Kızlar ablam eşinden boşandı ve çalışıyor evde bakacak kimse yok diye (aslında bi kızı dahaa var 17 yaşında ama o da okula gidiyo bu ablamın yanında kalıyo) annemlere koydu çocuklarını biri ortaokula biride 1.sınıf gidiyo. Annemle babamda yaşlılar yani babam 67 annem 62 yaşındalar. Bende 1 ay önce gittim 2 hafta orda kaldım çok zor çocuklar arkalarını hep toplardık çöplerini bile yere atıyorlar ve anneme hizmetçi muamelesi yapıyolar nerdeyse çok üzüldüm annem için. Ne ders yaparlar ne birşey. Takıldığım konu şu ki ablam çocukları burda olmasına rağmen hergün aramaz sormaz. Ders için her akşam ara dedim sen söyle de yapsınlar bizi dinlemiyorlar çünkü. Bi kere tek aradı ders yaptınız mı diye daha da aramadı. Kendimi onun yerine koyuyorum da hani insan çocuklarını merak etmez mi ben olsam herhalde günde 2 3 defa arardım sorardım. Kendi rahatından annemle babam burda çocuklarla sinirden çatlayacaklar bi gün onun o rahatlığına da sinir oldum haksız mıyım? Size sordum ama arada Bi geliyo aklıma ne bilim. Çocuklarla arada 2 saatlik mesafe var bubarada
Niye ablan nerde
Kendi evinde çalışıyor o
Çocuklar neden annenlerde kalıyor canım
Ablam çalışıyor annem bakıyor
Çalışma saatleri nasıl ki 3u de okula giden çocuğa bakamiyor?
Sabah 8 akşam 4. Büyük sabah gidiyo akşam sütü gidiyo diğer iki de biri 12 yaşında biri 7 öğle gidiyolar
17 yaş küçük değil kalıyorsa yardım etmek zorunda ama ablan başından atmış o yüzden aramamasına şasırma.
17byaş ablamın yanında diğer iki küçük annemlerin. Valla bilmiyorum ama bende öyle düşünmeye başladım hani ne bilim doğru düzgün arayıp sormaz akşam ara ödev yap de diyoz aramıyor ya ona bile. Kendi rahatından annemle babam burda perişan oldu onların dersinden. Ne istekleri bitiyo ne işleri
Annen baban çocukların ödevini yaptıramaz hele ki 1ci sınıfa giden annenin yardımcı olması lazım veya ablanın. Evleri uzak mi orada kalıyorlar. Tabi ki çok yorucu ailen için, kafa dinlemeleri gereken zamanda torun bakıyorlar. Ablan çok hatalı çocuklar gündüz kalmalı akşam almalı
2 saat yol var arada. Ya doğru 2 güne bi arıyor anca bazen de annem arıyı hiç arayıp sormuyon diye. Bari arasın sorsun yok umrunda değil sanki.
Uzakmiş ama aramasına engel değil, istese bakıcı tutabilir ama rahatlığı düşünüyor anlaşılan üzücü çocuklar içinde ailen içinde
Sorma canım Allah hayırlı bi kapı açar inşallah. Ablamı da ıslah etsin ne diyim daha.
Ablanın hizmetçisimi annen hem bırakıyor hem aramıyor sormuyor iyi vallah o zaman kendi doğurduğuna kendi baksın
Arıyor ama 2 güne bir bu da bana tuhaf geliyo. Ne bilim. Ben bi iki defa dedim bak çocukların böyle böyle yapıyo bi alıp çocukları demedi ki neden öyle yapıyorsunuz ninenizi üzmeyin falan
Ablanın işine gelmiş sanki çocukları oraya bırakmak ben anneme bıraktığımda bile 1 gün bıraksam defalarca arıyorum birde sorumluluk vermiş o ana babaya yazık
Yazık valla ya öyle üzülüyorum ki onlara. Ablama da sinir oldum ama bu kadar mı rahatsın
Benim annem çalışmaya başladığında ben ilk okul 2 belki 3. Sınıfta gidiyordum yani bilemedim gerçekten alandaki büyük rahatlik
Bilmiyorum var mı yok mu olsa da bana asla söylemez. Ama yeni 20 lik kız gibi takılmaya başladı gezmeler tozmalar süslemeler. Çalıştığı yerde temizlik yapıyo ama oranın insan kaynakları gibi gidiyo işe. Bende bu hallerine şaştım kaldım saçıyla uğraştığının yarısı kadar çocuklarıyla uğraşmıyor
Yargılamak yadirgamak bize düşmez canım belki psikolojik olarak yorulduğu için bekar kadın gibi takılmak istiyordur diye düşündüm bende. Tabi bunların hiç biri çocuklarını ihmal etmeyi bahane edemez ama
Bende öyle düşünüyorum aslında erken yaşta evlendi ne bilim için kalanları şimdi yaşamak istiyor amenna ama o bi anne aynı zamanda çocuklarına da bakmak zorunda.
Bunu ancak ablanla sen konuşabilirsin canım. Ne kadar da olsa ailenle kuşak farkı oldukça fazla bizim kafamizla buyuklerinki bir değil maalesef. Sen arkadaş olarak yaklaşıp destek çıkabilirsin.
Annem hayatta söylemez çünkü diyo ki boşandı maddi olarak elimizden birşey gelmiyo en azından bunu yapalım. Bende çocukların durumunu annemlerin durumunu anlattım trip kendi resmen. Çocuğun ağladığını söyledim hani belki daha çok üstüne düşer dedim am yok aynı kadın umrunda değil. Sanki çocukları gönderecekler ye ödü kopuyor ablamın
Ne saçma birşey ben olsam günde on kere arardım ve her fırsatta yanlarına giderdim hemde annene de yazık kadın kaç yaşında bir de onlarlamı uğraşsın
Değil mi ben oğlumu bazen görümceme bırakıyorum oğlum 2 yaşına girecek ama. 2 3 saat içinde bile 3 4 defa arıyorum mesaj atıyorum. Annemle babam yaşlı hayvanları var gelen gideni var bide bu çocuklar üstüne bide dertleri valla yazık ya. Ablama o kadar kızıyorum ki boşanırken kimseye güvenipte boşanıyorum dedi şimdi de böyle yapıyo Hadi verdin bari üstünde dur az
Madem öyle babasına versin çocukları
Alsa yok demez valla. Babası istemiyor öyle işte istese ablam yollar direk
Alinma ama ablam cocuklarini buyuk ihtimal basindan atmis.bi anne evlatlarini neden yaninda tutmaz ki buyuk kizi 17 yasinda anneye aileye ihtiyaci olan bi yasta yalniz birakilmis.buyuk kiz cokda rahatlikla annesi isten gelene kadar kardwslerine bakabilir bakmalidirda
O da okula gidiyo hafta içi işte. Ama istese yine de yapardı bi şekilde. Bende başından attığını düşünüyorum çünkü en küçük olan her akşam nerdeyse yatağa girince annemi özledim diye ağlıyor bunu bilmesine rağmen yine aramıyor ve yanına almayı da düşünmüyor g. Zekalı ya
Yazik yavrulara cok yazik...
Allah hayırlı bi kapı açsın onlara inşallah ne diyeceğimi bilmiyorum bende onların o durumu için de ayrıca üzülüyorum. Küçükken annem işe giderdi bile nasıl özlerdim annemi hala da unutamadım o duyguyu.
Cocuklara cok uzuldum. Sonra da annenize-babaniza uzuldum. Ablaniz ailenize yakin bi yerden ev tutsa cocuklar aksam en azindan eve gelse herkes icin daha kolay olacak gibi.
Ama ablaniz sorumluklarinda kacmis.
Ailem köyde canım. Aynen sorma annemin psikolojisi bozuldu küçüğü yüzünden h bazı geceler yatakta annemi özledim diye ağlıyor
Allahım ne olur herkese anne olmayı nasip etme herşey bir kenara da annemi özlüyorum cümlesine çok üzüldüm bebegim 4 aylık kaynanama 2 saat bırakıp alısverise gittik oğlum eşim inan giderken sanki hissetti gibi gözüme gözüme baktı hiç tat alamadım bişey bakmadım hemen eve geri geldık o bakıs için Allâh ablana vicdan merhamet versin
Evet anneminde psikolojisi bozuldu bu yüzden o çocuk her öyle dediği gece annem uyumuyordu üzüntüden. Ne o çocuklara ne de annemlere böyle bir dert vermeye hakkı yok ne bilim çalışıyor diyorum ona da hak vermeye çalışıyorum ama yok yani en azından ara sor ilgilen. Değil mi ben de bi iki defa kaynanama bıraktım bebeğimi eşimle yemek yemeye gittik hani değişiklik olsun diye. Ne vicdan azabı çekiyordum ben ne biçim anneyim yavrumu bıraktım gittim diye
AAnnen baban biri alsın karşına konuşsun çocuklara yazık koca bir boslukla büyüyecekler Allah' yardımcınız olsun
Evet gerçekten boşluk oluyo ama o kısım ablamın pek umrunda değil gibi ama. Ben konuşmaya çalışacam bi şekil
Ben de çalışan bir anneydim. İlk çocuğumu yarım gün bakıciya verirdim. İşe ağlayarak giderdim. Okula gidince kameradan izlerdim.ikinci bebemi bırakmadım işten ayrildim gerisini sen düşün . Şimdi evde ikisine de evde bakıyorum
Değil mi siz daha iyi anlarsınız bende kendimi suçluyorum içim fesat diye ama yok yani normal değil işte.. Dün aramamış annem aramış. Sordum bugün de aramadı dedi. Benimde evladım var düşünüyorum sürekli arardım sorardım yani ne bilim aklım almıyor. İşe yürüyerek gidip geliyor o esna da bile arayabilirsin zamanın var
1,465,808 soru
24,021,282 cevap
328,231 kullanıcı