+2 oy
294 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,474 puan) tarafından

Yaklaşık 1 aydır ikili tarama testim yüksek geldi diye stresten dokuz doğuruyorum. Bugün amniyosentez randevum vardı. İşlemi yapacak doktor riskin yüksek değil ki orta gelmiş. Hala yaptırmak istiyor musun diye sordu. Ee bana perinatolojide yüksek risk amniyosentez öneriyoruz dediler içime kurt düşürdüler dedim. Sabahın köründe hastaneye çağırdılar bide işlem öğleden sonra yapıldı. Çocuklar ve eşim beklemekten perişan oldular. 1 aydır yaşadığım stres hepsinden kötüsü. Hakkımı helal etmiyorum. Devlet hastanesi pişmanlıktır...

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Cnm sana o zamanda söyledik hem o testler güvenilir depil hemde başka doktordanda kontrol ettir diye boşu boşuna yazık ettin kendine neyse ki sonu güzel oldu en azından

(3,474 puan) tarafından

Evet ama en baştan orta risk olduğunu bilsem asla yaptırmazdım. Doğuma kadar şüphe taşımak istemedim içimde yüksek dedikleri için. Oğlumda da ikili tarama orta risk gelmişti yaptırmamıştım amniyosentez.

tarafından

İçin rahat edecekse başka doktorunda görüşünü al

(3,474 puan) tarafından

Başka doktora da gittim onlar da amniyosentez için randevu oluşturmaya çalıştı

-Reklam-
+1 oy
(4,188 puan) tarafından

Geçmiş olsun, anlıyorum sizi. Perinatoloji risk almak istemez, amniosentez önerir. Birkaç farklı doktora gitseydiniz belki farklı konuşan olurdu. Ama takmayın artık, yaptırmışsınız. Şuan siz ve bebek iyiyseniz, sonuçlar da inşallah temiz çıkınca içiniz rahatlamış olur. 

(3,474 puan) tarafından

Farklı hastane farklı doktora da gittim onlarda amniyosentez önerdiler. Ama kimse demiyor ki kombine riskin orta. Oğlumda da benzer şekildeydi sonuçlarım. Yaptırmamıştım amniyosentez. 1 aydır stres içindeyim ona sinirleniyorum. İçime kurt düşürdükleri için yaptırdım tabiki acısız riski düşük bi işlem sonuçta. Allah'a havale ettim 

(4,188 puan) tarafından

Doktorlar her zaman en kötü ihtimali söylemek zorundalar. Duyguları çok önde tutmuyorlar. O yüzden emin olun sizi alıyorlardır ama öncelikleri sadece sağlık /sorun odaklı olduğu için prosedürü baz alırlar. 

(3,474 puan) tarafından

Sonuçlarımı çarpıtmanın bana kalırsa hiçbir haklı tarafı yok. Affedilir tarafı da yok. Oğlum doğduğunda da bir sürü saçma sapan olumsuz şeyler sıralamışlardı. Eve gelip hüngür hüngür ağlamıştım lohusa halimle.

+1 oy
(6,772 puan) tarafından

Devlette doğurdum hiçte pişmanlık değil özel hayatımı bitirdi 

Umursamayip başlarından atsaydilar dahami iyiydi benim 2 li tarama temiz olduğu halde önerdiler ilaç kullandığım için 

Ne gelirse Rabbimden dedim yaptırmadım ama ilgilenmeleri güzel birşey 

(3,474 puan) tarafından

Sonuçları çarpıtmış olmaları sinirlendiriyor beni. Karşılarındaki de bir insan ve stres içinde yaşamaya mahkum bırakıyolar ağızlarından çıkan 2 kelime ile.

+1 oy
(931 puan) tarafından

Banada bebeğin Kordonu geniş her an anneden ayrılabilir hareketlerine dikkat et azalma olursa acil gel dediler neyse birde perinatojiye gittim ilk öyle değince ikinci olanlar farklı kişiler sne niye buraya geldin bişey görünmüyor dediler eee bana böyle dediler dedim o zaman düzelmiştir diyolar şaka gibi ama nasıl korkuyorum öldüm stres sıkıntıdan

(3,474 puan) tarafından

Evet çok iyi bilirim o stresleri. Diyecek bişey bulamıyorum artık 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 176 göst.
+1 oy
3 cevap 276 göst.
25 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Aysenur5561 (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.
0 oy
6 cevap 197 göst.

Kategoriler

1,489,405 soru

24,343,533 cevap

346,160 kullanıcı

...