+3 oy
593 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (252 puan) tarafından

Merhaba hanımlar. Bizim suan 2+1 evimiz var kiraya verdik evlendiğimiz yıl aldık borcu odendi bitti suanda esimin is yerine yakin biyerde kiradayiz oranin kirasini alip buraya veriyoruz ama artik kendi evimize cikmak istiyoruz 2+1i sığabileceğimiz oğlumun okuluna yakin biyer bakiyoruz. 3 sene kayinvalidemin evinde oturdum orayi bize vermek istemedi satti simdide esim anne destek ol ev alacagim dedi illa ev benim üzerime olacak diyor bizi heveslendirdi ev baktik bulduk simdide yan ciziyor ilerde bosanirsak evden pay almayim diye yapiyor biliyorum ben ise annesinden 1lira dahi almasini istemiyorum bizi resmen parmaginda oynatiyor simdi korkum esim evi satarda annesinden parayi alip tapuyu onun uzrine yapmasi simdi ben ne yapabilirim siz olsaniz ne yaparsinjz

12 Cevaplar

+4 oy
(3,858 puan) tarafından

Hayatta izin vermem tapu kaynanamın üstüne olsun,borç veriyorsa versin elbet onun borcunu öderim ama tapuyu asla vermem

(3,858 puan) tarafından
+1

Valla kocana birşey olursa kaynanan sana kuruş koklatmaz, kocanda safmıdır nedir,sakın öyle bir hata yapma tabu ya senin yada kocanın üstüne olsun 

(252 puan) tarafından

Arkadasimin esi öldü anide kalp krizinde kadin kaldi ortada 2tane kiz cocuguyla kiradan kiraya geziyor 

(1,000 puan) tarafından

Benim eşimde önceden bana bişey olursa ailem size destek olur diyodu. Şimdi ailesinin ne olduğunu gördü ev araba bizim üstümüze. Bana bişey olsada asgari ücret bile olsa geçinirsin kira derdin yok çocukla perişan olmazsın diyo. Bu zamanda kimseye güven olmaz bu işler resmi işler. Eşeğini sağlam kazığa bağla. 

(252 puan) tarafından
+1

Eşimde bu sekilde diyor bana bisi olursa kucukte olsa bi evin var gider oturursu araban var tazminatta alirsin sigortadandq para alirsin seni gecindirir cocuklari birakip calisma diyor insan herseyi düsunmeli elbet.. rabbim babalarini cocuklarinabagışlasin

(1,000 puan) tarafından
+1

Amin cümlemizinkini inşallah bide çocuk olunca insan daha temkinli oluyor onların geleceği için. 

-Reklam-
+2 oy
(7,664 puan) tarafından

kaynanann kusurabakmada ne arsiz kadin . insan oglum olse torun torbam acikta kalmasin diye dusunur . sizin yerinizde olsam daha eski kohne ev bakarim annesinden bir kurus almam annesine de bayramdan bayrama gorusurum. yaslandigindada asla bakmam. beni kapi disari atacak birine benim selamim olmaz beni kapi disari etmeyi dusunuyor tapuyu almak istemedeki amac o . kardesi mardesi yokmu? annesi oteki tarafa giderse senin kaynin gorumcelerin falan hal sahibi olur evde . kendi olmeyi dusunmuyir galiba kaynana kazik mi cakmis

(252 puan) tarafından

Bu arada kayinvalidemin engeli var ayaginda evi uzerine alacakki ilerde evimde oturuyorsunuz bana bakin bakmiyorsaniz cikin dicek cunku daha once esim anne destek ol krediye bulasmayim dediginde bana bakacaginiz ne malum demisti

(7,664 puan) tarafından

esinin yerinde olsam annesi yalvarsa bile almam. esin agirligini koymali. ben olursem colugum cocugum karim acta acikdami kalacak tum hak annesinde olacak . bikere karimi dusunmeyen benide silsin atsin demeli esin. kaldiki iki milyonu sen ne sekilde biriktirdin kendi ihtiyaclarindan kistin birc harc biriktirdin yada birc edip kredi cekecen ihtyacindan kisacaksin. niye kaynanaya gtsin ki hepsi esinin de tapuda 3 de iki payi olursa hazaram zikkim edersin kaynana. aldigi 3 de birlik hisseyi yinede 3 de ikisi sende kalir.  nasil bi anneki kendinden once oglunu gommeyi dusunuyor zaten

(7,664 puan) tarafından

ya hisseli tapu yapi. . yada tapuda noterde islem yapin sadece esine dussun pay esinden de sana.

(7,664 puan) tarafından

ohooo. valla beni kapi onune koyma niyeti olan kaynanaya bir bardak su vermem sahsen buyuk konusmimde . ne kahla kendine baktirtacak utanmadan . 

(252 puan) tarafından

Benim icin kaynanam bitti artik benim kalbim doğrulmaz parayi vermiyorm dese ok derdim zaten vermemisti yillar once ama once vereyim diyip konusali  siz evinizi bulun gelin demesi sonrada uzerime olcak vazda gecebilirim vermekten demesi ..

Tutki hiz evinizi sattik hadi anne parayi ver evi bulduk alcaz dedik vaz gecti kalacagiz ortada eşimde para pul olmasin diye evide kacirmayalim diye tamam anne ev senin uzerine plsun diyecek. Kayinvalidem malla mülkle kafayi bozmus 

+2 oy
(3,235 puan) tarafından

Paramin yettiği kadar ev alırım . Evide kendi üstüme  alırım.  Kimseye eyvahlayım olmaz. Ondan sonra gelinler hayırsız oluyor. Sen geline ne hayır yaptın da ne bekliyorsun. 

(252 puan) tarafından

Inan elinden geleni yapiyorum kendide biliyor onlar icin eltim evinde cay vermez surekli bana gelirler elimden geleni yapiyorum okadr sahiplendim ama daha yüzüne gülesim yok bizinoynatti rsmen

(3,235 puan) tarafından

Esin sana niye guvenmiyorda annesinin üstüne yapıyor. Bunun cevabını versin önce. Benim annemlerde ev aldı yetmeyeni kardeşim borç verdi annem ödedi. Kardeşim tapu benim üstüme olacak filan demedi. Öyle saçma şey mi olur. Sen çocuğuna yardımı karşılık bekleyerek mi yapıyorsun ne ayıp ya. Kaldı siz borç alıp geri vereceksiniz. Hayatta kabul etmem . Çocuğumun hakkını başkasına yedirmem. Geline gelince sen iyiliği Allah rızası için yap derler. Kendilerine gelince karşılık beklerler. Bencil ve çıkarcı insanlar. 

(252 puan) tarafından

Kayinvalidemin 2tane oğlu var yani 2gelini var eltim kiseye iyilik etmez kötülükte etmez suya sabuna dokunmaz kaynanam ölse akil edip bir damla su vermez.. yani ona yine ben bakacağim rabbim ömür verirse ama o benim yüzume nasil bakacak bilmiyorum. Eşim annesinin üzerine yapmak istemiyor hatta diyorki annemin ipiyle kuyuya inilmez ama evi satarsak üzerine en kötü 1 milyon lazimki en azindan bi 3+1alalım krediye bulaşmak ustemiyorm haram diyor. Zaten annesinin bu tavrindan oda yılmis durumda Allah büyük mal sahibi mülk sahibi nerde bunun ilk sahibi

(3,235 puan) tarafından

Boşver o zaman satmayın huzurunuzu kaçırmayın kredi cekmek istemiyorsanız. Yavaş yavaş biriktirirsiniz belki. Karşınıza birden bir fırsat çıkar degerlendirirsiniz. Sen de Zamanı gelince kaynana hatırlatirsin bunu.

(252 puan) tarafından

Umarim eşim annesinden para almaz almamasi icin elimden geleni yapacağim rabbim kendi emegimle kendi evime cikmayi nasip etsin ve tüm isteyip cabalayanlara nasip etsin 

+1 oy
(5,375 puan) tarafından

Borç alamıyorsanız eğer tapuyu üstüne istemesi normal ha borç alıyorsanız orası ayrı tabi ki ev sizin üstünüze olur

(252 puan) tarafından

Şimdi şöyle söyleyim biz 2milyon koyacagiz kayınvalidemde 1 milyon verecek 

(7,664 puan) tarafından
+2

niye nirmal . destek cikiyor sadece evladina . kendi kazik mi cakacak dunyaya. kendisi tahtali koyu hoyladiginda pist sahibinin gorumceleri kayinlari varsa evden hak sahibi olurlar. annesi kendi olmeyi dusunmuyor zaar. hee tapiyi hisseli tapu yapilabilir

(7,664 puan) tarafından

tamam hisseli yapi yapin . evin 3 de 2 si esinin 3 de biri annesinjn olsun annesinin de adi yazsin. ama tapuda ve noterde resmi islem ile belgelendirin . annesi olunce evlatlarina ve esine paylastirilmasin bu hisse sadece esine devrolsun. boylece sizin evinizde gorumcelerin kayinlarin kayinbaban hak sagibi olmaz.

(5,375 puan) tarafından

Kimin ne zaman öleceği belli olmaz diyelim ki borç vermedi parayı hibe etti diyelim  diğer çocuklarına haksızlık değil mi peki ben bu konuda kimseden borç almamaktan yanayım en iyisi kredi çekmek en azından kafan rahat olur 1 milyon az para değil sonuç olarak

(252 puan) tarafından

Krediye bulasmak istemiyoruz neresinden bakarsak bakalim haram zaten 2 kardesler eşime dedim abinle sana bölüştürsun parayi annen esim diyor simdi ben alayim sonra abim evi degistirmek isterse yada arab isterse ona destek olayim.

+1 oy
(818 puan) tarafından

Boşanma ne alaka neden öyle düşünüyorsun kii kendi destek çıkacak diye vermek istememistir muhtemelen adına olmasını istemiyorsanız ondan destek beklemeyin canm kadında Bi yandan haklı 

(252 puan) tarafından

Eşim biraz gecimsiz benim onu idare ettiğimi biliyorlar giderim diye... eltimler ev aldi kredisine destek oldular evi üzerlerine aldilar eltim icin ona guvenmiyorum gidebilir dedi evi vermedi halbuki kiz calisti okadar altinlarini verdi. Biz suan 2 milyon koyacagiz kayinvalidemden 1milyon alacagiz ben müsterek tapu olsun diyorum onuda kabul etmiyor hem diyorki para duruyor nasilsa size vereyim kiradan kurtulun hemde üzerime olsun diyor

(818 puan) tarafından

Onu bilemem canm ben sadece empati kurdum açıkçası ben kimseye öylesine para vermem helede bir milyon o yüzden kayinvalideni haklı qordum bu devirde kimse öyle kolay yapmaz canm kredi çekme imkanınız varsa ondan istemeyin kredi çekin adınıza alın evi ortada sorun kalmaz bence 

(252 puan) tarafından

Benim annemle babam kardesim ev aldiğinda annemin maas kartini verdiler kredisini 2sene annemin maasıyla odedi annem bileziklerini verdi dedi yeterki kiradan kurtulsun babam araba aldi suan kardesimde ona yardim ediyoe yani bana cok tuhaf geliyor boyle seyler hani yokta yoklukta değil evlatlarindan köse bucak para kacirmasi aldiğimiz evi begenmiyor paramiz yok yetmiyor yardim edin diyo eşim alirsaniz ev benim olur diyo

(743 puan) tarafından

Ailen size neden yardım etmiyor iki kardeşsinz

(252 puan) tarafından

Benim kendi ailem icin varsa yoksa erkek kardesim. 3kardesiz birde ablam var anneme diyorumbirazda  bana destek olun bakin evimi alayim bende ama veremem diyor. En azindan biraz kendi ailem birazda esimin ailesi destek olsaydi kaynanam tapuyi isteyemezdi

+1 oy
(2,490 puan) tarafından

Asla kabul etmem kiyamet koparırım 

0 oy
(8,516 puan) tarafından

Tapu iki kişi üzerine olabiliyor diye biliyorum. Para verecekse tapuya ortak olması en doğal hakkı ama bu durumda borç olamaz yani parasını geri vermeyeceksiniz olabilir.

(252 puan) tarafından

Musterek tapu olsun diyorum onada yanasmiyor

0 oy
(18,926 puan) tarafından

Kesinlikle kabul etme yarın öbür gün bi kavgada ev benim deyip aniden satar gider ortada kalırsınız kredi çekin daha iyi en azından ne olduğunu bilirsiniz

0 oy
(5,460 puan) tarafından

Eşinin eğer başka kardeşi de varsa kabul etme kayınvalidene bir şey olsa herkes mirasçı olur vereceği para kadar tapuda hissesi olsun illa evden pay istiyorsa

(252 puan) tarafından

Bitane kaynim var sadece. Hisseli tapu diyorum onada yanasmiyorlar. Ben aslinda annesinden para alsin istemiyorum suan ev fikrinden buz gibi sogudum bu yasima kadar kimseden borc alip bisi almis degilim aliskin değilim kimseye gebe kalmak istemem kirada oturmaya devam ederim daha iyi 

0 oy
(1,497 puan) tarafından

Ya konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Gören herkes fikrini belirtebilir. Çünkü buradaki çoğu kadından duyuyorum bunu. Neden alınan bir malı,  bosanirsam benimde hakkım var gözüyle bakıyorsunuz. Yuvanizin dağıldığına değil de neden boşandıktan sonra "hakkım " diyorsunuz? Bir yuva kurulunca erkeği kadını demeden her iki tarafta mücadele ediyor. Mesela tazminatim diyorsun, bekarken yaptığım altınları verdim diyorsun. Eee, eşin bosaninca , çalıştım kazandığım parayla aldım vs der mi? 

Umarım çok mutlu bir yuvaniz olur ama olumsuz bir durumda maneviyat yerine maddi durumları nasıl düşünebiliyorsunuz 🤔 

Kaynanan konusuna gelince de sizin olana kolay yoldan konmaya çalışıyor,  saçmalamış. Ağına düşmeyin. 

(252 puan) tarafından

Sevgili arkadaşım kimse bosanmak icin evlenmez. Bosandiğınızdada kimse gel şundada senin hakkın var diye teslim etmez. Tabiki hem esimi  hem benim emeklerimle alindi o ev. Bunun icinde zaten ayrilik durumunda 2yebolunuyor. Sen olsan verirmisin tapuyu kayinvalidenin uzerine. Herseyi gectim ölüm var arkadasimiz gececik vefat etti kayinbabasi kalan tek arabaya bile göz koydu. Baska bir arkadasm esinden gordugu eziyete dayanamadi cocuklari aldi canini zor kurtardi adam evi hemen babasinin uzerine gecirdi . Kadin hic bisi alamadi. Ben  tutku ayrildim evi sirtima sarip goturemem kanun vermez zaten paylasilir ben o evinborcu nu oderke  cocugumu karda oynamaya cikaramadim cunku mont alamamistim. Simdi kaynanamin uzerine versem yarin bigün bisi olsa a can kızım bal kızım al hakkini mi dicek cocuklarim bile bisi alamayacak

(252 puan) tarafından

Allah kimsenin dirligini birligini bozmasin yuvalara huzur  versin. Rabbim esirgesin o yuva dagilirsa üzülürüm kahrolurum belki ama benim 2tane evladim var basimi sokacak biyere ihtiyacim var esim beni terk edip gitse mesela acsa bi dava kayinvalidem bana ev senin sen otur mu diyecek mahkemede ben neyi ispat edecegim 

(1,497 puan) tarafından

Benim yazdığım şeyle senin dediğin şeyler tamamen farklı? Ben diyorum ki bisandiginda üzüleceğin şey verilmeyen mal mülk mü yoksa yıkılan yuvan mı? Mesela bosandiniz ve kaynanan sana ev ve araba verdi bu mutlu edecek mı? Mesela eşim evimizi alırken annemden borç aldik , annem o parayı istemiyor. Hiç aklıma "bosanirsak ev ne olur " sorusu gelmedi. Tapuyu Benim üzerime yapar misin diye yoklamadim. Bosanirsak bana 100 tane ev de verse, milyonlarda verse bir anlamı yok bence. 

0 oy
tarafından

Niye bu kadın böyle ki eşinle boşanmak gibi bi olayınız mi vardı bana sorarsan aç gönlünün teki . Bizdede var kaynana bacım ben böyle bisey yaşamadım.  Ev eşimin üzerine bana kalsa nolcak ortada cocuk var üzerine alınca o çocuğun da hakkına girecek bu kadın.  Başka kardeş varsa Allah göstermesin al tapuyu öldü gitti miras kardeşler arasında ortaktır neticede ozaman nolcak esindeyken bosansan bile o çocuğun hakkı da var babaya Allah gecinden versin rabbim göstermesin bisey olsa da hakkı var . Tapu babaannedeyken bu çocuğun hakkini kim verecek acaba ? Bak diyorsun ki tazminatım altınların gitti o eve olcak iş deği yerinizde ben ve eşim olsak buduruma aşırı tepki verir gider kendi göbeğimizi kendimiz keseriz canım kusura bakmasın kimse evlad8min ve yılların emeğini bende bana hak görmeyen birine o durumda ele yedirmem yok öyle bi dünya.  

Mesela kaynanamlarla yaşıyoruz dublexte o her koşulda benim ons bakacagimi asla açıkta koymayacagimi bilir gözü kapalı yapar bunu sorgulamaz . Bu kadın hiç mi huyunuzu bilmez sizi tanımaz ve o evi tazminat altın gitti bunu nasıl gözardı eder ona göre o şekil haksa bu şekil ne anlama geliyor. 

SAĶKKKKIIIINNN IZIN VERMEYIN DIRETIN . BELLI KI BIGUN ONA BISEY OLSA BELKI SIZDE ONA YER VAR AMA YA SIZ? AYNI DURUM SIZIN ICIN DE GECEERLI MI ACABA ? MALESEF .

oyuzden o eve emek geçmiş kaldı ki o evin anasi kadını eşi sizsiniz üzerime yap diyor öyle mi anca öyle mi verir destek ozaman hesabınızı yapın plan kurun az yiyin gerekirse gidin kendi gobeginizi kendiniz kesin . 

Bazen insanlara ihtiyacınız olunca sizin ona gebe kalmanıza ömür boyu köle olmanızı istiyor . Bide en çok kızdığım da evli çocuklu bi oğlu var ortada cocuk da var ağzında da maşallah boşanmak zikri de hiç eksik değil sanki . Nediy8m sakın izin vermeyin o evde kadınsaniz değer veriyorsa eşiniz şu çocuğun ilerisi düşünülüyor ise böyle bir resmi hataya girmesin eşiniz çünkü bugün sağlığında sizden bunu esirgeyen bu planları yapan kadın yarin bigun ortada kalsanız sizden o evin kirasını da ister hatta kapıyı da gösterir kucağında çocukla. Aksi halde zaten ne kredi çekmeye ne krediye kefil olmaya es olarak gidip izin imzası vermeyin asla bu hataya düşmeyin . İmza atmazsanız o iş yaş zaten unutmayın kredi muhabbeti de varsa .

tarafından

Önce oğullarına ayar versinler sonra el kızından şüphe etsinler Esra Erol u çok izlemiş  yazık. Gidecek kadın altınlarını tazminatını feda eder mi . Yanındakine destek olur mu cocuk yapar mı? Hepsini geç eltinin dönüp bakmadığı kadın sen sana dönüp bakan bence herseye rağmen bisey olsa kapını açarsın diye hava sezdim yalan yok bence vicdanın var . Nasil olursa dönüp oğluna bakmadan senden şüpheleniyo 3,5 kuruş için.  Nediyim böylelerine bazen yalnızlık hak hatta böyle sendeki  elti de hak bence . 

(252 puan) tarafından

Bize bunu bikere daha yapti kiracisini ciksrdi evi tadilat ettirdik asansör yoktu hamileydim cok zorlaniyorm eski bagimli bi daireydi orasida kaynamin uzerineydi anne burayi satalim abimle paylasalim hatta 3e bölelim herkes evini alsin otursun dedi esim vermedi kendi evinizi kendiniz alin bana bakacaginiz ne malum dedi. Simdide esime demiski ben bu parayla ev alamadim siz bari kiradan kurtulun karinda gelsin konusalim demis.konusuyoruz bir diyorki vazgecebilirim bir diyorki ev uzerime olsun bizde gecen hafta hep ev baktik heveslendik esime dedim kalsin istemiyorum gider 2-1 evime tikıs tıkıs otururum anneden para alma evi bölüselim dedi esim vermedi ok ama bu yaptiğini affedemem daha yuzune gülemem degistigimib kendinde farkinda kızım kızim diyip duruyor ama kaynanamin nekadar nankör ve riyakar olduğunu ögrenmis oldum rabbim büyüktür

(1,000 puan) tarafından
+1

Kızım kızım diyenden kork. Böyleleri çok bencil çocuk tavlar gibi tavlayıp malı elinizden alacak. Sonrada bana bakın yoksa vermem diyecek. Ben olsam küçük müçük demem otururum kendi evimde. Bu kadına bulaşmayın fena çok fena

tarafından
+1

@Toprak24. Çok haklısın.  Bide şu da var zaten ne olursa olsun sana bakacak kişi zaten bakar ne yaptın da neyini güvenceye almaya uğraşıyorsun dimi ? .

Bugün vermesin biriktirsin ilerde zaten mirasa donecekki . Sana katılıyorum ben olsam yerimden kimildamam bananne 2+1  mi otururum benim kaynanam iki oğlunu 1 +1 de büyütmüş ikiside dört dörtlük insan evladı sen sabretsen nolcak ki hicbisey olmaz ona boyun egmektense 

(1,000 puan) tarafından
+1

Bide bana bakın diyenler var ya kimseye bakmamıştır çünkü o kadar benciller ki herşey onlar için var dünya onların etrafında dönsün isterler. Bu tipler kendi çocuğuna bile acımaz geline toruna mı acıyacak. Allah böylelerin eline düşürmesin sesini çıkarmazsan omzuna biner ömür boyu. 

0 oy
(1,000 puan) tarafından

Asla buna izin verme. İşin içinde eşinde olabilir mi senden mal kaçırmak için. 

İlgili sorular

+5 oy
18 cevap 513 göst.
22 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Durunun annesii (143 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 414 göst.
27 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Hacer ahmet (1,453 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 300 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Zelihanur_80 (173 puan) tarafından soruldu
+2 oy
39 cevap 890 göst.
15 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,819 soru

23,862,373 cevap