+4 oy
617 göst.
Diğer kategorisinde (8 puan) tarafından

Kzlar 31 gündür kizim yogun bakimda 34 haftalık dogdu ama gelişimi 31 haftayla uyumluydu neyse kuvese aldilar kilo alip oyle taburcu etcez dediler sutumu sagdom.hep götürdüm kzm hemn kilo aldi emzrmeye çağırdılar sonra kan degerleri dustu vtamin istediler braz karin sisligi vardı brz da enfeksiyon karin sisligi var dye agzdanu beslenmeyi durdurdular damardan beslediker sonra kabızlık basladi hic yapamadi yaklaşık 10 gune kdr iste ameliyattan bahsettiler  sizi arayacağz dediler bekledik 5 gun gecti iyi olmustir dedik bugun gttik diskisini yapmış braz ama duzenli deil ve karni halen sisti rontgen hep çekiliyor  ztn iste bi hastaliktan şüpheleniyoruz dedi dokror  mr fln çekicez cocuk cerrahisi bakcak dedi o hastaligin da olma imkani yok cocuk basta düzenli  diskisini yapan bi bebekti bnde esime diyorum ki eve getirelim bu belirsizlik öldürcek bni ztn bsy bulamıyorlar ki dmkki bsy yok kabızlık  siskinlik gazdan deilmi esimde yok diyor kafan cok karisik geksin istiyorum çocuğum:(((

16 Cevaplar

+1 oy
(8 puan) tarafından

Cvp verin lütfen 

-Reklam-
+1 oy
(8 puan) tarafından

Sizce ne yapmalıyız 

+1 oy
(4,143 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım inşallah kısa sürede kavuşursunuz bebeğinize 

Şimdi erken doğduğu için sağlık durumunu hakkında bişey diyemem ama benim kızımda 5 ay kendisi yapamadı lavabosunu hep ben tetiklettim lavman fitille ancak o şekilde yapardı yani bu konuda inşallah bişey çıkmaz 

(8 puan) tarafından

İnşallah cikmaz temmenim o   yonde ama.blemiyorum.kafam karısık

(4,143 puan) tarafından

Şüphelendikleri hastalık bununla mı ilgili başka bı durum mu 

(8 puan) tarafından

Bağırsakla.ilgili.cmm bska bi sorunu.yok

(4,143 puan) tarafından

Anladım canım dediğim gibi kızımda çok çektim ben sonra düzeldi çok şükür seninki de düzelir inşallah gönlünü ferah tut 

+1 oy
(713 puan) tarafından

Hangisi hastalıktan şüpheleniyorlar, özel mı devlet hastanesi mi

(8 puan) tarafından

Erzurum şehir hastanesi 

(713 puan) tarafından

Hangi hastalık olduğunu biliyor musunuz 

(8 puan) tarafından

Doktor ismini.demedi.bnde sormayı unuttum bağırsak damariyla.siniriyle ilgili bsy dedi

(1,484 puan) tarafından

Dedigin hastalık topuk kaninda belli olan bi hastalık topuk kani temiz cikti 

+1 oy
(8 puan) tarafından

Of.okdr cikmazdayim ki sanki cocugumu.hic.vermuceklermus gbi

+1 oy
(6,309 puan) tarafından

İnşallah gelir bir an önce acaba farklı mamalarmi veryorlar bebek kabız olmuş burda hemşire bna dedi yeni doğan 10 gün yaomazsada normal dedide sadece cisi yapması önemli rabbim kmseyi evladyla sinamasin çok zor bir hfta kızım yoğun bakımda kaldı kanında enfeksiyon cikti ama erken doğmadı okdr zorduki hep ağlardım 

+1 oy
(2,744 puan) tarafından

Benim kizimda farklı bir sorundan bir ay kaldı. Özelde tam teşekküllü bir hastane idi. Orada bizden daha iyi bakıyorlar emin olabilirsin. İş mra kadar ciddiyse sen evde nasıl tedavi edeceksin el kadar bebeği. Adamlar beslenmeyi durdurmuş nasıl çıkaracaksın canım Allah aşkına. Metanetli ol erken doğumda zaten bebekelr uzun süreler kalabilir yenidoğanda. Topla kendini. Bu kadar şüphe duyma. Senin el kadar bebenin üstünde deney yapmazlar üzme kendini. Tabi şehir hastanesi olduğu için malesef detaylı arastirirlar. Benim devlete zerre güvenim yok o yüzden ne devlette kesinlikle dogirmadim. Şehir hastanesi zaten tercih etmem. İçin rahat değil ama doktordan detaylı bilgi bile almamissiniz hastalık konusunda adını bile bilmiyorsun unutmuşsun. Önce bir detaylı görüş sana ince ince anlatmak zorundalar. Neden şüpheleniyorlar süreç nasıl ilerleyecek bunları öğren önce. 0 bilgi ile çocuğu çıkarıp ne yapacaksın evde. Şişkinlik gaz olsa rontgende kabak gibi çıkar doktor da bilir merak etme. Gazdan değildir yani. Yıllarca tıp okumuş Yenidoğan doktoru gazı bilmeyecek kadar donanimsiz değildir. 

(2,744 puan) tarafından

Yok gayet bilgim var. Bir hastane gelir elde etti diye tüm hastanelere kusecek değiliz. Ne yapalım kadına damardan beslenen çocuğunu ayy hastanelere güven yok diyerek çıkar mı diyelim? Sizin çocuğunuz hiç el kadarken hastanede aylarca kaldı mı. Benim kaldı kokusunu bile alamadan. Anneye moral lazım korkutmamak lazım. O kadar şey yazdım ona mi takildiniz? 1 ay kaldı bebeğim yenidoğanda. Arkadaşımda aynı hastanede yenidogan hemşiresi. Bizden daha iyi baktiklarina emi olabilirsiniz. 

(2,744 puan) tarafından

Bu arada bebeğini kontrol et biraz. Daha bilgin yok diye de yazdım. Yapılan analizler işlemler her türlü sorun sıkıntı için bilgi vermek zorundalar. Hemşiresi her gün gidin her gün sizinle konuşmak zorunda. Her bebeğin ayrı hemşiresi var. O vakada bebekleri kendileri bile jsteye iyileştirmeyip daha fazla başta ediyorlar. Bu hanımefendinin çocuğu belgeli kanıtlı vitamin değerleri düşmüş ve enfeksiyon çıkmış. Enfeksiyonu kan testlerinde e nabizdan bile görebilirsiniz. Çocuklarınızı takip eder her gün kontrol ederseniz böyle seyelrle karşılaşmazsınız. . Bir sürü de uygulama yapılmış her gun röntgen çekiliyor? Her gün çekilen rontgende iyileşme varsa doktoru zaten paylaşır. 

(9,920 puan) tarafından

İşte emin olamadık ülkece de o yüzden. Kapalı kapılar ardında neler olduğunu bilemedik. Bende yukarda dedim baska bir doktora yapılan işlemleri gösterin istişare edin diye. Ama ben moral olsun diyerek te bu ihtimali göz ardı edemiyorum analar artık hep tetikte olmalı. 

(2,744 puan) tarafından

Bende aynısını yazdım okursanız. Çok bilgisizsiniz. Çocuğun durumu hakkında daha fazla bilgi alın yazdım. İyi okuyun o zaman. Bı haber misiniz cart curt diye niye saldiriyorsunuz. Şöyle can kan postlarinda bari yapmayın. Hemen illa bir muhalefet olup saldıracak yer arıyorsunuz 

(9,920 puan) tarafından

Tamam evet          

+1 oy
(9,920 puan) tarafından

Başka bir hastane doktoruyla konusup durumu analiz ettirin. Yapılan işlemleri isteyin doktorla istişare edin normal prosedür derlerse içiniz rahat olsun. 

+1 oy
(219 puan) tarafından

Benim oğlumda 2 hafta önce yoğunbakımdan çıktı 31+4 haftalık doğdu ve biz 2 ay kaldık bırak onlar senden daha iyi bakarlar çocuğunun sağlığı önemli ameliyat falan olmaz merak etme kakadını yapmadığı için midesinde gaz birikmiştir o yüzden karnı şişmiştir 

(1,484 puan) tarafından

Maşallah yanınızda hemen toplanmis

(219 puan) tarafından

Hastanede zaten bütün bebekler az kilo alıyor sen kızını eve götürğnce bak gör nasıl toparlancak sakın üzülme neden hastanede kilo almıyor diye çünkü o kadar ilaç alıyorlar o kadar tedavi görüyorlar gayet normal almamaları benim oğlumda zayıftı ben hemşireye demiştim bana dediki sen eve götürğmce bak nasıl kilo alıyor harbidende öyle oldu inşllh seninkide sağlıkcakla yanına gelince sends tadacaksın bu duyguyu

(1,484 puan) tarafından

Okdr ozledim ki yavrumu bi kere tek kucağıma aldim oda oda 5 10.dakikaydi 

(219 puan) tarafından

Emzirmeye geçtinizmi yoksa daha varmı 

(1,484 puan) tarafından

Emzirmeye gectim sonra enfeksiyon var dediler  karni sisti sonra beslnemeyi durdurdular ztn emziremedim hortum vardi agzinda yani denemek icin emzirmeye gttim tutabildi hatta hemsire sasirdi hc emzik vermedik ne ara emmeyi ogrendin dedi sonraki sürecte boyle iste kziim suan agizdan beslenmiyor damardan besleniyor sadece

+1 oy
(2,012 puan) tarafından

Benim kızım 4,5 ay yoğun bakımda kaldı 3 kez bagırsak ameliyatı geçirdi seni çok iyi anlıyorum ama doktorlara güven ciddi bişey olmasa illa ki eve gönderirlerdi ben 4,5 ay öldüm öldüm dirildim her telefonda ve covid dönemiydi o sürec boyunca sadece ameliyatlara giderken gördüm onun dısında görmek yasaktı önemli bi durum varsa yada bez mama ilac vs için ihtiyac varsa cagırıyolardı yine göremiyordum çok şükür o günler gecti gitti şüan 3,5 yasında hersey zamanla oturuyor sabret ve Allah'a tevekkül et emin ol seni benim kadar iyi anlayamaz psikolojim tamamen gitmişti terapi ala ala düzeldim 

(1,484 puan) tarafından

Ne hastalığı vardi canm yani dogustan gelen bi hastalikmiydo Allah bidaha yaşatmasın 

(2,012 puan) tarafından

Detaylı ulturasonda bagırsakları top şeklinde gözüküyodu onun için ameliyat oldu ameliyat sonrsı bagırsakların uyum sürecindedebcürüme meydana geldi cürüyen kısmı aldılar torba taktılar en son opersayonda da torbayı çıkardılar şuan cok şükür iyi 

(1,484 puan) tarafından

Ya Allah sze bgslasin gerçekten cok zor oda szin icin büyük intihan olmuştur rabbim zir snav vermesjn cok zor 

(2,012 puan) tarafından

Amin en zor imtihan evlatla olan rabbim kimseye yasatmasın o 4,5 ayda neler gördüm ki sonerasındada 3 ay nnormal seviste yattık hemen hemen 1,5 2 senemiz hastanede gecti neler gordum hatırladıkça kalbim sıkısıyo bazen cok şükür biz atlattık 3,5 yaşındayız şimdi rabbim herkesin evladını bagışlasın 

(1,484 puan) tarafından

Amin bklm bzi neler bekliyor çok tedirginm :(

+1 oy
tarafından

Canım zaten çok küçük doğmuş ve çocuk özelde değil ondan dolayı kesinlikle korkma ona çok iyi bakıyorlar , ama için gene rahat olmayacaksa hastaneden epikriz raporunu isteyip başka hastaneye başka doktora gösterin 

+1 oy
(518 puan) tarafından

Erzurum şehir Hastanesi'nde bnm oğlumda 17 gün yattı iyi bakiyolar merak etme canm biseyi olmasaydı cikarirlardi orda boşuna tutmazlar bebeğini sen bol bol dua et 

0 oy
(4,134 puan) tarafından

Bir akrabamin kızı 15 yaşında doğuştan barsak hastası senede 1 kez de olsa tetiklenip hastaneye yatıyor. Her yemek sonrası bir ilacı var onu içiyor. Icmese tuvalet sorunu olur. Birkaç senedir yatmadı şükür hastaneye. Günlerce hastanede kalmıştı o zamanlar. Sanırım o hastalıktan şüpheleniyorlar inşallah değildir canım benim

(1,484 puan) tarafından

Allah sfa versin 

0 oy
(1,116 puan) tarafından

Getirme canım evde bir şey olursa vicdan azabı çekersin onlar da zaten gereksiz yere orada tutmak istemezler hiçbir bebeği icleri rahat edene kadar dursun orada bizim düşünemediğimiz tahmin edemediğimiz bir sürü sebebi onlar daha iyi biliyor zaten evde bakılacak duruma geldiğinde çağırıyorlar ben de 34 haftalık doğum yapmıştım bir haftaya yatırmışlardı çok zor bir süreç ama sabırlı olmak gerekiyor

(1,484 puan) tarafından

Allah ralzı olsun sbrimz tükeniyor:(

0 oy
(1,484 puan) tarafından

Allah kimseyi.caresizlokle sinamasin

0 oy
tarafından

Benim arkadaşımın kızı 30 haftalık doğdu aylarca kaldı küvözde şuan 2 yaşında canını sıkma duanı et Allah ım evladını sana bağışlasın

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 681 göst.
23 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sugra (1,293 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 303 göst.
0 oy
6 cevap 169 göst.
0 oy
7 cevap 285 göst.
14 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler