0 oy
85 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (365 puan) tarafından

selamün aleyküm kizlar kolonoskopi sonucundan anlayan var mı aranızda bugün oldum ama doktorum 1 ay sonra gel dedi bende pek bişey anlayamadım baygindim doktoruda göremedim eşimde bişey sormamis :(

image

1 cevap

0 oy
(3,696 puan) tarafından

Bu rapor, yapılan kolonoskopi incelemesinin sonuçlarını özetliyor. Açıklaması şu şekilde:

• Rektumdan mukuslu akıntı ve kanama şikayetiyle değerlendirme yapılmış.
  • Perine muayenesi ve rektal tuşe (makattan elle muayene) normal bulunmuş.
  • Kolonoskopi sırasında çekuma (kalın bağırsağın başlangıç kısmı) kadar herhangi bir engelle karşılaşılmadan ilerlenmiş.
  • Haustraların sıklığı ve belirginliği artmış: Kalın bağırsağın doğal kıvrımları (haustralar) normalden daha belirgin ve sık gözükmüş, bu bazı bağırsak hastalıklarında görülebilir.
  • Rektum hiperemik (kızarık) görünümde ve damarları belirginleşmiş: Bu, rektumda iltihaplanma veya tahriş olduğunu gösterebilir.
  • Multipı (çoklu) biyopsiler alınmış: Anormal görünen bölgeden doku örnekleri alınarak histopatolojik (mikroskobik) incelemeye gönderilmiş.
  • Diğer kolon segmentlerinde (kalın bağırsağın diğer bölgeleri) herhangi bir endoskopik patoloji (hastalık belirtisi) görülmemiş.
  • Rektit?: Rektumun iltihaplanması anlamına gelen rektit şüphesiyle histopatolojik inceleme yapılacak.

Sonuç: Rektum bölgesinde iltihaplanma ya da başka bir hastalık olup olmadığını anlamak için biyopsi sonuçları bekleniyor. Kesin tanı, biyopsi raporu çıktıktan sonra konulabilir.

(365 puan) tarafından

sağol canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun bende ne oldugunu anlamaya çalışıyorum ama qnlamiyorumda sagolasin

(3,696 puan) tarafından

Chatgpt diye bir uygulama var ona sordum siz de indirip daha detaylı sorular sorabilirsiniz. Ücretsiz bir uygulama 

(365 puan) tarafından

sağol canım teşekkür ederim

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 40 göst.
20 Aralık 2023 Diğer kategorisinde biiiiz (0 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 294 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 1Sehzade Annesi (429 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 81 göst.
+1 oy
2 cevap 63 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde -Umudunu_kaybetme- (3,186 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,449,866 soru

23,809,765 cevap

317,815 kullanıcı

...