+2 oy
185 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,678 puan) tarafından

Kızlar çocuklarınıza dualar sureler öğretiyor musunuz Mesela kaç yaşında ve hangilerini biliyorlar Benim kız bu ay 3 yaşında oldu kelime-i şehadet etmeyi biliyor subhâneke duasını ve Kevser suresini biliyor 

Şimdi hangisini öğretebilirim daha kısa olmalı tabi öğrenim açısından 

7 Cevaplar

0 oy
(331 puan) tarafından

Dinim İslam kitabım kuran kiblem Kabe peygamberim Hz Muhammed sav dua olarak kolaylık duası hafif kısa yemek duası zihin açıklığı duası uyku duası bunlar aklıma geldi 

(3,678 puan) tarafından

Evet güzel fikir teşekkürler

-Reklam-
0 oy
(12,064 puan) tarafından

Benimki de 4.5 yaşında geçen subhanekeyi öğreteyim dedim yok öğrenesi yok iki kelimeyi öğretemedim daha

(3,678 puan) tarafından

O cocukla da alakalı ya benimki meraklı kendisi istiyor hadi yeni dua diyor

0 oy
tarafından

MaşaAllah la havle vela kuvvete illa billah bir hoca olarak benim çocuk yerlerde sürüngen gibi sürünüyor hiç oralı değil. Rabbi yessir öğretebilirsin. Allahın isimlerini de 5er 5er ilahi gibi öğretebilirsin. 

tarafından

Salavat getirmeyi öğretebilirsin

Dinin ne İslam 

Kitabın ne Kuran

Peygamberin kim Muhammed aleyhisselam

Kıblen neresi Kabe

Peygamberimizin doğum tarihi ne

Subhanekeyi mukakkak türkçe ezberlet hepsinden önce anlamını bilsin hepsinin

(3,678 puan) tarafından

Evet güzel örnekler teşekkürler 

0 oy
tarafından

bence daha bu şekilde öğrenmesi için küçük.Zorlanabilir. anlamadığı bir sürü kelime. 

ama zamanla duya duya öğrenir. ben çoğu sureyi annemden, babamdan duya duya öğrendim. oturup da şiir ezberler gibi öğrenmedim. 

tarafından

daha yaşına uygun dini bilgiler verebilirsin. temiz olmak, yalan söylememek, yemek yemeden önce Allaha şükretmek, bir şey yaparken besmele çekmek gibi

(3,678 puan) tarafından

Canım ben sıkmadan az cok anlamını da anlatıyorum besmele zaten hep cekiyor zaten kendisi istiyor anne hadi yeni dua diyor

0 oy
(5,099 puan) tarafından

Bak simdi cocuklar icin basit seyler var benim oglan 2 yasindatdi bi masaldaki sarkiyi soyluyodu bunu fark edince hemen basladim ezberlettiklerimi yaziyorum sana 

Uyku duasi 

Yattim Allah kaldir beni 

Nur icine daldir beni 

Yavas yavas buyut beni 

Yattim sagima dondun soluma 

Melekler sahit olsun dinime imanima 

Sofra duasi 

Elhamdülillah elhamdülillah 

Bu nimeti veren Allah 

Peygamberim Rasulullah 

Her yemekte derim bismillah 

Artsin eksilmesin 

Tassin dokulmesin 

Gerisi kesilmesin 

Afiyetle yensin 

Gecmislerin ruhu icin 

Saglarin selameti icin 

Bilhassa Allah rizasi icin Fatiha 

Yemek yaparken okunacak dua 

Elimi koydum nimete 

Sifa olsun ummete 

Artsin eksilmesin 

Tassin dokulmesin 

Gerisi kesilmesin 

Afiyetle yensin 

Benim elim degil Fatma anamizin eli olsun

Ben verdim adini Allah versin tadini 

Rabbi yessir velatu assir Rabbi temmim bil hayr 

Rabbim kolaylastir zorlastirma hayirla tamamla.

Okuyan cocuklara MasaAllah bende okurum insaAllah 

Rabbin kim Allah 

Dinin ne islam 

Kitabin ne Kuran 

Seni kim yaratti Allah 

Allah nerde burda kalbini gostererek burda diyo Peygamberin kim Rasulullah 

Selamun aleykum aleykum selam 

Bu ne guzel kelam 

Dinimiz islam 

Kalbimizde iman 

Elimizde Kuran 

Muslumaniz musluman 

Muslumaniz musluman 

Elhamdulillah 

Bi de Ve cealna nevmekum subata yi ogrenmis uyku ayeti uyuturken kep okuyorum cunku bu yanlislikla oldu ben bunlari gun icinde kendim okudum o tekrarladi o sekilde öğrendi bildikleri bunlar sirada 32 farz var o da yukardakiler gibi siis seklinde mi diyim anlayim iste peygamber efendimizin hayatini anlatan kisa bi hikayeyi biliyo o da ayni sekilde baska bisey gelmedi aklima ha salavat okuyo bu kadar 

(3,678 puan) tarafından

Çok teşekkürler güzel örnekler verdiniz  

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Çok korkuyorum ya ben. Maşallah size valla gördükçe çok gurur duyuyorum.

Bu zamana kadar her yaştan sayısız anneye, genç kıza, oğlan ve kız çocuklarına bilmeleri gereken her şeyi öğrettim ama iş kendi çocuklarıma gelince beceremeyecekmişim gibi geliyor.

Başkasının çocuğunu sadece rahle başında gördüğüm için disiplin ve şefkati harmanlayıp nazikçe öğretmek kolaydı ama iş benimkilere gelince o şefkati ve disiplini anne sıfatıyla yaparsam diye korkuyorum. Ya benden ilim alamazlarsa, ya benim eğitimimde laylaylom takılırlarsa?

Gaddar bir öğretme şeklim asla yok ama çocuktur, annesini dinlemez. Nasıl yapıyorsunuz? Lütfen bana da tüyo verin, püf noktası nelerdir söyleyin… 😔😔😔

(3,678 puan) tarafından

Ya korkmayın güzelce anlatın ve bilgiye açık olduğu bir zamanda öğretin  

Ben yatmadan önce dualar okunur dedim şimdi uyumaya gidince anne hadi duamızı etmeyi unuttuk diyor ilk önce ben okurdum o da tekrar ederdi şimdi ben büyüdüm tek okurum diyor ve okuyor alkış falan aferin diyorum gururlanıyor anne hadi yeni dua bunları artık öğrendim diyor 

Şimdi de orucu anlattım tutturdu bende tutacam diye 😃

0 oy
(673 puan) tarafından

Kizim 5 yasinda Selavati Şerifi ve Kelimeyyi Şehadeti biliyor.insallah Fatihayida ezberleticem. hamd olsun.yemeye baslarken Bismillah bitirdiyindede hep Elhamdulillah der.o boyke tatli tatli soylerkende yemek yerinebende onu yiyorum:)

(3,678 puan) tarafından

Evet ya benimki de dışarı cıkarken falan besmele çekiyor çok tatlı maşallah hepsine

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 152 göst.
0 oy
7 cevap 212 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Syvldc (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 483 göst.
27 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Siracebrua (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.

Kategoriler