+1 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (400 puan) tarafından

image

image

iyi akşamlar anneler 3 buçuk yaşındaki kızım iki yıldır sürekli kusuyor hep hastaneye götürdüm normaldir alerjiktir deyip gönderdiler bugün gastroenteroloji bölümüne götürdüm doktora yalvara yakara testlerini yaptırdım ve sonuç böyle çıktı internetten baktığımda oksijen düşüklüğü falan diyor hastane de çok uzak rabdevu almadan bakmıyorlar anlayan var mı aranızda yardımcı olursanız çok sevinirim 

4 Cevaplar

0 oy
(400 puan) tarafından

Kızlar yok mu bilgisi olan 

-Reklam-
0 oy
(6,291 puan) tarafından

Kan gazı normalde arterden alınır sizin kızınızdan venözden alınmış. Ph dışındaki sonuçlara bakmayın lakin pH düşük yani asidik. Kusması var diyorsanız metaboliktir. Kesinlikle hastaneye yatışı olmalı. Ve birçok tetkikler yapılmalı. 

Acile gitmenizi tavsiye ederim. 

Çok geçmiş olsun 

(400 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim sizde rahatlattiniz beni biraz biri daha postuma cevap verdi bakar mısınız öyle mi gerçekten de normalde kan gazı testi kasiklardan mi alınır diğer kan temiz değilmiş falan öyle mi sanirim hemsiresiniz postlarına baktım biraz 

(6,291 puan) tarafından

Kasıktan el bileğinden kol içinden derinde bulunur bu damardır oradan alınır. Temiz kan akan damardır arter yani atar damar dediğimiz damar. Venöz toplar damar kirli kan akar. Yüzeyde bulunur. Kan gazı arterden alınır. O nedenle sonuçlar hep kırmızı. O nedenle endişe edilecek bir şey yok. Bak Dr da demiş alerji diye. Kan gazında normal zamanda pH a bakmak için venözden de alınır. 

Evet hemşireyim çocuk hemşiresi ama şu an izinliyim. 

(400 puan) tarafından

Peki madem sonuçlar hep kırmızı çıkacak neden venözden alınıyor o zaman hiçbir sonuç sağlıklı değil bide venözden alındığı nereden belli oluyor hakkınızı helal edin lütfen 

(6,291 puan) tarafından

Arter çok can acıtır ve durdurması çok zordur. Arterden alınan kanda Oksijen böyle çıksa o kişi hemen yoğun bakıma alınması gerekir. Yukarıda da dedim sadece pH bakmak için alınır. Diğer parametreler çok önemli değil. 

(400 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim 

0 oy
(400 puan) tarafından

Bunlar tüm sonuçları

image

image

image

image

image

image

(6,291 puan) tarafından

Canım korkulacak bir şey yok. Çok şükür ama gıda alerjisi var büyük bir ihtimalle ama ben senin yerinde olsam bir acile giderim. 

Sonuç bu çıktı randevu bulamadım. Kan sonucundan biraz tedirgin oldum diyebilirsin. 

Serum tedavisi ile pH normale döner. Ama kesinlikle bunun üzerinde dur canım 

(400 puan) tarafından

Yarın mutlaka götüreceğim üç küçük çocuğum var eşim de çalışıyor şuan yarın acile yada en kötü sağlık ocağına götürürüm öyle bı yerdeyim ki acilde doğru düzgün doktor bile yok pek ilgilenmiyorlar 

0 oy
(570 puan) tarafından

Oksijen düşüklüğü için Korkmana gerek yok geçenlerde ben de Doktora sordum bu pis kanmış pis kanda oksijen düşüklüğünün olması da normalmiş Normal şartlarda kangazı  kasıktan alınan bir şeymiş O yüzden buradaki po2 değerini dikkate almıyorlarmış yani öyle dedi diğer diğerleri yorumlayamıyorum Ama ciddi bir şey varsa zaten doktor söyler Muhtemelen vücuttaki Sıvı kaybı ne kadar ona bakmıştır onun için de izotonik su takviye yapması gerekiyordu

(400 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım hiç bilgim yok o yüzden çok korktum öyle düşük görünce yarın sabah götürecez sizde de oksijen mi düşüktü ne yaptılar peki 

(570 puan) tarafından

Bende çok korkmuştum po2 den ama doktor endişelenme dedi biz sadece kusma olduğu için ayrıca afedersin ishalde vardı sıvı kaybına baktı zaten serum verdi sana da vermeliydi acilden yoksa çocuk toparlanması uzun sürer biraz bulantı ilacı ile karıştı veriyorlar 

(400 puan) tarafından

Vermedi sonuçlar yeni çıktı belki yarın verirler rabbim çocuklarımızı korusun inşallah 

(570 puan) tarafından

Amin canım umarım verirler çünkü çocuk icinde iyi olur vücudu biraz kendine gelir 

(400 puan) tarafından

İnşallah eşim hastaneye götürdü şimdi 9 da randevusu var bakalım ne diyecekler 

İlgili sorular

0 oy
43 cevap 2,282 göst.
25 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Az (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 291 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Viyanaltinn (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 273 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Misafir78 (11 puan) tarafından soruldu