+1 oy
124 göst.
Diğer kategorisinde (2,901 puan) tarafından

Granit kek kalıbım var ne yaparsam yapayım kekim yapışıyor unluyorum margarin de sürüyorum yine de yapışıyor sanırım tek denemedigim yöntem soguduktan sonra ters çevirmek kaldı onun haricinde hepsini denedim arkadaşım yağlı kağıt içine koyup yapıyormuş çok da güzel çıkıyormuş bu şekil deneyen var mı hiç yağlı kağıt koyup kek kalıbından çıkaran var mı Kek kalıbımda resmini attığımdan arkadaşımınkide baton kek kalıbı

image

6 Cevaplar

+1 oy
(6,453 puan) tarafından

Ben kek kalıbını önce yağlayıp elimle her yerine un serpiyorum piştikten sonra alınca iki defa vurunca çıkıyor ama bu arada aynı kek kalıbı değil benimkisi 

-Reklam-
+1 oy
(4,925 puan) tarafından

Margarin ile yağlıyorum un serpiyorum güzelce fazla unu silkeleyip kek harcını döküyorum kek pişince nemli bezin üzerine kalıbı koyuyorum bıçak ile kenarlarını gevşetiyorum 10 dk kadar bekleyip kalıptan çıkarıyorum 

+1 oy
(1,689 puan) tarafından

Ayni sorunu hep yaşadım kaç tane kalıp aldım denedim tek yapmam gereken margarin ile yağlayıp soğuduktan sonra ters cevirmemmiş. O kadar kalıbı boşa almışım resmen soğuduktan sonra ters cevirirken pat diye dustu o kadar kolay çıktı öncelerinde hep sicakken cevirirdim yarisi dibinde kalir parçalanarak cikardi 

+1 oy
(335 puan) tarafından

Soğuktan sonra ters çevirip çıkarıyorum en güzeli öyle çıkıyor 

0 oy
(3,190 puan) tarafından

Aynindan var bende. Kek yaomaya baslamadan önce ilk margarin surup buzdolabina atiyorum. Soguk oluyor. Harci dokup pisiriyorum. Ilk sicagi cikinca ceviriyorum pıt diye dusuyor .

0 oy
(836 puan) tarafından

image

bbu tarifi dene canım . Ablam böyle yapıyormuş. Hangisi olursa olsun yapışma yapmıyor. Artan harcı da kapağını kapat dolapta Dursun istediğimde kullan

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 99 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
0 oy
8 cevap 250 göst.
0 oy
2 cevap 176 göst.

Kategoriler

1,448,648 soru