Kızlar yeni boşanma sistemi geliyormuş haberlerde izledim artık çekişmeli boşanma olmayacakmıs. Yıllar sürmeyecek.Yani önce boşanma sağlanacak mal paylaşımı vs. Bunlar daha sonra ayrı olarak bir süreç olacakmış . Yıldırım boşanma deniyormuş. Bunu kötü amaçla yazmiyorum veya boşanın veya boşanacağım diye değil :) yani bence iyi bir karar olmuş.
Ekleme : Şimdi aklıma geldi de yürürlüğe girdikten sonra bu şekilde boşanmalar artarsa kaldırabilinir bu sistem.Ama kaldırılmaması daha iyi olur bence.
Haber linki
Çok doğru bir karar olmuş 👍
Bencede
Mantıklı gibi geldi bana. Ayrıntılar da önemli
Evet tam ayrıntıları bilemiyorum tabi yürürlüğe girdimi onu da bilemiyorum ama haberde kesin girecek diye konuşuluyordu. Başka bilgisi olan varsa veya duyan yazabilir
Hatta link bırakayım buraya
https://youtu.be/E-bjrLYsWNA?si=zynJ93jMlmQBjVnN
aynn millt kosadan ayrilali uc sene gecmis evlnecek ama bosanamamis hala. resmi evli olarak bir basksiyla iliski yasank durumunda kaliodu eskiden
Tabiki kötü evlilik insanın ayağında prangadan farksızdır
Sonunda ya insanlar çile çekiyordu, yok nafaka yok velayet, ee bunlar 4-5 sene sürüyor . Benim tanıdığım bir kadın vardı sevgilisiyle evlenemedi 5 sene boyunca. Velayeti alamadığı için baya çekişmeli sürdü 😅
Uffff zaten boşanma olaylarının böyle senelere uzamasi kadar saçma birsey yok biri boşanmak istiyorsa boşa gitsin
Evet kişi hürriyetini istiyor bir nevi.
Aslında çok iyi bir şey. En azından özgürlüğün elinde olur. Ama zor durumda olan kişiler için mal paylaşımı ya da beraberinde sağlayacağı maddi destek hemen olmayacağı için zor durumda da kalınabilir. Detayları nasıl yapacaklar acaba, bu da önemli.
Valla orasını bilemiyorum ama pozitif birsey gibi geliyor bana ayrıntıları da iyi olur gibi.
Boşanırken incik cincik araştırmak yerine başta şu kadar araştırma prosedür süreç yapılsa eminim boşanma da azalır
Evet çünkü bazı insanlar boşanma nasılsa çekişmeli olur uzar gider bu benden boşanamaz diye düşünüp kendine çeki düzen vermiyor.
Ben onu kast etmiyorum araba sürmeye ehliyet gerektiği gibi aile kurmaya iki insanın hayatını birleştirip, çoğalmasına bir çocuk dünyaya getirip yetiştirmesinin araba kullanmak kadar önemi olduğunu düşünüyorum boşanmayı uzatmak yerine başta evlenirken süreç uzasa zaten evliliği devam ettirebilecek kişiler evlenir dolayısıyla boşanma azalır.
Evet doğru diyorsun
Bildiğim kadarıyla mal paylaşımına zaten boşanma sonrası olur.
Mal paylaşımı sonra oluyor doğru bir Davamız vardı böyle 10 yıl süren
Sonrada olsa baştada olsa çekişmeli ve uzun sürüyor ya işte o olmayacakmış
Yaptıkları en iyi şey bence
Ne öyle seneler sürüyor yazık yani
Ben bile uğraşmak istemedim anlasmaliya gittim
Avukatım 4 5 sene sürer dedi
Adam akıllı bir şey yapabilseler bari. Bence tamda yerinde olmuş. Tarafları bosamayip yıllarca mahkeme sürüyor. Bu da tarafların gittikçe birbirine kinlenmesine sebep oluyor.
Çok sevindim görümcem eşinden bosancak adam olay çıkartıyordu çok güzel haber
Cik iyi olmus bosanmamak icin cekismeliye cevirenler yapamazlar artik
1,471,664 soru
24,101,709 cevap
332,451 kullanıcı