0 oy
203 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (808 puan) tarafından

Merhaba kızlar nasılsınız.   Uzun zamandır yoktum. 

Soruyla geldim.  Oğlum 2 hafta sonra 1 yaşında olacak bende 9 hafatlik hamileyim.. emziriyorum riskli gebelik olduğu için Dr yavaş yavaş emzirmeyi kes dedi. Eskisinden baya azalttım ama hala gece emmeye kalkıyor ağlayarak uyanıyor emince  tekrar uyuyor en az 5 10 kere uyanıyor.  Yani demem bağımlı.  Emzirmeyi kesince uykular düzene girecekmi artık bunaldım uykusu hoc iyi değil 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,101 puan) tarafından

Yok canım düzelmiyor 26 aylık kızım 14 aylıkken bıraktı hâlâ aynı sanırım dişleri çıkmadan da deliksiz uykuya geçme olayı olmayacak eskiden en azından iki kere kalkıyordu şimdi saat başı kalkıyor 

(808 puan) tarafından

Öylemi diyorsunuz.  Bizimde şimdiye kadar sadece 2 tane dişi çıktı.  Yani önümüzde çok diş çıkarma süreci var :(

-Reklam-
0 oy
tarafından

1 yaşında nasıl olur bilmiyorum ama 15-16 aylık gibi kestim gece emzirmeyi. gerçekten daha uzun soluklu uyuyor 

(11,545 puan) tarafından

Geceyi kesmek zor olmuyor mu ya ben ilk Kızımda 2 yaşına kadar hem gece hem gündüz emdi oğlan da öyle olacak gibi

tarafından

birkaç gün dişi sıkmak lazım. kolay oldu diyemem ama 3-5 gün içinde alıştı. 

uyandı, meme istedi vermedim ağladı, 1 saat ağladığı olmuştur. kucağıma aldım, ayağımda salladım uyudu. sonra tekrar uyandı. tekrar ağladı. burda eş desteği de çok önemli. yaklaşık 4-5 gün içinde uyanmalar azaldı, sonraki ağlamalarında da su verdim. sabırlı olup o kadar ağladıktan sonra kalkıp meme vermemek gerekiyor.

genelde zaten gelişimi iyiyse 1 yaştan sonra gece beslenmesi değil alışkanlık oluyor

(808 puan) tarafından

Evet Dr da diyor 1 yaş sonrasinda iyice doyurup uyutsan gece beslenmesi gereksiz sadece alışkın diye.  

tarafından

benim bebeğim prematüreydi o yüzden devam ettim bir süre daha, ayını yakalasın diye. ama gerçekten rahat ettim arada uyanır bazen diş derdi ya da gaz olduğunda ama ayda 1-2 8 civarı yatıyor. 5-6 arası uyanıyor o zaman gidip emziriyorum sadece 

(808 puan) tarafından

Anladım canım.  Gündüz uykuyu tamamen bıraktı.   Gece eğer güzel uyursa 1 2 kere mizirdandiginda emiyor.  Ama çoğunlukla uzun gece yalandan agliayarak uyanıyor o zaman her seferinde veriyorum

0 oy
(2,441 puan) tarafından

benim kızım da bağımlıydi memesiz asla uyumazdı, bende hamile olduğum için kesmek zorunda kaldım 3 hafta falan oldu keseli , uykusu biraz daha iyi delilsiz değil tabi, uyurken biraz ağlayacak gibi oluyor biraz sallıyorum uyuyor tekrar:(( bende ne zaman deliksiz uyur diye bekliyorum.. bu arada kızım 15 aylık bende 10 haftalık hamileyim 

(808 puan) tarafından

Maşallah peki sütünüz varmi  ben mesela gün boyunca emzirmezsem memelerim patlayacak gibi şişiyor.   Benim dogumum bebegimin 15 ayına denk geliyor

(2,441 puan) tarafından
+1

yok canım benim sütüm okadar çok degildi zaten

0 oy
(2,614 puan) tarafından

Evet uykusu daha düzenli olur. Yanlız 5-10 uyanması normal değil. Alışkanlıktan kalkıyordur ya da dişleri yüzündendir. Benim de oğlum 1 yaşında ve gece emmeye kalkıyor. Ama dişlerden ötürü, çok belli. Bir kaç aya ben de sütten keseceğim. 

(808 puan) tarafından

Şuan bir kabarma vs yok. 2 alt dişi çıktı oda 8.5 ayda çıktı yani geç çıktı.  

0 oy
(2,589 puan) tarafından

Kesinlikle düzelir. Ben 1 buçuk yaşında kestim gece beslenmesini. Şuan bizim gibi uyuyor akşam yatıyor sabah uyanıyor maşallah. Diş durumunda falan gece mızlamaları oluyor o kadar. Şuan 2 yaşında. Feraha erdim şükürler olsun 

(808 puan) tarafından

Ay maşallah.   Bizimde daha 2 tanecik dişi var yani o süreç önümüzde 

(2,589 puan) tarafından
+1

Allah tüm annelerin yardımcısı olsun canım benim 

0 oy
(21,790 puan) tarafından

Düzelir ama hemen değil. Seninki daha küçükmüş o yüzden net bişey diyemem. Ama oğlumu 2 yaşında iken sütten kestim.bir.sure gece az da olsa uyandı. Sonra sabah 5 6 gibi uyanmaya başladı. P saatten sonra geri uykuya dönemedi çocuk. Sonra o da değişti. Derken tuvalet eğitimine başladık. Ben kaldirdm 3 4 kere mecbur. Yani 3 yasa kadar uyku pek mumkun olmadı benim için. 

(808 puan) tarafından

Yaa 1.5 yaşında diğer bebek gelecek.  İkisiyle en az 2 3 sene uykusuzum desenize

(21,790 puan) tarafından
+1

Aynen öyle. Ben 4.5 senedir uykusuzum. Büyük cocugum 4.5 yaşında. Küçük de 20 aylık. Daha 6 7 ay yaklaşık böyle gider diye tahmin ediyorum. 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 82 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,890 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 358 göst.
27 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Enes2020 (4,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.
10 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 325 göst.
5 Mart 2021 Diğer kategorisinde Enes2020 (4,037 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,277 soru

23,855,927 cevap

320,118 kullanıcı

...