdı babam şu anda inanç için değil aile yapısına bakarak istiyor toplumda sedece benim kızım açık kalmasin kimse bana birşey demesin kafasında bu beni üzüyor 

(180 puan) tarafından

Cok yazik gercekten. Toplumsal kabul gorme icin gosterise gerek yok. Millet ne der dusuncesinden olesiye nefret ediyorum. Tek hayatimiz var, millet icin yasayamam kimse kusura bakmasin. Kendine laf gelecek diye seni magdur etmesine izin verme bence. Sana da sirf bunun icin birsey diyen varsa kalbinden cok goruntune onem veriyorlarsa zaten o insanlari hayatina sokma.

+1 oy
tarafından

Aslında baban senin kötülüğün değil iyiliğin için söylüyor ama üslup kötü olunca haliyle insan inada bindiriyor.

Babam hiç bir zaman kapanacaksınız demedi bana, asla zorlamadı hatta kapanmazsanız saygı duyarım derdi. Hep dini hikayeler anlattı , kapalılığın önemini hep güzel dille anlattı dini güzel üslûp ile aşıladı bize elhamdülillah ❤️🥰 Rabb'im içine o isteği versin inşallah canım benim bu dünya geçici bir dünya , dünya işleri için ahiretimizi yakmamalıyız canım benim ❤️

(69 puan) tarafından

Babam beni küçükten zorlamadı şimdi aile genel olarak kapalı olunca benim onların içinde açık olamami istemediğini belirtti eşim bu konuda sen bilirsin dedi babam kesin net beni dinleyeceksin diye diretiyor ben şimdi zoraki nasil kapanayim

tarafından

Suç o zaman babanda canım kusuruma bakma, zamanında yapmadığı şeyi neden şimdi yapıyor ki ? Gerçi dinde zorlama da yok 

+1 oy
(3,303 puan) tarafından

Eşiniz bu konuda bir şey demiyor mu? Benim babam bu şekilde bir baskı yapsa eşim siz karışamazsınız ben varım der. Eşiniz tepki versin kocanız olarak

(69 puan) tarafından

Henüz çok yeni babamla oturup konuşacağım tekrardan anlamazsa dediğiniz gibi olacak 

0 oy
(163,410 puan) tarafından

ben gitmem yaa      

0 oy
(1,819 puan) tarafından

Bende açığım herkes banada diyor ama milletin zoruyla olacak iş değil ki kimseyi umursama içinden gelmesi lazım 

0 oy
(2,651 puan) tarafından

Gitmezdim o düğüne artık baban sana karışamaz canım eşin bir şey demedikten sonra. Allahla senin aranda olan bir şey bu 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 942 göst.
24 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Frover (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 490 göst.
23 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azkaban (2,743 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 980 göst.
19 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Damla. (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 507 göst.

Kategoriler

1,470,723 soru

24,089,576 cevap

331,687 kullanıcı

...