+2 oy
360 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (22,420 puan) tarafından

4.5 yaş oğlum 4 saat önce mor calpol verdim 2 ölçek. Yani 10 ml . . Ateşi 38.6. titriyor. Çok üşüyor. 6 saat olmadı. Tekrar calpol versem olur mu.  Şimdi 

10 Cevaplar

+1 oy
(1,844 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

3 saatte bir calpol verebilirsin. İnatçı ateş varsa calpolden 2 saat sonra ibunrofen(dolven) de verebilirsin

(22,420 puan) tarafından

Tamam dostum çok sağol 

(1,844 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun kuzum Allah şifasını versin inşallah 

(22,420 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

-Reklam-
+1 oy
(3,297 puan) tarafından

Oğlum 17 aylık geçen çok hastalandı 4 saatte bir veriyordum doktor öyle demişti hatta calpol düşürmedi dolven verdik ateşi düşmezse mutlaka acile götürün benim oğlumun bianda çok yükseldi ya çok kötü bir salgın var çok geçmiş olsun 

(22,420 puan) tarafından

Evde dolven de var. Olmazsa ondan da veririm. Sağolasın . Çok geçmiş olsun size de 

(3,297 puan) tarafından

Tşk ederim 

+1 oy
(4,429 puan) tarafından

Ben atesli oldugunda 4 saatte bi veriyorum 3 yasina girecek 2 yasindan beri boyle atesi dusmuyosa baska surup ver donusumlu olsun 

(22,420 puan) tarafından

Tamam sağolasın öyle yapayım olmazsa 

(4,429 puan) tarafından

Gecmis olsun 

(22,420 puan) tarafından

Teşekkürler dostum 

0 oy
(4,617 puan) tarafından

Geçmiş olsun 4 saat arayla verildiğini biliyorum. Eğer evde başka ateş düşürücü varsa dönüşümlü verebilirsin yoksa onu da verebilirsin.

(22,420 puan) tarafından

Var öyle yaparım düşmezse. Sağolasın 

0 oy
(4,648 puan) tarafından

Ya benim oğlumda ikindi sonu ateşlendi saat 8 gibi aferin verdim düştü şimdi yine başladı mor calpol mü versem yoksa ıburamınzero var ondan mı versm yada aferin mi devam etsem 20 aylık 

Sinir oluyorum şu ilaç konusuna

(22,420 puan) tarafından

Size de geçmiş olsun. Benim kızım da 20 aylık. İnşallah ona da geçmez. 

(4,648 puan) tarafından

Benim de büyük oğlumdan geçti 13 yaşında. O kadarda dikkat ettim büyük oğlumu karantina ya aldım odaısna girdim çıktım havalandırma yaptım suyunu ilacını verdim ama arada girdi çıktı benimle küçükte o anda kaptı demekki 😥

(22,420 puan) tarafından

Havadan kaparlar hemen. Ne yapsan da olmuyo malesef 

0 oy
(1,085 puan) tarafından

Kızım 20 aylık, ona bile 4 saatte bir verdim ben.  Günde 6dan fazla verilmiyor diye biliyorum sadece. 4 saati doktor söyledi bu arada. 

(22,420 puan) tarafından

Allah razı olsun dostum 

(4,648 puan) tarafından

Iburamın zero kaç ölçü verdiniz 20 aylık bebeğinize

(22,420 puan) tarafından

O hasta değil şuan. 4.5 yaşında oğlum hasta. İburamin vermedim. Calpol verdim. 

(22,420 puan) tarafından

Pardon arkadaşa sormuşsun sanirim

(1,085 puan) tarafından

Yanıltmak istemem, yarım ölçü tatlı kaşığına denk geliyordu göz kararı, tatlı kaşığı verdim. Kızım çok zor ilaç içiyor o yüzden ölçüm şaşabiliyor

0 oy
(2,669 puan) tarafından

Vermeyin nemli bezle düşürmeye çalışın aralıkları çok az .. bence Allah korusun ateşini düşüncem derken ilaç zehirler.hereeyin fazlası zarar 

(22,420 puan) tarafından

Allah'ım korusun. Verdim bile. 

(2,669 puan) tarafından

Çocuk  nasıl oldu

(22,420 puan) tarafından

Çok şükür ateşi düştü gece. Az önce bi uyandi kollarını havaya kaldırdı. Bı şaşırdı. Kendimi çok iyi hissediyorum diyo😁

0 oy
(53,643 puan) tarafından

2 ölçek cok degil mi acile götürün ilik dusa sok

(22,420 puan) tarafından

Ya prospektüste 2 ölçek yaziyo. Daha doğrusu 4 6 yaş arası 10 ml yazıyor. Mor calpol da. Bı de turuncu calpol var ya. O belki 1 ölçek verilse oluyordur . Ben de prospektüste öyle okuyunca öyle verdim. İnşallah bişey olmaz. Allah'ım korusun. Korktum şimdi 

(496 puan) tarafından

Kiloya bağlı oluyor canım bizimde mor calpolden 3 yaşında kilosuna göre hesaplayıp dozaj olarak  2 ölçü verin demişti doktorumuz daha azı yetersiz gelir demişlerdi ama dolven ve iburan tarzı onlardan bir ölçü veriyorum 

(22,420 puan) tarafından

Tamam o zaman çok sağol. Sorun olmaz Allah'ın izniyle. Prospektüste de öyle yazıyordu. 

0 oy
(2,010 puan) tarafından

4 gün bizde ateş cejtik 2 cocuk birden hemde doktorumuz calpol dolven 4 saat arayla dönüşümlü verbilirsin dedi ama 1 olcek ver fazlası zarar verir dedi

(22,420 puan) tarafından

Size hangi calpolu yazdılar. Turuncu mu mor mu 

(2,010 puan) tarafından

Buyük cocuguma turuncu kücüğe mor birde dolven

0 oy
(163 puan) tarafından

Merhaba, domuz gribi olabilir ayrıca o kadar yüksek ve inatçı ateşi calpol tek başına düşürmez. Novalgin ya da bruss şurup aş eczaneden. Çocuk doktoru kızım için dönüşümlü ver dedi. Domuz gribi ise de influenza ilacı var domuz giribi için özel ilaç yazıyor doktor bilgin olsun

(22,420 puan) tarafından

Duruma göre gidebilirim doktora. İnşallah geciverir . Teşekkürler bilgi için  

(163 puan) tarafından

Duruma göre değil canım hemen götürmelisin doktora. Çünkü inatçı ateşe benziyor. Ve bu salgın çok ağır geçiyor. Oğlunun ateşi çok yüksek. Hemen gitmelisin. Daha hangi durum gerekecek? 

(22,420 puan) tarafından

Ne bileyim ben genelde 39 u geçmezse pek götürmem. Gerekirse hastane çok yakın. Hemen gidiveririz. Teşekkür ederim düşündüğün için . Ateşini takip ediyorum şuan. Düşme meylinde olmazsa giderim direkt 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 773 göst.
23 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,775 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 109 göst.
9 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,084 göst.
1 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 205 göst.
22 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,741 soru

23,991,402 cevap

326,990 kullanıcı

...