+2 oy
375 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (219 puan) tarafından

Kızkar iyi geceler ben size bişey söylemek istiyorum ama lütfen yargılamayın benim iki çocuğum var kızım 14 aylık oğlum daha 3 aylık ama oğlum beni çok yoruyor çok sancısı olduğu için geceleri neredeyse hep 2 saat tek uyuyabiliyorum aşırı yoruluyorum eşim ne kadar yardım etsede yetmiyor oğlumdan dolayı çok yoruluyorum kızıma çok kızıyorum sonrada üzülüyorum gidip kızıma sarılıp öpüp kokluyorum benim gibi olupta kendşni törpüleyen varmı nasıl yaptı banada yardımcı olurmusunuz rica etsem?

13 Cevaplar

+2 oy
(988 puan) tarafından

Ben böyle durumlar da büyük olan bebeğe çok üzülüyorum o daha bebekken abla yada abi pozisyonuna girmesi isteniyor bence çok büyük haksızlık.

Ama sende işte bir şekilde bu duruma madem düştün Allah yardım etsin ne diyim evde iki bebekle sinirlerin yipraniyor doğal olarak umarım en hafif şekilde anlatırsınız bu dönemi sadece unutma ki diğeri de bebek kardeş yapmış olmanız onu abla pozisyonuna sokmaz 1 yaşında bir bebek o da

(219 puan) tarafından

İkinci bebeğimi isteyerek getirmedim kazayla oldu ve aldırmakta olmayacağı için mecburen artık yola devam ettim ama tek olduğum için çok zorlanıyorum 

-Reklam-
+1 oy
(6,777 puan) tarafından

Yazınca ben kötü oluyorum ama o çocuğun günahı ney o gelipte kardeş kardeş diye ağlamadi size yapmayın ya lütfen gerekirse eşiniz geldimi gidin uyuyun 

(219 puan) tarafından

Zaten ikinci bebeğimi bilerek yapmadık kazayla oldu ayrıca fırsat buldukça uyuyorum kızımlada ilgileniyorum

+1 oy
(3,700 puan) tarafından

Ya kardeş oldu diye diğeri de abla sayılmaz yabi büyük değil o da bebek sayılır 

Sabır cekeceksin yapacak başka bir şey yok, ben mesela sinir olunca aklıma hep şunu getiriyorum, bu hayata onu getirmeyi ben istedim o istemedi o yüzden sakin kalmak onu büyütmek zorundayım 

Kusura bakma ama neden okadar az Aralık bıraktın neredeyse doğumdan 2 ay sonra hamile kalmışsın

(219 puan) tarafından

Bilerek olmadı 

+1 oy
(5,976 puan) tarafından

Büyük kızına kızma noktasında bu aileyi senin ve eşinin tercihiyle 4 kişilik yaptığınızı hatırlatabilirsin kendine. Sonuçta küçücük yavrun karar vermedi, onun kızılacak hiçbir şeyi yok 😏

Gaz için Gripe Water önerirdim kesinlikle ama 3 aylık olmuş zaten. Zamanla azalır inşallah sancılar. 

(219 puan) tarafından

Kızımı çok seviyorum ama ikincisi beni çok yorduğu için ona yükleniyorum bende uykusuz olduğum zamanlar genelde eşime onunla çok ilgilen ben bugünok yorgunum derim biraz uykumu aldıktan sonra artık hep kızımla ilgilenirim oda benden başkasına asla gitmiyor asla 

0 oy
tarafından

Bacım sakın kızma Allah korusun küser konuşmaz sonra bi tanıdığımın kızıda aynı şekilde annesi kızdıktan sonra konuşmamaya başlamıştı büssürü doktora falan götürdüler Allah muhafaza öyle yapma sabırlı ol 

(1,102 puan) tarafından

Peki sonra çocuk düzeldi mi konuşması , nasıl çözdüler

tarafından

Çok şükür düzeldi dil terapistine falan çok götürdüler

(219 puan) tarafından

O derecede kızıma kızmıyorumda yinede tabikide tedbirli olurum

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Az daha sabır canım ilk üç ayı bitince küçük de düzene girer inşallah ama öbürü de bebek büyük değil kızacağın zaman yuzune bak kızamazsın zaten sana da yazık kızıp da üzülme, geçecek inşallah düzene girer bundan sonra, hele öbürü de yenidoğanlıktan çıktı mı kızın zıplar o güler birbirlerini oyalarlar ❤️

0 oy
(1,904 puan) tarafından

Benm buyuk 5 yaş oldugu halde zorlaniyorum ilk cicuk anneye daha düşkün oluyor ustelik  kızın tam ilgi dönemi canm çok normal yapacak birsey de yok bazen olduğu kdr deyp önüne bak 

(1,904 puan) tarafından

Küçük yasina değecek beraber aynı odad zaman geçirme dönemi oluyor abisi büyük gelebilir ama o benm peşimde daha çok küçük abinin peainde  iyi kötü olyyor ama kızma canım şal gtsin ya aglamasinlae yeter vala 

0 oy
(2,087 puan) tarafından

Ay ikisi de çok küçük. Senin ilacın zaman. Bu günleri zorluguyla kabul et. Her gecen günün daha iyi olacağına inan 

0 oy
(1,886 puan) tarafından

Tam olarak birebir aynı yerdeyim. Oğlum 14 aylık, kızım 3 aylık. Bunun üzerine oğlum çok enerjik ve kıskanç. 

Paçamdan ayrılmıyor. Kız da kucak ve meme bağımlısı. Uyku artık benim için bir efsaneden ibaret. Yemek de öyle. Evi temizlemek zaten imkansız diye oda oda girdim 2+1 90 metrekare evi 1 haftada ancak temizleyebildim. Şurada bekleyeyim 

0 oy
(242 puan) tarafından

Her yeni güne cocuklarıma bir daha kızmıcam diye uyanıyorum 2 tane oglan bebe 30 yaş yaşnadırdılar beni 

0 oy
(1,518 puan) tarafından

Ayy Allah kolaylık versin canimmmm benim bı kızım var 4.5 yasm bugün karşı komşumuzun kızı kapıyı açık görünce bize gelmek istedi. Yaşı 1.5 bile değil. Yarım saatte bı ona bı buna kosturdum. Çok zor iki çocuk ve fazlası. Allah yardımcın olsun 

(219 puan) tarafından

Evet gerçekten çok zor 

0 oy
(346 puan) tarafından

Senin iki çocuğun değil iki bebeğin var canım. Allah yardımcın olsun ama keşke aralarında biraz yaş olsaydı piskolojikmen sende yipranmazdn

0 oy
(1,116 puan) tarafından

Ben o yuzden cocuklar arasinda cok ara verme tarafdariyim.Banada herkes derdi ikinciyi dogur niye dogurmuyorsun ben cok sinirlenirdim.Nede olsa bakan benim kimse gelip yardim etmiyor.Simdi oglum 5bucuk yasinda yeni dogum yaptim kizim 1aylik.Oglum anladigi icin bana daha kolay oluyor beni yormuyor.Bende vakit buldukca onunda daha cok ilgilenmeye calisiyorum sonucta o da cocuk kiskanmasini istemiyorum banada cok duskun.Sizin kiziniz daha bebek kucuk siz ona sinirlenirsez psikolojisi bozulur sonra kardesinide sevmez annem onun yuzunden sinirle der.Bence zorda olsa sakinliyinizi koruyun kiziniza karsi.Tabiki seversiniz amma bunu ona gosterin

(219 puan) tarafından

Ben evet sinirleniyorum ama mesela yürüme çağında tutuyorum elini bütün evi gezidiriyorum sırf verdiği çaba boşa gitmesin diye ,ondan sonra konuşmaya çalışır karşıma alır herşeyi öğretmeye çalışırım mesela ilk kelimesi dedeydi onu ben öğrettim diğerleri yavaştan geliyor zaten yemek yapsam yanıma alır hem kendim bir parça uerim ki iştahı açılsın yedireyim bu aralar diş dönemi yemek yemiyor ama kızımı çok seviyorum 

(1,116 puan) tarafından

Tabiki severseniz onu siz dogurdunuz annesi sizsiniz.Cok zor 2kucuk cocuk yardim lazim tek basina dahada zor oluyor.Vakit buldukca uyuyun dinlenin

(219 puan) tarafından

Valla vaktim olmuyor eşim deseniz ayda yılda bir kere yardım eder şimdi bile çekti gitti boş boş çarşıda gezmeye biri kucağımda diğeri ayağımın üstünde nasıl uyutacağımı düşünüyorum Allah biz annelerin yardımcısı olsun.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 341 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (516 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 300 göst.
+2 oy
13 cevap 351 göst.
23 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Smyye06 (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,476 soru

24,139,941 cevap

334,453 kullanıcı

...