+1 oy
241 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (704 puan) tarafından

5 gün oluyor sıcak çayı döktü derisi soyuldu pansuman yapıyorum silverdin ve hametan sürüyorum pek fayda etmiyor hep sulanıyor neyle sarsam yapışıyor alblam pudra dök dedim pudrada döküyorum ama nasıl iylesir bilmem daha önce başına gelen varsa nasıl iylesir yardım edin 

image

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Geçmiş olsun her önünüze geleni sürüp durmayın yazık çocupun derisi zaten acıyor dur pamukla ılık suyla silin silverdini kullanmaya devam edin geçmiosa tekrar doktora gidin herkesin dediği doğru olmayabilir pudra zararlı bişey 

(704 puan) tarafından

Ama aşırı sulanıyor pudra biraz suyunu çekip sargı bezlerin yapışmamasıni sağlıyor başka da farklı bişey sürmedim 

tarafından

Suyunu tabiki çeker kurutur pudra.. Yanık zaten hemen atlatılacak bişey değil.. 

-Reklam-
+1 oy
(4,642 puan) tarafından

Hicbir şey yapma doktorun verdikleri dışında daha kötü olur ve geç iyileşir . Pudra dökme derinin hava almasını engeller sulanır. Doktorun dediğini yap sadece . Geçmiş olsun. Bu arada yanık hemen iyileşmez. Bir ayi atlatın bakalım 

+1 oy
(1,914 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bu yorumu sağlıkcı olarak soruyorum, pudra ne alaka, hiç bir tedavi yönteminde pudra yok yazık günah, deriyi tıkayıp hava almasını önlüyorsunuz ,sizin yüzünüzden iz kalacak doktora da gidememişsiniz sanırım, silverdin de uygulanmıyor artık, içinde gümüş var her yanığa uygulanmıyor, hiç birini sürme sadece hametani kullan, zaten hafif iyileşmeye dönmüş inşallah kara bir iz kalmaz. 

0 oy
(1,081 puan) tarafından

Kesinlikle kantaron yağı sür derim . Geçmiş olsun 

0 oy
tarafından

Yanık kremi sur ama sarma sardikca yara  iyilesmiyor bide bezler yapışıyor kanatıyor dk sarmişti bizide çok geç iyilestik benim ikici oglumda yandı hemde 3 dereceydi açtım sarı suyla hep yıkadım acik oldugu içinde daha çabuk kurudu  Allah kimsenin başına vermesin çok geçmiş olsun.kantaron yağıda biraz fayde ediyor ama izi her türlü kalıyor 

0 oy
(3,343 puan) tarafından

Kamtoron yagi etkili dene istersen pudra enfeksiyona yol acabilir

0 oy
(2,256 puan) tarafından

Hakiki kantaron yağı sürün 

0 oy
(7,069 puan) tarafından

Bir hastaneye götürun doktor bir kremlerle karışım yapıyor 1 harftada iyi olur  evde geçmesini beklemeyin bilmediğiniz kremler sürmeyin enfeksiyon olur daha geç iyilesir doktora götür salgı yapsin yok zeytinyağı yok pudra yok bu şu onlari vuraginiza alt tarafı bir acile götürüp pansuman yapılacak ne ağrısını ne sızısı nede izi kalir bu kadar çocuğa  yazik

(704 puan) tarafından

Sağlık ocağı pansuman yapıyormu acaba burdaki acillere gittin eve sağ sağlim dönmek mümkün değil acayip salgın hastalık var yeni rotadan kurtlukduk biz 

(7,069 puan) tarafından

Yapar cnm benim kolum yandı direk hastaneye  gittim doktor bir karışım yaptı ağrısı hemen kesildi bir harfta salgida kaldı enfeksiyon olmazsın diye şuan iz bile yok ikinci derece yanikdi yağ döküldü koluma 

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Neden hastaneye goturmedin? Veya götürdün mü 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 269 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Bebikim54... (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 232 göst.
0 oy
39 cevap 1,545 göst.
+1 oy