Arkadaşlar merhaba öncelikle kusura bakmayın soranlar olmuş ama yeni müsait olabildim
Öncelikle 1 yıldır bu kekemelikle savaşan önce anne sonra hemşire olduğumu göz önünde bulundurarak okuyun hemşire olduğumu vurguladım çünkü her yolu denedim rabbim başka dert vermesin ama başına gelmeyen kesinlikle anlayamaz
Öncelikle kendi hikayemizden başlamak istiyorum
3 yaşına girdi bir sabah çocuğum kalktı kekeliyordu evet bir sabah kalktı ve kekelemeye başladı neye uğradığımı şaşırdım bir hafta boyunca ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir ağzına vuruyor kelimeleri değiştiriyor konuşamıyor altına kaçırmaya başladı çişş istemediği için bizimle iletişimi kesti takılarak söylediği kelimeleri asla söylemiyor ahhh o limon ve kırmızıyı söyleyemediği zaman ayağını yere vura vura ben konuşamıyorum diye ağladığı zamanlar o ağlardı ben ağlardım aldım bir hafta dolmadan aldım çocuğumu hocaya götürdüm okuttum ertesi günüde alıp dil ve konuşta terapistine götürdüm yanlış anlamayın beni öyle evimin yakınında olan herhangi bir dil ve konuşma terapistine felan götürmedim Ankara’nın sayılı ün yapmış alanında başarılı varsaydığımız bir dil terapistine götürdüm değerlendirdi ve aynen söylediklerini yazılıyorum
- 3.5 yaşından sonra başlaması
-erkek olması
- genetik olması
- 6 aydan fazla sürmesi
-ikincil davranışların sergilenmesi ( göz kırpma , tikler ,)
Kalıcı kekemeliğe işarettir .
Kendi haftada bir gün oyun terapisine aldı ve kurbağa gibi zıplayarak yani o o o oyun oynayalım mı ? - se se sen evde neler yapıyorsun? Gibi konuşarak ve yılan gibi uzatarak oooooooooyun oynayalım mı yasa sssssssssssen evde neler yapıyorsun gibi sadece bir derste bunu yaptı diğer dersler sadece yavaş konuşarak geçti başka olan hiçbiriyle yoktu bizimde evdeki dersimiz sadece yavaş konuşmaktı baktım 6 ay doldu değişen birşey olmadığı gibi artmalar şekil değiştirmeler başladı mesela be be ben tane hece tekrarı yaparak kekeleyen çocuğum uzatmalara başladı bbbbbbbbbbbbben demeye başlayınca bende şimşek çaktı dedim bunun tedavisi bu değil
Aldığım gibi başka bir konuşma terapistine götürdüm üniversitede hoca 6 ay boyunlara burda devam ettik + artı psikolog eşliğinde hafiflemeler oldu ama kökten çözüm yok tam bir yıl sürdü bu durum bakın dikkatinizi çekiyorum 6 ay geçermi diye asla beklemedim birinci hafta terapiye başladık bir yıl götürdüm hepsinin tavsiyesi aynı
- yavaş konuşun
- sözünü tamamlamayın
- farkettirmeyin
- çocuğunuzu övün özgüvenlerini artırın
- parka çıkartın
-kreşe başlatın
- kitap okuyun
- masal anlatın
- ekrandan uzak tutun vs vs
Dediklerini bir senedir harfiyen yaptık bu arada ( hocalara götürüyorum , türbelere götürüyorum dua ediyorum , Hz Musa’nın lisan duasını okuyorum hergün ) ama asla çocuğa farkettirmiyoruz güya ama çocuk konuşamadığını zorlandığını fark etmiyor mu 1 senedir tabiki fark ediyor ama biz görmezden geliyoruz güya içimiz parçalanarak
Neyse arkadaşlar bir senenin sonunda hafifledi derken çoşarak geri geldi bu kekemelik bu sefer daha ağır vurdu ve bloklar başladı hemde çocuğum gözümün önünde ağzına yüzüne vuruyor konuşamıyorum söyleyemiyorum diye
Ben bittim orda tükendim zaten bir yıldır sadece bu konuya odaklıyım derken canım öyle bir yandı ki dedim herşey bitti tüm umut kapılarım kapandı öyle berbat bir durum ki elinizden hiçbirşey gelmemesi rabbim kimseye
ŞİMDİ BURDAN SONRASINI BÜYÜK YAZIYORUM YUKARIDAKİ HİKAYEYİ OKUMADAN BELKİ DİREK BURDAN BAŞLAMAK İSTERSİNİZ DİYE
KEKEMELİĞİNİN BAŞLADIĞI İLK ZAMAN YANİ ÜÇ YAŞINDA DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ ARAŞTIRIRKEN VEYSEL KIZILBOĞA HOCAMIZI GÖRMÜŞTÜM BEN BİZ ANKARADA YAŞIYORUZ O MERSİNDEYDİ UZAK MESAFE DİYE HİÇ SEÇENEKLERİMİN ARASINA KOYMAMIŞTIM Kİ HAYATIMIN HATASINI O ZAMAN YAPMIŞIM 1 YIL SONRA UMUDUM BİTTİĞİ YERDE TEKRAR AKLIMA DÜŞTÜ VE NE OLURSA OLSUN BEN BU HOCAYA GİDECEĞİM DEDİM 2 DEFA ONLİNE GÖRÜŞTÜK VE BİZE YAPMAMIZ GEREKENLERİ ANLATTI İLK DEFA BİR YILDIR ÇOCUĞUN FARKINDA OLDUĞU AMA BİZİM GÖRMEZDEN GELDİĞİMİZ GÜYA FARKETTİRMEDİĞİMİZ ÇOCUĞUMUZA KARŞIMIZA ALIP OLUP BİTENİ ANLATIP ÖZÜR DİLEDİK İNANIRMISINIZ BİR HAFTADA OLAN BLOKLARIMIZ KAYBOLDU UZATMALARIMIZ DEVAM EDİYOR AMA ÇOCUĞUMUZ RAHATLADI
O AN KAFAMDA ŞİMŞEKLER ÇAKTI
ÇOCUĞUMUZ ATEŞLENİYOR BAŞINDAN AYRILMIYORUZ ŞURUP VERİYORUZ ÜSTÜNE TİTRİYORUZ AYAĞI ACIYOR KREM SÜRÜYORUZ AYRI BİR İLGİ GÖSTERİYORUZ AMA ÇOCUĞUMUZ KONUŞURKEN ZORLANIYOR KENDİ FARKINDA AMA ANNE VE BABASINA BAKIYOR ANNE VE BABAMIN UMRUNDA DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYOR NEDEN GÜYA BİZ FARKETTİRMİYORUZ YA ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BİR DÜŞÜNÜN ARTIK
BU ARADA ARKADAŞLAR KEKEMELİK
TAKLİT EDİLEMEZ BİRİ KEKEMEYDİ ONU GÖRDÜ ONU TAKLİT EDİYOR GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
KORKUDAN SONRA OLUŞMAZ KORKU SADECE KEKEMLİĞE YATKIN OLAN BİRİNİ TETİKLER MESELA KÖPEKTEN KORKUP KEKEME OLDU DİYE BİRŞEY YOK KÖPEKTEN KORKMASAYDI İĞNE OLDUKTAN SONRA KEKELEYECEKTİ YADA KARDEŞİ OLDUKTAN SONRA YANİ ANLATMAK İSTEDİĞİM VAR OLAN BİRŞEY SADECE SEBEP ARIYOR ORTAYA ÇIKMAK İÇİN
KİMSEYE KULAK ASMAYIN ETRAFTA ÇOK VAR BİR AYA GEÇER YADA BİR YILA GEÇER DİYE BU BİR KUMAR HER ÇOCUK FARKLIDIR SENİN ÇICUGUNDA BİR HAFTA SÜRER BAŞKA ÇOCUKTA BİR AY BAŞKA ÇOCUKTA BİR YIL BAŞKA ÇOCUKTA GEÇMEZ KALICI OLUR GEÇER DİYE BEKLEMEYİN RİSKE ATMAYIN BEN ÇOK PİŞMANIM İLK BAŞLADIĞI HAFTA VEYSEL HOCAMA GÖTÜRMEDİĞİM İÇİN HANGİ İLDE OLURSANIZ OLUN ONLİNE GÖRÜŞME YAPIYOR VE İŞ ZATEN AİLEDE BİTİYOR DİL VE KONUŞMA TERAPİSTLERİ GENELDE HAFTADA BİR YADA İKİ GÜN OYUN TERAPİSİNE ALIYOR TAMAM BİTTİ İŞ AİLEDE BİTİYOR BİZ BİR AYDIR VEYSEL HOCAMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ BİR YILDIR İLERLEYEMEDİĞİMİZİ BİR AYDA İLERLEDİK SADECE İKİ KERE ONLİNE GÖRÜŞTÜK O KADAR ÜCRETİ KARŞILIĞI VE İSTERSENİZ MERSİNE GİDİP BİR HAFTALIK TERAPİYE ALIYORMUŞ KENDİSİ BEN ŞİMDİ MART AYINDA BEŞ GÜNLÜK TERAPİYEDE GÖTÜRECEĞİM ÇOCUĞUMU GELİŞMELERİ POST AÇIP SİZE AYRI AYRI BİLGİ VERECEĞİM İNŞALLAH BU DERTTEN MÜZDARIP OLAN TÜM ÇOCUKLARA GENÇLERE RABBİM ŞİFA VERSİN
LÜTFEN ARKADAŞLAR BEKLEMEYİN KAÇ YAŞINDA BAŞLARSA BAŞLASIN HEMEN VEYSEL HOCAMA ULAŞIN NE KADAR ERKEN O KADAR ETKİLİ TEDAVİ BİR AYI ALTI AYI DÖRT YAŞINI BEKLEMEYİN ERKEN TEDAVİYLE SÜREÇ DAHA KOLAY OLUYOR