+1 oy
301 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (394 puan) tarafından

Kızım krese başladı  3.5 yasında cok konuskan bi coxuk normalde baya konuşuyor ama yabancı bir ortama girince çekinir mesela anneme babama bile zamanla alıştı uzaktalar göremediği için utangaç bir yapısı var ama oğlum öyle değil neyse kızım geçenlerde başladı 2 gün gitti sonra biz sehirdısına gitmek zorunda kaldık döndük bugun 3. Günü hocamız hıc konuşmuyor sesleniyorum cevap vermiyor normalde de böyle mi dedi hayır dedim hani 2. İsmi falan var mı onla sesleneyim dedi yok dedim kızım gayet konuskan normal değil mi yabancı bir ortamda utanıyor alısısırsa baya konuşur 

9 Cevaplar

+4 oy
tarafından

3 günde ben bile alışamam hemen çocuk ne yapsın. Canım zamanla alışır konuşur merak etme 

(394 puan) tarafından

Ya okul haricinde kızım böyle akrabalarla da böyle sürekli gittiğimiz yerlerde bile bazen yabancılarla konusöak istemez cekıngendir

-Reklam-
+1 oy
(14,816 puan) tarafından

Bazı çocuklar çekingen oluyor canım gayet normal alışınca düzelecektir.

Benim yeğenim geçen sene başladı kreşe. Haftalık gördüğü arabalarıyla bile konuşmaz cvp dahi vermezdi. Kreşe başladığında da öyleydi hiç konuşmazdı öğretmeniyle. Şuan çok iyi durumda herkesle konuşuyor.

(394 puan) tarafından

Evet akrabalarla da öyle benim kızım peki kreşe başladıktan ne kadar zaman sonra düzeldi konuştu öğretmeniyle

+1 oy
(4,208 puan) tarafından

Utaniyordur o yüzden bakmiyordur 3 günde hemen adapte olamaz zaman verin biraz 

(394 puan) tarafından

Ya hoca biraz tuhaf baktı evhamlandı bende saordım cok hareketli ama hiç konuşmuyor dedi ilk güm için bunu demişti birde

(4,208 puan) tarafından

İsmine bakmayınca başka bir şeyden suphelenmistir çok görmeyin çok ilgisiz ebeveyn var 

(394 puan) tarafından

Neyden süphelenecekki

(4,208 puan) tarafından

Otizm olabilir 

+1 oy
(3,319 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşimin yeğeni yaklaşık 6 aydır okula gidiyor, 3 buçuk yaşında. Aşırı konuşkan bir çocuk normalde ama o da okulda konuşmuyor. Okulda daha çekingen davranıyor. 

0 oy
(1,268 puan) tarafından

Öğretmen fazla kaygılı gibi normal 3 günde nasıl alışsın yavrucak ama böyle çekingenligi devam ederse ileride kurs tiyatro gibi yerlere yazdirmani öneririm bende çok cekingendim zor oluyo gerçekten bütün hayatını etkiliyor bildiğim soruyo parmak kaldiramazdim mesala arkada ortamında çok ezilmistim 

(394 puan) tarafından

Biri secici mutizm demiş bende netten baktım nedir diye aslında öyle kızım rahat ettiği tanıdığı kişilerin yanında konuşuyor ama oğlum her yerde

0 oy
(484 puan) tarafından

Seçici Mutizm olabilir. Bende okul öncesi öğretmeniyim. Bir anksiyete türü..

(394 puan) tarafından

Ya mesela benim ortanca erkek kardeşim bekar babamın evinde abim evli ayrı tabi evi aynı sehirde değilim babaeviyle ama gittiğinde en cok ortanca dayıyı görüyor ama alısana kadar onada fazla gitmezdi alıstı direk kucağına gitmeye başladı ama abime hala gitmez konuşmaz abimin esine de öyle ama cocuklarlq konuşur oynar kaynanam kendi anne babasına gider onlar sevmek ister onlarda sevdirmez kendini ama acayip konuskan bi cocuk yengeler falanda bi aralar bana dedi konuşuyor mu bizle hiç konuşmuyor diye peki nasıl gecer okul iyi gelir mi ona

0 oy
(22,837 puan) tarafından

Her çocuğun fıtratı farklı. Zamanla alışır o da 

0 oy
(7,466 puan) tarafından

İlk bir hafta normal bence. Kızımda oyun grubuna giderken ilk hafta konuşmadı oynamadı sonra alıştı 

0 oy
(17,098 puan) tarafından

Benimki 3 ay boyunca tek kelime etmeden devam etti. Kimse sesini duymadı okulda. Baktim uyum sağlayamıyor başka yere yazdirdim. Yeni başladıği yerde herşey normale döndü. Endişelenmek için çok erken. Yetişkinler bile 3.günde alişamaz yeni girdiği ortama. 

(394 puan) tarafından

Evet benim kızda zor alısıyor abimin eşini yılda 1 kez 1 hafta görüyor daha yeni yeni konuşmaya ısınmaya başladı ona

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 343 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Cantanelerim (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 345 göst.
2 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
0 oy
1 cevap 49 göst.

Kategoriler