+1 oy
274 göst.
Diğer kategorisinde (4,421 puan) tarafından

Allah nasip ederse namaza başlamak istiyorum beni biraz bilgilendir misiniz. İçimde çok heves var ama aynı zamanda heyecan ve korku da var. Ya yapmazsam ya pes edersem. Sabah uyanamazsam bir sürü soru var aklımda. Bu saate kadar bir sürü araştırma yaptım. Allah nasip ederse orucun ilk günü başlamak istiyorum. Bana namaza başlama hikayenizi anlatır mısınız 🌸🤭

10 Cevaplar

+1 oy
(2,121 puan) tarafından

Canım ben daha 2 aydır kılıyorum biz 2. Cocugu cok istedik hazirandan beri deniyordum olmadı agladım doktora gittim herşey güzel dedi eşim gitti onada aynısını dedi sonra dedim başlıyım rabbim yardım eder her namaz kıldım dua ettim inanır mısın namaza basladım 14 gün sonra hamile kaldım mucize gibi 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Namaz ertelenmez orucun ilk günü diye kendine şart koşma bakayım hemen al abdestini öğleni eda et. 🦋 heyecan ve korkunun Allah'tan geldiğini biliyor musun? Ve bu namaz kılma arzunun üç aylar içinde sen de zuhur etmesi manevi olarak esen o ılık rüzgarların ruhunda Allah'a secde etme arzunu körüklemiş zaten.o arzu hep ordadır. Sakın içindeki körüklenen harakete geçen ateşi vesveseler ile söndürme evet sabah namazına kalkamayabilirsin uyku bir özürdür Efendimiz aleyhisselatu vesselam uyanınca kıl buyuruyor fakat uyanıkken kaçırma bir şeyin tamamı yapılmasa da hepten terkedilmez. Hiç kılmamaktansa Allahım kimi gün 3 kılabildim kimi gün 5 fakat tamamiyle seni bırakmadım sana bu kadar gelebildim.🌺 Daha önceden namaz zor geliyor diyenlere hep farzını kıl zor geliyorsa diyordum en olmadı sadece başını secdeye koy rabbim sen büyüksün  sadece nefsim bu kadarı yapmama izin veriyor de yalvar yakar göz yaşı dök Allah'tan layığı ile kendisine secde yapabilmeyi iste diyordum. Şimdi ise sünnetler ah ah canım Efendimin sünnetleri ya namazın sünnetlerinin kazası yok hadi farzı kaçırdın diyelim kaza edebiliyorsun fakat sünnetlerin şöyle bir şeyi var kişiye ibadeti sevdiriyor.  Abdestsiz gezmemeye gayret göster ilk namaza başlayacaksın ya kaza da kılıp nefsini zorlama. Fakat sen şimdi Şafi isen Teravih namazı yerine kaza kılarsın bunu da böyle söylemiş olayım. Namaza başlayacağın için de sana 41 İsmi azam duası hediye edildi bana ben de onu sana hediye edeyim. Rabbim muvaffak kılsın. 

tarafından

İmkanın var ise teravihi camiye git 40 kişiden 1i illa ki evliyadır. Orda şöyle dua et rabbim sana layığı ile secde edebilmeyi , huzurunda kıyam edebilmeyi nasib et de. Bu duanı orda yaptığın taktirde Allahın veli kulu hürmetine rabbim duanı kabul eder. Bir bakmışsın sen de velilerden olmuşsun. Ayrıyetten bu gece başla ve her gece 70 kere secdede Subbuhun Kuddusun rabbuna ve rabbul melaiketi ver ruh de. Olaki Kadir gecesine denk gelirsen ki kendini alıştırırsan her gece secdede dua etmeye Kadir gecesi seni bulur sen de kadir gecesini bulursun. 🌷

0 oy
(1,970 puan) tarafından

Yapmadım diye pişman olmaktansa yaptım diye pişman olmayı çoğu şeyde düstur bilmişimdir. Denemeden bilemezsin sözü belki klişe gelecek ama çok doğru bir söz olduğu içim klişe.

Annem ağlıyordu, ben de yanına gidip sordum neden ağladığını. Bize miras olarak islamdan, namazdan, oruçtan vb şeylerden başka hiçbir şey bırakamayacağını ama bizim de bu mirasa sahip çıkıp çıkmayacağımıza güveni olmadığını düşünüyormuş. O anda belki annem için başladım namaza ama Elhamdülillah Rabbime devamı O’nun (c.c) için geldi. 

0 oy
(677 puan) tarafından

Canım. Dğnyanın düzeni belli. Allah belirli bir ömür verdi. O ömrünü bir başlangıcı bir de sonu var. Ecel var. Ecelden sonra kabir var. Kabirde hesaba çekileceğimiz ilk konu namaz. Namazın hesabını vermezsek kaldık. Namazla ilgili çok hadis-i şerif var. Riyazüssalihinde yanlış hatırlamıyorsam ya iman ya da namaz babında namazla ilgili hadisler var. Okumanı tavsiye ederim. 

Beni namaza başlatan ayet bu ayet. Lise dönemindeyken kendimce çeviri yapmaya başlamıştım. Ve bu ayeti okuyup anladıktan sonra o namaz Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir ifadesi beni çok etkilemişti. 

Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacaklarını ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir. Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin. [14] Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

Bakara:45

0 oy
(3,344 puan) tarafından

Bir kere baslasan inan birakamassin kilmasan disarda bi yerde musait olmasan icin icini yer kilmak icin ezan vakti proyu yukle telefonuna  bildirim vs ac her vakit icin uyari veriyor

0 oy
(821 puan) tarafından

Eşim kıl dedi direk kıldım yani kimse bana motivasyon vermedi :)) 

0 oy
(2,923 puan) tarafından

Namaaza basalamadan once basima bisi gelse aglar kriz gecirr isyan eder kendj kendimj bitirirdim.suan namaz kikiyorm sukur olsn rabbim yolundan sasirtmasin.manevi olarak cok guclendim yani basima okadr buyuk bi okay geldikj cok agladim ama dedimki rabbim bilir vardir bi bildigi belkide daha guzel kapilar acacak bu uzuldugume gulup gecicem dedim.hala sorunumz devam ediyor evet ama enazndan icm cok rahat ferah cunku rabbmjn yanimda oldgunu biliyorm ve bu namaza baslaynca oldu maneviyata cok yoneldim ve cok mutluyum canim sana anlatamam.en zorundan tur en basit bi olayda bile allahtan geldiginin farkina vararak hareket ediyorm.namaz gercekten insanin icini istiyor

0 oy
tarafından

Zaten secdeye vardinmi o huzurn hic biseyde yok maneviyat olarak çok mutlu olacaksın. Bende babamı kaybettim baktinki bu dünya boş babama hicbisey yapamadım namazda buldum sabrı çok şükür ona dualar ediyorum af diliyorum inşallah sende güzel hissedersin o çok başka bı duygu:)

0 oy
(163,555 puan) tarafından

@Nur_Ay hocamda aradigin destegi bulabilirsin benjm namaza baslamama vesile olan kisidir kendisi ❤️❤️❤️

tarafından

Hayy maşaAllah rabbim daim eylesin🌺

(163,555 puan) tarafından

amin allah razi olsun❤️❤️❤️

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Ben de çok istiyorum rabbim nasip etsin önemli olan kalıcı kılmak şuan reglim ben de ramazanda baslamak istiyordum Allah devamlı kılmayı nasip etsin hepimize bugüne kadar başlayıp bıraktım namaz en önemli nasip isidir

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 214 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sinirlibayan (420 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 200 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
19 Şubat 2025 Diğer kategorisinde pelince (45 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 166 göst.

Kategoriler