+1 oy
827 göst.
Diğer kategorisinde (780 puan) tarafından

Merhaba kizlar neredeyse 1 aydır 2 buçuk yaşındaki bebeğimin kekelemesi başladı ..ilk hafta normaldi sonra daha çok olmaya başladı , şuan cümle aşırı zor kuruyor 🥺 

Aaaaaaaaaaannne bana vvvvvveeeeer diye konuşuyor , bülbül gibi güzel tane tane konuşan çocuk gitti aşırı kekeleyen çocuk geldi😥 abisi ile bir ara oyuncak kavgası yaptılar korkuyla yanıma koştu abi beni vuracak diye ondan sonra bu şekilde oldu . Ne yapacağımı şaşırdım kizlar Allah rızası için ne yapayım ? Eşim bir tane rehabilitasyon uzmanı ile görüşmüş , adam ters tepki yapın demis yani ne diyorsa düzeltin kekeliyorsa sizde kekeleyin farkına varsın demiş . İnternette araştırdım normal konuşuyormuş gibi yapin bir tepki verip konuştuklarını duzeltmeyin demiş . Bildiğiniz bir dua ne bilim herhangi doğal bir şey varmı? Çok üzülüyorum kafama takıyorum 🥺🥺 başınıza geldi mi hiç ? Ne yapmalıyım ? 

20 Cevaplar

0 oy
(5,437 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Arkadaşlar merhaba öncelikle kusura bakmayın soranlar olmuş ama yeni müsait olabildim 

Öncelikle 1 yıldır bu kekemelikle savaşan önce anne sonra hemşire olduğumu göz önünde bulundurarak okuyun hemşire olduğumu vurguladım çünkü her yolu denedim rabbim başka dert vermesin ama başına gelmeyen kesinlikle anlayamaz 

Öncelikle kendi hikayemizden başlamak istiyorum 

3 yaşına girdi bir sabah çocuğum kalktı kekeliyordu evet bir sabah kalktı ve kekelemeye başladı neye uğradığımı şaşırdım bir hafta boyunca ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir ağzına vuruyor kelimeleri değiştiriyor konuşamıyor altına kaçırmaya başladı çişş istemediği için bizimle iletişimi kesti takılarak söylediği kelimeleri asla söylemiyor  ahhh o limon ve kırmızıyı söyleyemediği zaman ayağını yere vura vura ben konuşamıyorum diye ağladığı zamanlar o ağlardı ben ağlardım  aldım bir hafta dolmadan aldım çocuğumu hocaya götürdüm okuttum ertesi günüde alıp dil ve konuşta terapistine götürdüm yanlış anlamayın beni öyle evimin yakınında olan herhangi bir dil ve konuşma terapistine felan götürmedim Ankara’nın sayılı ün yapmış alanında başarılı varsaydığımız  bir dil terapistine götürdüm değerlendirdi ve aynen söylediklerini yazılıyorum 

- 3.5 yaşından sonra başlaması

-erkek olması 

- genetik olması 

- 6 aydan fazla sürmesi 

-ikincil davranışların sergilenmesi ( göz kırpma , tikler ,)

Kalıcı kekemeliğe işarettir . 

Kendi haftada bir gün oyun terapisine aldı ve kurbağa gibi zıplayarak yani  o o o oyun oynayalım mı ? - se se sen evde neler yapıyorsun? Gibi konuşarak ve yılan gibi uzatarak oooooooooyun oynayalım mı yasa sssssssssssen evde neler yapıyorsun gibi sadece bir derste bunu yaptı diğer dersler sadece yavaş konuşarak geçti başka olan hiçbiriyle yoktu bizimde evdeki dersimiz sadece yavaş konuşmaktı baktım 6 ay doldu değişen birşey olmadığı gibi artmalar şekil değiştirmeler başladı mesela be be ben tane hece tekrarı yaparak kekeleyen çocuğum uzatmalara başladı bbbbbbbbbbbbben demeye başlayınca bende şimşek çaktı dedim bunun tedavisi bu değil 

Aldığım gibi başka bir konuşma terapistine götürdüm üniversitede hoca  6 ay boyunlara burda devam ettik + artı psikolog eşliğinde hafiflemeler oldu ama kökten çözüm yok tam bir yıl sürdü bu durum bakın dikkatinizi çekiyorum 6 ay geçermi diye asla beklemedim birinci hafta terapiye başladık bir yıl götürdüm hepsinin tavsiyesi aynı

- yavaş konuşun 

- sözünü tamamlamayın

- farkettirmeyin 

- çocuğunuzu övün özgüvenlerini artırın

- parka çıkartın

-kreşe başlatın 

- kitap okuyun 

- masal anlatın

- ekrandan uzak tutun vs vs 

Dediklerini bir senedir harfiyen yaptık bu arada ( hocalara götürüyorum , türbelere götürüyorum dua ediyorum , Hz Musa’nın lisan duasını okuyorum hergün ) ama asla çocuğa farkettirmiyoruz güya ama çocuk konuşamadığını zorlandığını fark etmiyor mu 1 senedir tabiki fark ediyor ama biz görmezden geliyoruz güya içimiz parçalanarak 

Neyse arkadaşlar bir senenin sonunda hafifledi derken çoşarak geri geldi bu kekemelik bu sefer daha ağır vurdu ve bloklar başladı hemde çocuğum gözümün önünde ağzına yüzüne vuruyor konuşamıyorum söyleyemiyorum diye 

Ben bittim orda tükendim zaten bir yıldır sadece bu konuya odaklıyım derken canım öyle bir yandı ki  dedim herşey bitti tüm umut kapılarım kapandı öyle berbat bir durum ki elinizden hiçbirşey gelmemesi rabbim kimseye 

ŞİMDİ BURDAN SONRASINI BÜYÜK YAZIYORUM YUKARIDAKİ HİKAYEYİ OKUMADAN BELKİ DİREK BURDAN BAŞLAMAK İSTERSİNİZ DİYE 

KEKEMELİĞİNİN BAŞLADIĞI İLK ZAMAN YANİ ÜÇ YAŞINDA DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ ARAŞTIRIRKEN VEYSEL KIZILBOĞA HOCAMIZI GÖRMÜŞTÜM BEN BİZ ANKARADA YAŞIYORUZ O MERSİNDEYDİ UZAK MESAFE DİYE HİÇ SEÇENEKLERİMİN ARASINA KOYMAMIŞTIM Kİ HAYATIMIN HATASINI O ZAMAN YAPMIŞIM 1 YIL SONRA UMUDUM BİTTİĞİ YERDE TEKRAR AKLIMA DÜŞTÜ VE NE OLURSA OLSUN BEN BU HOCAYA GİDECEĞİM DEDİM 2 DEFA ONLİNE GÖRÜŞTÜK VE BİZE YAPMAMIZ GEREKENLERİ ANLATTI İLK DEFA BİR YILDIR ÇOCUĞUN FARKINDA OLDUĞU AMA BİZİM GÖRMEZDEN GELDİĞİMİZ GÜYA FARKETTİRMEDİĞİMİZ ÇOCUĞUMUZA KARŞIMIZA ALIP OLUP BİTENİ ANLATIP ÖZÜR DİLEDİK İNANIRMISINIZ BİR HAFTADA OLAN BLOKLARIMIZ KAYBOLDU UZATMALARIMIZ DEVAM EDİYOR AMA ÇOCUĞUMUZ RAHATLADI 

O AN KAFAMDA ŞİMŞEKLER ÇAKTI

ÇOCUĞUMUZ ATEŞLENİYOR BAŞINDAN AYRILMIYORUZ ŞURUP VERİYORUZ ÜSTÜNE TİTRİYORUZ AYAĞI ACIYOR KREM SÜRÜYORUZ AYRI BİR İLGİ GÖSTERİYORUZ AMA ÇOCUĞUMUZ KONUŞURKEN ZORLANIYOR KENDİ FARKINDA AMA ANNE VE BABASINA BAKIYOR ANNE VE BABAMIN UMRUNDA DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYOR NEDEN GÜYA BİZ FARKETTİRMİYORUZ YA ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BİR DÜŞÜNÜN ARTIK 

BU ARADA ARKADAŞLAR KEKEMELİK 

TAKLİT EDİLEMEZ  BİRİ KEKEMEYDİ ONU GÖRDÜ ONU TAKLİT EDİYOR GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL 

KORKUDAN SONRA OLUŞMAZ KORKU SADECE KEKEMLİĞE YATKIN OLAN BİRİNİ TETİKLER MESELA KÖPEKTEN KORKUP KEKEME OLDU DİYE BİRŞEY YOK KÖPEKTEN KORKMASAYDI İĞNE OLDUKTAN SONRA KEKELEYECEKTİ YADA KARDEŞİ OLDUKTAN SONRA YANİ ANLATMAK İSTEDİĞİM VAR OLAN BİRŞEY SADECE SEBEP ARIYOR ORTAYA ÇIKMAK İÇİN 

KİMSEYE KULAK ASMAYIN ETRAFTA ÇOK VAR BİR AYA GEÇER YADA BİR YILA GEÇER DİYE BU BİR KUMAR HER ÇOCUK FARKLIDIR SENİN ÇICUGUNDA BİR HAFTA SÜRER BAŞKA ÇOCUKTA BİR AY BAŞKA ÇOCUKTA BİR YIL BAŞKA ÇOCUKTA GEÇMEZ KALICI OLUR GEÇER DİYE BEKLEMEYİN RİSKE ATMAYIN BEN ÇOK PİŞMANIM İLK BAŞLADIĞI HAFTA VEYSEL HOCAMA GÖTÜRMEDİĞİM İÇİN HANGİ İLDE OLURSANIZ OLUN ONLİNE GÖRÜŞME YAPIYOR VE İŞ ZATEN AİLEDE BİTİYOR DİL VE KONUŞMA TERAPİSTLERİ GENELDE HAFTADA BİR YADA İKİ GÜN OYUN TERAPİSİNE ALIYOR TAMAM BİTTİ İŞ AİLEDE BİTİYOR BİZ BİR AYDIR VEYSEL HOCAMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ BİR YILDIR İLERLEYEMEDİĞİMİZİ BİR AYDA İLERLEDİK SADECE İKİ KERE ONLİNE GÖRÜŞTÜK O KADAR ÜCRETİ KARŞILIĞI VE İSTERSENİZ MERSİNE GİDİP BİR HAFTALIK TERAPİYE ALIYORMUŞ KENDİSİ BEN ŞİMDİ MART AYINDA BEŞ GÜNLÜK TERAPİYEDE GÖTÜRECEĞİM ÇOCUĞUMU GELİŞMELERİ POST AÇIP SİZE AYRI AYRI BİLGİ VERECEĞİM İNŞALLAH BU DERTTEN MÜZDARIP OLAN TÜM ÇOCUKLARA GENÇLERE RABBİM ŞİFA VERSİN  

LÜTFEN ARKADAŞLAR BEKLEMEYİN KAÇ YAŞINDA BAŞLARSA BAŞLASIN HEMEN VEYSEL HOCAMA ULAŞIN NE KADAR ERKEN O KADAR ETKİLİ TEDAVİ BİR AYI ALTI AYI DÖRT YAŞINI BEKLEMEYİN ERKEN TEDAVİYLE SÜREÇ DAHA KOLAY OLUYOR 

(5,437 puan) tarafından

Canım tabiki online görüşme sadece 2 defa yaptık eğitimimizi aklımızdaki soruları herşeyi öğrendik o iki saatini ücretini verdik . Ondan sonra takibe aldı bizi başka ücret vermedik para için yapmadığı mesleğini o kadar  belli ki 1 aydır devam ediyoruz iki gün mesaj atmasam hemen soruyor ne yaptınız çocuğunuz nasıl lütfen bilgi verin bana diye tatlı tatlı kızıyor 

(35 puan) tarafından

ne kadar ücret ödediniz acaba 

(0 puan) tarafından

Merhaba,

En son yazdığınız üzerinden 3 ay kadar geçmiş son durumunuz nedir acaba çocuğunuz inşallah duzelmistir tamamen 4 ay kadardır aynı anlattiginiz gibi neredeyse birebir bizde de var

(5,437 puan) tarafından

Merhaba canım bir süreç 20 gün hiç olmadı bugün kiraz arttı biz zamana yayarak bunun korkulacak nirşey olmadığını anlatmaya çalışıyoruz zamanla kaybolacak yaş kaç sizin 

(0 puan) tarafından

Merhaba tekrar su an tam 3 yaşında yaklaşık 5 ay olacak nerdeyse. İlk başta hece tekrarı hafif hafif oldu.bir şeylerin ters gittiğini anladık. Sonra geçer gibi oldu bir ay böyle arta azala devam etti. Sonrasında hece tekrarlari gitti uzatmalar geldi. Bazen cümle basinda bazen cümledeki kelimelerin neredeyse tamamında uzatıyor. 3 gün azalıp 10 gün artış olarak devam etti. Biz o ara iyi bir terapiste götürdük 3 ay olsun azalma olmazsa gelin dedi. 3 ay olduğunda şans eseri azaldı 3.5 ay gibi bu sefer tekrar arttı uzatmalarin yanına bloklar da eklendi bu sefer. Yine terapiste gittik. Artıp azalması çocuğun konuşmaya devam etmek istemesi olumlu şeyler ağır geçiyor ama gelişimsel büyük ihtimalle dedi. Terapiye şu asamada hala gerek yok dedi ancak biz çok bunaldigimiz için terapiye başlamakta ısrar ettik. 4. Ayda terapiye başlamış olduk 2 kez gitti daha da kötü oldu iyice farkına vardı bloklar arttı göz kafa hareketleri başladı. 10 gündür terapiye gitmiyoruz işten izin aldık birlikte vakit geçiriyoruz ve bu süreçte bloklar çok azaldı ikincil hareketler de azaldı ama uzatmalar hala çok fazla cümleleri toparlayamiyor. Zaten çok uzun cümleler kuruyor hikaye anlatır gibi. Sizin durumunuzla oldukça benzer bizimde öyle görünüyor. 1 yıldan sonra 20 gün hiç olmaması sizin için çok iyi belli ki yavaş da olsa geçecek sizinki umarım bizim de duzelir

-Reklam-
+3 oy
(5,437 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merak eden arkadaşlar ayrıntılı şekilde aşağı yazdım sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz dil ve konuşma terapisi hakkında 

Dini boyutu ise ;

Lisan duası (21 kere )

Fatiha (7kere)

Ya Şafi  (422 kere)

Ya Fettah (489) kere okuyabilirsiniz 

Rabbim tüm çocuklara şifa bekleyen herkese ya Şafi adının hürmetine şifa versin 

(5,437 puan) tarafından

Yazan arkadaşlar oluyor özelden buraya hepıniz için yazacağım kuşlar 

(35 puan) tarafından

bugün instagramdan bulduğum dil terapistine oğlumun konuşurkenki videosunu attım o da böyle önerilerde bulundu ama bundan önceki danıştıklarım da asla çocuğa belli etmeyin normal konuşuyormuş gibi davranın düzeltmeyin dedi 

image

image

(780 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım bilhi aktarımın için umarım bütün çocuklarımız şifa bulur toparlar 

(5,437 puan) tarafından

Canım şimdi aşağı yazıyorum onu sabitle yazanlar oluyor görürler 

(640 puan) tarafından

Allah razı olsun

0 oy
(6,723 puan) tarafından

Kuzenimin oğlu o sekildi dil terapisi mi ne oraya gitti  düzeldi 

(780 puan) tarafından

4 yasa kadar normal goruluyormus. Bizde danistik siz evde ters tepki yapın dedi , internette de farklı diyor kafam karıştı 

(6,723 puan) tarafından

Bir kaç doktora Danış cnm tam tedavisi belli olur bir doktorla yetinmeyin

(780 puan) tarafından

Bakacağım canım inşallah 

0 oy
(16 puan) tarafından

Uzmanla görüşerek bu sorunu çözebilirsin genelde kekeme problemleri kalıcı olmuyor 

(780 puan) tarafından

Konuştuk canım ters tepki yapın dedi , ama internette detaylı araştırınca yanlış olduğu söyleniyor şaşırdım belki aranızda bu sorunu yaşayan vardır diye danışmak istedim . 

Umarım kalıcı olmaz bizde de 

0 oy
(13,222 puan) tarafından

Bizimde o yaşlarda başımıza geldi hamd olsun ki gectı bitti bızde çok telaşlandık ama sürkli araştırarak hallettık bıde ilk başlarda kekeme yapmıyomuş, gibi davranın dediler öyle yaptık ama dahada çok olmaya başlayınca biz her dediğini düzelttik çünkü normal sanmasın diye kıtap aldık okuduk ve okuttuk bız dedik o tekrarladı Kur'an kursuna yolladık 4 yaşında ordada kekeme yapıyodu ama yavaş yavaş düzeldi bır sene sürmemiştir

(13,222 puan) tarafından

Kesinlikle düzeltin konuştuğunu yoksa normal sanar daha çok devam eder Rabbim kızınıza şifa versin canım bıde dua vardı ben onuda okudum 

(13,222 puan) tarafından
+1

Taha suresi 27. ayet kekemelik çeken, konuşması zor olan kişiye 7 gün boyunca 21 defa Besmele-i Şerif ile başlanarak okunur ve ağzına üflenir

(780 puan) tarafından

Allah razı olsun canım inşallah işe yarar Allah'ın izni senin vesilenle de post açıp seni de etiketlerim 🫶

(13,222 puan) tarafından

İnşaAllah canım benim Rabbim şifasını versin hayırlısıyla 🤲❤

(780 puan) tarafından
+1

Amin inşallah Allah razı olsun ♥️

0 oy
(1,658 puan) tarafından

Allah'ın izniyle geçer benim kızımda da vardı gerçi halen var ama azaldı çok şükür çocuk gelişimine sorun yardımcı olurlar ama zaman kaybetme 

(1,658 puan) tarafından

Abisinde büyükse konuşun bağırmasın lütfen kalıcı olmasın okurken ağladım çok zor ama annesi orta yolu bulmaya çalışın annelik zor dua edicem evre evre dönem dönem atlattık ama gelinde baa sorun canımdan can gitti evlat bambaşka şimdilik iyi gibiyiz anaokuluna verin dedi verdik oranında faydası oldu 

(1,658 puan) tarafından

Konuyu odaklanın nasıl konuştuğuna bakmayın hayır yavrum ben anlamadım sen devam et ben seni dinliyorum gayette güzel konuşuyorsun diyordum bazen dikkatini dağıtıp ben kitap okuyordum bişeyler uydurup anlatıyordum güldürmeye çalışıyordum sakın yanında ağlama çok zekiler sanki bende bişey varda o yüzden ağlıyor diyede düşünebilir çok zorrr biliyorum ama lütfen dikkat et bende bu yollardan geçtim Allah'ın izniyle geçecek inşallah canım benim üzülme 

(780 puan) tarafından

Umarım geçer canım Allah razı olsun abisi de 4,5 yaşında çok kavga ediyorlar ister istemez . Ben ellimden geldikçe engelliyorum , inşallah biz de geçer gerceketn yaşayan bilir çok zor bir durum , bugün anne ben konuşamıyorum diyince canımdan can gitti resmen 

(1,658 puan) tarafından

Abiside  ufak daha hepimizden Allah razı olsun bir çocuk gelişimci uzmanına sorun nsıll bir yol izleminizi yinede yanlış bilgi vermeyeyim en iyisi uzmandan bir yardım alın derim 

(780 puan) tarafından

Danisicam tekraradn yine canım çok sağol 

0 oy
(706 puan) tarafından

Benim oğlan da 5 yaşına girecek oda hala kekemelik geçmedi. Başlarda böyle değildi kuzeni üzerine bağırdı o an yanında değildim ondan sonra başladı. Doktora götürdüm çocuk psikiyatrisi rapor yapıp rehabilitasyon merkezine yollayalım dedi, sağolsun orda rapor yapan bir bayan beni uyardı o rapor hayatı boyunca ona engel olacak. Zamanla geçmesini bekleyin dedi, eskisi kadar değil ama düzelme biraz var 

(780 puan) tarafından

İnşallah sağlıklarına kavusurlar canım 

(5,437 puan) tarafından

Canım yazıyorum aşağı bak

(706 puan) tarafından
+1

@Cikolata canavari allah razı olsun inşallah

0 oy
(1,083 puan) tarafından

Babadan geçme ırsi kekemeydim ben. Kendini gazete radyo ve televizyoncuydu, şakır şakır spikerlik yapardı. Müthiş eğitmişti kendini.

Beni babam düzeltti aynı kendisini düzelttiği gibi ama 27 yaşındayım hala heyecanlanınca veya aklım dilime yetişmeyince kekeliyorum.

Zaten dehb tanısı konulan biriyim, bir de üstüne kekeme olmak çocukluğumu zehir ederdi. Elhamdülillah babam gibi bir babam vardı da en minimum zararla atlattık.

Korkulacak bir şey değil bence, aklı dilinden daha hızlıysa böyle olabiliyor. 

(780 puan) tarafından

İnşallah atlatırız siz gibi . Teşekkür ederim yorumun için canım 

0 oy
(1,351 puan) tarafından

Ah ah çok çektik biz onu 3 yaşından 4.5 yaşına gelene kadar kekeledi deprem den korkmuştu  korktuğu şeyi unutması lazım biz deprem muhabetti etmedikçe azaldı zamanla geçti hocalarda çok okuttuk

(780 puan) tarafından

Umarım bizde atlatırız, size de çok geçmiş olsun canım 

0 oy
(21,959 puan) tarafından

3 yaşlarında oğlum da kekeliyordu bir ara. Ben sabırla belli etmeden dinledim. Zamanla geçti. Tsbi sizinkinin boyutu nasıldır bilemem. İsterseniz başka bir terapiste daha sorun. Hassas bir konu çünkü. 

(780 puan) tarafından

Durucam üzerinde canım teşekkür ederim 

(21,959 puan) tarafından

Ama çocuğa asla çaktırma bence bu durumu. Mesela uzmana gittiğiniz zaman onun yanında konuşmayın kekeleme sorunu var falan diye. O öyle bir problemi olduğunu siziin bildiğinizi bilmesin. 

(780 puan) tarafından

Teşekkür ederim bilgilerin için umarım en kısa zamanda geçer diye post açarım 

(21,959 puan) tarafından

İnşallah inşallah. 

0 oy
(250 puan) tarafından

Gelişimsel kekemeliktir muhtemelen, genelde bu yaş çocuklarda olabiliyor, zeki çocuklarda daha çok olur, hızlı düşünür ama dili yetişemez çünkü, 5 yaşa doğru geçer Allah ın izniyle, siz onunla normal konuşun, yeri geldiğinden dikkatini çekin ki öyle konuşmayı alışkanlık haline getirmesin yani arada düzeltin kelimeyi ama çok üstüne gitmeyin, bolca dua, bunun için sadaka ve kurban , biiznillah geçer

(780 puan) tarafından

İnşallah Allah'ın izniyle atlatırız , duanizda bizi de katın lütfen 🙏

0 oy
(1,356 puan) tarafından

Kız kız başını tek okudum üzme kendini çünkü benim de başıma geldi normalmiş o dönemlerde kekeleme normal yani sen sürekli düzelt konuşunca düzelir canım merak etme

(1,356 puan) tarafından

Geçer geçer dönemsel bişey 

(780 puan) tarafından

İnşallah canım dua edersen bizim içinde çok sevinirim ♥️

(1,356 puan) tarafından

Ederim tabi canım benim bı aya inşallah hiç bir şeyi kalmaz. ❤️

(780 puan) tarafından

İnşallah canım inşallah Allah razı olsun desteğin için 🥰

(1,356 puan) tarafından
+1

Ne demek canım benim seni çok iyi anlıyorum🥰

0 oy
(283 puan) tarafından

Güvercin yumurtası sarisini on gün boyunca dilinin altına üç defa sur cabim akşamları günde bir kere onun duasuda var sürerken telefondan bul uygulama Allah'ın izniyle geçer inşallah 

(780 puan) tarafından

Denediniz mi acaba ? Alırım yarın inşallah 

(283 puan) tarafından

Kolay kolay bulunmuyor canım ya güvercin yumurtası ben denedim konuşmaya başladı 

(780 puan) tarafından

Bulmaya çalışırım canım ben yeterki ise yarasın 

0 oy
(2,363 puan) tarafından

TV telefon da çok etkiliyor korkudan bir ara kızımda böyle oldu konusamiyordu tikaniyordu birşey dese uzatarak diyordu bende baktım olmuyor kızarak süs düzgün konuş söylediğini tekrar edip böyle de falan diyerek hep yaptım başta ağladı beni dinlemiyor falan dedi öyle böyle düzeldi şükür 

Sende üstüne git doğrusunu söyleyip tekrar etmesini uzatmadan kısaca söylemesini şöyle 

(780 puan) tarafından

TV ara ara izliyor telefon vermiyorum canım elline .. inşallah bizimde düzelir Allah'ın izni ile . 

(35 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

asla bu şekilde yaklaşma çocuğuna bak özgüvenini kırarsın zamanla içine kapanır konuşunca da kekelemesi heyecanı daha da artar geçmez üstelik geçeceği varsa da geçmez  kalıcı olabilir aman diyim çok hassas bir konu 

0 oy
(1,723 puan) tarafından

Kardeşm 17 yaşına girecek hala bazı kelimeleri kekeme.  Çok heyecan yapınca oluyor genelde 

(780 puan) tarafından

Tedavi vs bir şey uyguladiniz mi ? 

0 oy
(3,295 puan) tarafından

Bizim bir akrabanın oğlu da öyle doktor kesinlikle kelimelerini tamamlamayin bekleyin kendisi tam söylesin demişti hatta rehabilitasyon merkezine götürüyorlar galiba

(780 puan) tarafından

Herkes farklı bir şey diyor anlamadim . Bakalım belki bende bir uzman ile görüşürüm teşekkür ederim 

(3,295 puan) tarafından

Bence en iyisi siz bir uzmanla görüşün daha iyi olur

(780 puan) tarafından

Öyle yapacağım teşekkür ederim canım 

0 oy
(207 puan) tarafından

Küçükken bende kekelemişim o yaşta aynı yaşa gelince kardeşimde kekelemiş okumuşlar düzelmişim annemler öyle anlatıyo dedem okumuş geçmiş

(780 puan) tarafından

Ne duasiymis canım ogrenebilirmisin ? Tabi çok eski ama unutmamişlarsa

(3,206 puan) tarafından

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri vahlul ugdaten min lisani yefgahu

Genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!.." (Tâhâ, 20/25-28)

Sanırım arkadaşın dediği bu dua olabilir.

(3,206 puan) tarafından

Internetten aldim bunu. Okunuşunda, yazılışında bir yanlışlık olmasın. Sende bi bak netten teyit et. Bende oğlumun dili açılsın diye okuyordum.

(780 puan) tarafından

Bakarım canım . Günde kaç defa nasıl okuyordun ?

(3,206 puan) tarafından

21 gun boyunca bu sureyi 7 defa da fatihayi bir bardak suya okuyup onu icirin demislerdi. Oyle yapmistim

(780 puan) tarafından

Sağol canım inşallah bizde de işe yarar

0 oy
(277 puan) tarafından

Merhaba canım benim kızımda tam 2.30ysşında başladı şu an 4yalına girecek Nisan'da hala daha devam ediyor. Bazen azaldı bitecek kadar oldu sonra tekrar çoğaldı dönem dönem böyle devam etti. Dil terapistine gittik biraz faydası oldu ama tamamen geçmedi maddi yönden imkanımız fazla olmadığı için devam edemedik çocuk bunu başlarda farkına varmasın cümlesini bitirsin kesmeyin diyordu böyle böyle devam ettik şu an azaldı gibi 6-7yaşa böyle devam edebilirmiş bende çok çektim ah ah 

(780 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun inşallah sizinde . Gerçekten yaşayan bilir , dokunmamaya çalışıyorum suanlik . İyi bir uzman bulursam bende danişacagim 

(5,437 puan) tarafından

Yazıyorum canım orayı oku

0 oy
(277 puan) tarafından

Birde ben bu konuda cami hocasından cevşen gibi bişey yaptırmak istiyorum tamamen geçmesi için işe yarar mı? Yaptırdığı tanıdıklarınız vs var mı işe yaradı mı cevaplarsanız çok mutlu olurum. Gerçekten bunu çeken bilir şimdiden Allah razı olsun 

(5,437 puan) tarafından

Canım baştan sona yazıyorum oku

0 oy
(1,180 puan) tarafından

Rabbim esmalarinda her derde bir isim koymuş bizler çekip huzura erelim ve istifade edelim diye öncelikle ya şafi çek ve kekeme çocuklar için konuşamayan çocuklar icin de dua vardır inanırsan herşey oluyor 

(780 puan) tarafından

İnşallah canım biz ellimizden geleni yapmaya çalışıyoruz gerisinde Allah'a kalmış 🙏

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 400 göst.
16 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hrklts (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
8 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ben geldm (2,159 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 369 göst.
23 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya9519 (384 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 251 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 3434istnbl (140 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,625 soru

23,886,138 cevap

321,564 kullanıcı

...