+1 oy
642 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (123 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar yeni boşanma sistemi geliyormuş haberlerde izledim artık çekişmeli boşanma olmayacakmıs. Yıllar sürmeyecek.Yani önce boşanma sağlanacak mal paylaşımı vs. Bunlar daha sonra ayrı olarak bir süreç olacakmış . Yıldırım boşanma deniyormuş. Bunu kötü amaçla yazmiyorum veya boşanın veya boşanacağım diye değil :) yani bence iyi bir karar olmuş.

Ekleme : Şimdi aklıma geldi de yürürlüğe girdikten sonra bu şekilde boşanmalar artarsa kaldırabilinir bu sistem.Ama kaldırılmaması daha iyi olur bence.

Haber linki 

13 Cevaplar

0 oy
(4,523 puan) tarafından

Çok doğru bir karar olmuş 👍

(123 puan) tarafından

Bencede

-Reklam-
0 oy
(23,020 puan) tarafından

Mantıklı gibi geldi bana. Ayrıntılar da önemli 

(123 puan) tarafından

Evet tam ayrıntıları bilemiyorum tabi yürürlüğe girdimi onu da bilemiyorum ama haberde kesin girecek diye konuşuluyordu. Başka bilgisi olan varsa veya duyan yazabilir

(123 puan) tarafından

Hatta link bırakayım buraya

https://youtu.be/E-bjrLYsWNA?si=zynJ93jMlmQBjVnN

0 oy
(9,080 puan) tarafından

aynn millt  kosadan ayrilali uc sene gecmis evlnecek ama bosanamamis hala. resmi evli olarak bir basksiyla iliski yasank durumunda kaliodu eskiden

0 oy
(23,704 puan) tarafından

Tabiki kötü evlilik insanın ayağında prangadan farksızdır 

0 oy
tarafından

Sonunda ya insanlar çile çekiyordu, yok nafaka yok velayet, ee bunlar 4-5 sene sürüyor . Benim tanıdığım bir kadın vardı sevgilisiyle evlenemedi 5 sene boyunca. Velayeti alamadığı için baya çekişmeli sürdü 😅 

0 oy
(1,572 puan) tarafından

Uffff zaten boşanma olaylarının böyle senelere uzamasi kadar saçma birsey yok biri boşanmak istiyorsa boşa gitsin

(123 puan) tarafından

Evet kişi hürriyetini istiyor bir nevi.

0 oy
(3,506 puan) tarafından

Aslında çok iyi bir şey. En azından özgürlüğün elinde olur. Ama zor durumda olan kişiler için mal paylaşımı ya da beraberinde sağlayacağı maddi destek hemen olmayacağı için zor durumda da kalınabilir. Detayları nasıl yapacaklar acaba, bu da önemli. 

(123 puan) tarafından

Valla orasını bilemiyorum ama pozitif birsey gibi geliyor bana ayrıntıları da iyi olur gibi.

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Boşanırken incik cincik araştırmak yerine başta şu kadar araştırma prosedür süreç yapılsa eminim boşanma da azalır 

(123 puan) tarafından

Evet çünkü bazı insanlar boşanma nasılsa çekişmeli olur uzar gider bu benden boşanamaz diye düşünüp kendine çeki düzen vermiyor.

(1,493 puan) tarafından

Ben onu kast etmiyorum araba sürmeye ehliyet gerektiği gibi aile kurmaya iki insanın hayatını birleştirip, çoğalmasına bir çocuk dünyaya getirip yetiştirmesinin araba kullanmak kadar önemi olduğunu düşünüyorum boşanmayı uzatmak yerine başta evlenirken süreç uzasa zaten evliliği devam ettirebilecek kişiler evlenir dolayısıyla boşanma azalır. 

(123 puan) tarafından

Evet doğru diyorsun

0 oy
(1,876 puan) tarafından

Bildiğim kadarıyla mal paylaşımına zaten boşanma sonrası olur. 

(217 puan) tarafından

Mal paylaşımı sonra oluyor doğru bir Davamız vardı böyle 10 yıl süren 

(123 puan) tarafından

Sonrada olsa baştada olsa çekişmeli ve uzun sürüyor ya işte o olmayacakmış

0 oy
(5,381 puan) tarafından

Yaptıkları en iyi şey bence 

Ne öyle seneler sürüyor yazık yani 

Ben bile uğraşmak istemedim anlasmaliya gittim 

Avukatım 4 5 sene sürer dedi 

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Adam akıllı bir şey yapabilseler bari. Bence tamda yerinde olmuş. Tarafları bosamayip yıllarca mahkeme sürüyor. Bu da tarafların gittikçe birbirine kinlenmesine sebep oluyor. 

0 oy
(222 puan) tarafından

Çok sevindim görümcem eşinden bosancak adam olay çıkartıyordu çok güzel haber 

0 oy
(5,093 puan) tarafından

Cik iyi olmus bosanmamak icin cekismeliye cevirenler yapamazlar artik 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 446 göst.
0 oy
14 cevap 968 göst.
19 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mutluu annee (636 puan) tarafından soruldu