Arkadaşlar çôregim hep taş gibi oluyor siz nasıl yapıyorsunuz fanlidami fansisizmi pişiriyordunux
Canım çörek dediğin ne ki kek mi kete gibi bişey mi ona gore soyleyim
Çörek mayayla yapılıyor hamurunu yoguruyon tepsiye yerleştirip altını üstünu yagliyon susam atiyon tamam
Aaa evet biz konya sa dizmana diyoruz onu fansiz pişir ve hamuru baya yumuşak olsun canm
Kalınlığı ne kadar olmali
Biraz kalın olması iyi canm yumuşak olması icin
Teşekkürler ❤️
Ben un şu tuz mayayla baya cıvık bir hamur yoğururum tepsiyi yaglayip içine koyarım üstüne de yumurta yogurt sıvı yağ ve çörek otunu karıştırıp sürerim fırında en son ayarda psiirirm yumuşacık puf puf olur aksarayliyim annemler sobada cekerlerdi bu tarifle ama şimdi soba imkanı yok fırında yapıyorum muhteşem oluyo
Teşekkürler ❤️ yağı ne kadar koyuyorsunuz çok fazla koyuyorum ondanmi sert oluyor
Yağı tepsiyi yaglamak için ve üstüne sürmek için kullanıyoruz sadece ust için kullanılan yağı yumurta ve yoğurda göre ayarlayabilirsiniz ama yağdan ötürü sert olmuyordur hamurunuz sert dusuyordur hamur baya bir cıvık olacak yani kepçeyle koyacak kadar cıvık olacak brn elimi yaglayip oyle alırım oyle tepsiye koyarim sertligin bundan kaynaklandığını düşünüyorum
Tmm teşekkürler ❤️
7 8 bardak un 1 paket instand maya1 tatlı kaşığı şeker 1.5 2 tatlı kaşığı tuz su varsa süt yumuşak bi hamur yapıyorum 1 saat mayalandırıyorum sonra neli yapacaksan ıspanaklı haşhaşlı çökelekli artık neli olacaksa hazırlıyorum tepsiye döşeyip bi yarım saat daha mayalandırıyorum fansız ayarda pişiriyorum çörek çıkınca da yüzüne hafif su sürüyorum üstünü örtüyorum bu ölçüler de 1 tepsi çıkıyo
1,486,348 soru
24,300,029 cevap
344,010 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın