+1 oy
347 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (628 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında çok seviyor kedileri buaralar çok istiyor sahiplensem bakması sorumluluğu zor mu acaba

11 Cevaplar

+1 oy
(2,012 puan) tarafından

Valla hiç zor değil ama seyahat halinde biriyseniz o zor . Halbuki kişisel arabanız varsa oda zor değil . Kedi beslemek çok güzel bir şey kumu yemi koy tamam 

(2,012 puan) tarafından

Ben çok besledim şu an kendi evimde yok annemle babam evlenince hayvanlarımı bana vermediler 😂. Çocuğun gibi oluyorlar evdeki aile evinde 1 köpeğim 2 kedim var . Babam her gün kumlarını temizler yatmadan sularını mamalarını  günlük değiştirir . Aşıları var işte aylık yıllık cins kedi alırsanız tarayabilirsiniz yani kedinin çok bir zorluğu yok ama köpek bakmak zor tabi 

(988 puan) tarafından

Kız genelde hep senle ayni fikirde olurum ilk defa şaşırdım kum yemle nerde bitiyor:) aşıları veteriner masrafları kullanılan ek takviyeler 

(988 puan) tarafından

Evimde 3 kedim var şuan isteyene bütün olumsuz yanlaro anlatıyorum sadece güzelleme yapmıyorum ki bilerek girsin o ise sonra pişman olup hayvanı birakmasin

(2,012 puan) tarafından

Ee dedim ama aşıları vs diye cebini düşünen insan hayvan beslemeyi de düşünmez diye düşünüyorum yani tabii ki masraflı bak köpeğim tasmasız geziyor babamın yanında parklara çıkarlar beraber karnını deldirmiş koşmuşlar veterinere 2500 tl ödemişler yani ona da bebek gibi bakmak gerekiyor ömür boyu bebek neyse hayvan da aynı şekilde ama bakımı zor değil ben bakarken zorlanmıyorum 

(2,012 puan) tarafından

Kendi evime almamamın sebebi ben yazları annemlerde kalıyorum ve otobüsle de gitme durumum oluyor seyahat ediyoruz eşim de geç çıkıyor bazen işten bizimle kalmaya geliyor kedi evde yalnız başına kalmasın günlerce diye kişisel arabamız olsa 1 dk durmam evi kedi bahçesi yapardım :D 

-Reklam-
+1 oy
(988 puan) tarafından

Evde 3 kedisi olan biri olarak uyarayım sırf çocuk istiyor çocuk oynasın diye istiyorsan hiç o topa girme canim.

Kediler malesef oyun oynayacak kişilikte değiller canları isterse ancak onlar senle oynar oda 5 dakika.

Onun dışında öyle bise yol hatta çoğu çocuğu sevmez sevilmek rahatsız edilmekten hoşlanmaz evde özgür rahat etmek ister. Ancak kendi canı istediğinde dokunabilirsin.

Sorumluluk olarak da aşılarını vitaminlerini temizliğini göz önünde bulundur mutlaka çünkü aşıları ihmal etmeye asla gelmiyor ve malesef veterinerler biraz pahalı.

Alacağım.evde duracak doye bi heves alan çoğu kişi hayvan hastalandigj zaman o masrafı görünce malaesf atiyor yada sahiplendiriyor kesinlikle bunları bilerek sahiplen özel hastaneler gibi düşün veteriner masrafını... tabi kızgınlık dönemi kısırlaştırma süreçleri falan da ayrı sorun hepsinin altından kalkarım diyorsan al tabi 

(4,964 puan) tarafından

Katılıyorum bu yoruma . Ben kızken çok kedim vardı çok büyüttüm ama evimiz bahceliydi. Çocuklar büyüyünce sahiblendim çocuklar sever oynar die ama dediğn gibi kedi canı isterse oynuyor yoksa evde kaos çıkıyor.çocuklar ağlıyor koşmak istiyoruz oynamak istiyorum die kedi desen taa gardırop tepesine kaçıyor. 

Sonra WC si tüyü bana çok zor geldi çünkü 4 çocukluyum ekstra iş çıktı bana Wc sürekli temizlemek gerekiyor tüy uçuşuyor heeyerde süt beyazdı bide 🐱 veteriner evet pahalı aşılar pahalı. Görümcem istedi artık ben bakarım die ona verdim çocuklar ağlasada ben bu sorumluluğu alamıcam kediye yazık dedim 

Görümcem maşallah gül gibi bakıyor herşeyi ile ilgeleniyor

(988 puan) tarafından

Aynen öyle dediğim gibi 3 tane kedim var biri çok yaşlı hatta ama benim evladım gibiler bir şekilde bakıyorum ama ne işim bitiyo ne dertleri hdkdjdjjj

Bütün herseyi göze almak gerek bende heves ediyorum diyen kimseye gel al asla demedim demem her an her dakika evde az da olsa tüy olacak :) yeri gelecek hastalanacak kusacak bildiğiniz hiç büyümez bir bebek herseyi göze alıp sahiplenilmek gerek yoksa böyle alıp 1 ay olmadan sokağa bırakanlar var 

(4,964 puan) tarafından

Evet canım sorumluluk ister heves için yapılmaz . Bide cam pencere balkon sıkıntısı yaşadık açamıyorum resmen korkumdan 😅 bide meraklı oluyorlar ayy karşı apartman da 5.kattn düştü bitane kedi sakat kaldı . Düşecek korkusuyla sürekli yaz günü heryeri kapattım. Bikere çocuklardan sıkılmış saklanmış ayy evde ara ara kedi sesi aç saatlerce bulamadık. En son gardırop u boşalttım en aşağıdaki bölmede nevresimlerin arkasına geçmiş uyumuş 🤦🏻‍♀️ bikere ishal olmuş yaş mama yemişti popoda kalmış tüğleri çok uzundu geldi oturma odasında koltuğa oturdu ayy 😂 tuttum banyoya götürdüm Toto temizliği yaptım . Olaylar olaylar 

+1 oy
(5,381 puan) tarafından

Ben evde kedi köpek beslemem 

Karsiyim 

Arkadasim da var zor olduğunu söyledi 

Bi de komşumuzun kızının gözünü yirtmis ameliyat olacak 

(2,188 puan) tarafından

Aşırı haklı bir yorum ama Vaziyet alın linç gelebilir😂🤣

(5,381 puan) tarafından

Herkes saygı duymak zorunda bence ;))

Birbirinin yorumuna 

Ben mecbur degilim mesela beslemeye yada besle demeye 

Sevmiyorum evde kedi köpeği 

Özellikle köpek namaz kılıyorum melekler zaten girmez 

Kedi de sıkıntı bi kere de, bi tanıdığımın cocugu kedinin kusmuğunu yemisti 

Çişini yapanı gördüm 

Kisirlastirinca haliya kanepeye kusani gördüm 

Sevmem ben 

İsteyen de linclesin umrumda bile değil kuzucum:)))

(2,188 puan) tarafından

Yazdiklarinizda aşırı haklisiniz size fazlasıyla katılıyorum 🥰

(5,381 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım sagolasin :))

+1 oy
(767 puan) tarafından

2 ay emanet kedi baktım aynı çocuk gibi tüysü maması ilgisi valla ben uğraşamam Küçük çocuklu evde hayvan bakılmaz.

0 oy
(2,194 puan) tarafından

İstediğiniz kumu mamayı kullanın o koku :(((

0 oy
(1,625 puan) tarafından

Kumunun temizlenmesi ayda aşıları dışında bir sorunu yok sadece evde her yeri gezcekse tüy doken cinsteyse sürekli supurmeniz lazım 

0 oy
(157 puan) tarafından

British cinsi sahiplenirsen oyun oynamıyolar canm sürekli yatıyor belki nadiren 5 dk anca oynar o da canı isterse bide erkek sahiplenme asla erkekler afedersin ama bi yere kokusunu bırakmak için sürekli bi sıvı bırakıyorlar çiş gibi diyim mesela biz geçen sene kızımıza iyi gelir diyerek sahiplenmeştik ve satan kişi bize hiç birsey soylemedi eve bi getrdk 3 defa kızımın yatağına çişini yaptı aslnda o çiş değil sperm diyorlar hatta ve çok pis koktuğu için biz bakamadık  başka bir kedi seven birisine vermiştik

(2,188 puan) tarafından

🤮🤮🤮🤮

0 oy
(157 puan) tarafından

Haa bu arada ille sahiplenirim diyorsan tekir cinsi kedi sahiplenmeni öneririm ve dışı kedi olsun erkeğe asla yaklaşma 

0 oy
(1,827 puan) tarafından

Evde hayvan bakmak genel olarak zor ben kedi değil de köpek bakıyorum taranması aşısı maması tuvaleti zor bide bir yere gideceksen de zor ben yatılı bir yere gidemiyorum aldım bir kere o sorumluluğu kızım da çok seviyor bazen oynuyor onunla top filan atıyor kedi de öyledir benim bir tanıdığım bakıyordu evi hep tüy oluyordu ama düzenli tarama yaparsan vitaminlerini de verirsen tüyü çok dökülmüyor 

0 oy
(2,188 puan) tarafından

Benim kedi fobim var aynı ortamı bırak adını duyunca panik atak geçiriyorum sanki.

Ama korkmasamda duramazdim aynı ortamda kediler bana çok pis geliyor  balık beslemek çok şirin geliyor mesela 🥰🩵

0 oy
(3,815 puan) tarafından

Bizde çocuk istiyo bakarız nolcak diye aldık ama 2 gün sonra geri verdik yani hayvana da yazık günah. Hem aşırı tüy döküyor kocam iki günde manyağa bağladı elinde ıslak mendille geziyodu hem çocuğun astımı ayağa kalktı. Hem hayvana hem bize eziyet olmasın dihe verdik

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 110 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde baltopagiannesi (1,493 puan) tarafından soruldu
+6 oy
8 cevap 345 göst.
10 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Azra05 (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 102 göst.
0 oy
2 cevap 93 göst.

Kategoriler

1,471,829 soru

24,103,685 cevap

332,573 kullanıcı

...