0 oy
388 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (951 puan) tarafından

Kizim gunduzleri sadece 10 Dakika uyuyor 

Uyaninca ful kucagimda uykusu oldugu icin de mutlu degil 

Gece ise yine ayni sekilde 10 dakikada bir uyaniyor o yuzden hep memede uyuyor tam besige koyuyom uyaniyor 

Yanimda uyudugu icin meme burnunu kapatmasin yataktan dusmesin diye asla uykuya dalamiyom sadece gozumu kapatiyom belki 1 saat anca gözum daliyordur ama ben bittim artik  cok yoruldum hergun migren agrisi tutuyor evi temezleyemiyom cok mutsuzum bu bebek neden Boyle ne yapabilirim 5 aylik oldu hicbir degisim yok dogdu dogali ayni

4 Cevaplar

0 oy
(1,018 puan) tarafından

Doymaya bilirmi cnm o yüzden uyuyamıyor ola bilir mi 

(951 puan) tarafından

Çisini gayet yapiyor bilmiyom ki cok yoruldum ama 

(1,018 puan) tarafından

Çişini yapmak karnının tok olduğu anlamına gelmiyor canım kaşık maması yedir bi dene bakalım bebek açmı tokmu

(951 puan) tarafından

Benim kizimin alerjisi var o mamalar süt icerebiliyor evde princ unu aldim onuda vermek istemedim cok faydali degil diye bilemedim bal kabagi ve elma tadimi yaptik bugun normal kabak deniyorum ama cay kasigi yarisi kadar veriyom hep 

Doyumluk hicbirsey vermedim

(600 puan) tarafından

Benimki 9 aylık oldu doğdu dogalı tok olduguna eminim ama hala uyku diye bişeyi yok yani 

-Reklam-
0 oy
(58 puan) tarafından

Bebeklerde derin uykuya geçiş 15-40. Dakikalarda olur canım derin uykuya geçerken uyanabilirler o aslında derin uykuya geçişte zorlandığı için sende yardım bekliyo uyanarak uyanınca hemen uyutma tekniğin ne ise o şekilde uyutmayı dene göz teması kurmadan konuşmadan yani dikkati dağıtmadan uykusunu açmadan pışpışla hemen geri uyuycak göreceksin. Ben emzirerek uyutuyorum mesala 23-24. Dakika da uyanıyo ağlıyo hemen dönmeye felan başlıyor hemen sarılıp yatırıyorum yerine emziriyorum uyuyo, o an dikkatini çekecek bişe olsun uyanıyo asla uyumuyo

(951 puan) tarafından

Aynen emzirerek uyutuyom gözunu fal tasi gibi aciyor geri uyutmaya calisiyorum 

(951 puan) tarafından

Gece demi 23 dakikada bir uyaniyor 

(58 puan) tarafından

Yaa şöyle her 23. Dakikada uyanmı uyuttuğumda bi kere uyanıyo uyutunca derin uykuya geçiyo gündüzleri iki saat içinde uyanıyodu iki saate bir emzirdiğim için acıkıyordu ondan ama bu zamanla değişiyo canım şimdi o kadar değil mesala uyumayı öğreniyo artık benimki11 aylık yaşına az kaldı gece uykusunu daha derin uyuyo uyanmadığı sürecede ellemiyorum asla acıktı emzireyim çok uykum var ya ağlar uyanamazsam deyip emzirdim 4-5 aylıkken bu sefer gece iki saatte bir emmek istiyordu ben alıştırmış oldum. sarılık tehlikesi geçtikten sonra gece uyandırmamıza gerek yok bi sıkıntısı olsa yıkıyolar zaten ortalığı. Bide stresini bebeğin hisseder o da streslenir uyuyamaz uyuyunca hemen kalkma yanından yarım saat bekle zaten 10 dakk uyuyo demiştin ya uyanınr uyanmaz emzirmeye devam et hemen geri uyuycak göreceksin. Sonrasında da uyku saati ne kadarsa o uyur acıkınca uyanır

(951 puan) tarafından

Canim gece ful memede uyuyor birakamiyom biraksam da geri emzir koy sabaha kadar Boyle derin uykuya asla gecmiyor bu aylardir Boyle 

(58 puan) tarafından

Karnı doymuyor olabilir mi acaba gece çünkü karnını doyurdumu uzun uzun uyuması lazım, yada emzik niyetine tutuyo göğsğnü emzik tutmuyor mu alışsa seni o kadar aramaz çünkü memede süt geliyor bırakmak istemiyor o yüzden emzikte gelmediği için çenesi yoruldumu atıyordu benimki

(58 puan) tarafından

Bide gün içinde eğer yorulmuyorsa uyku düzeni de olmaz ben kasları gelişsin diye  Ayına göre hareketler yaptırıyordum sürünemyi öğrensin diye mesala 5-6 aylıkken oyuncaklarını elinin ulaşmıcağı yere koyuyordum yoruluyodu almak isterken yada habire dönme oyunu yapıyoduk

(951 puan) tarafından

Emziriyom her uyandiginda aç olabilir mi 

Emzik almiyor bitek disarda emzik tutuyor kucuk hanim

(951 puan) tarafından

Simdi 60 ml sagdigim sutten verdim kustu birazini gazini cikarirken 

Bazilari 200 ml  mama veriyor mus benim kiz o kadar içse fenalasir 

Ne kadar icmedi normal acaba bilemedim 

(58 puan) tarafından

Canım habire emmesi aç olamaz demek değil süt az geliyor olabilir bebeğin yeterince doymadan tekrar acıkıyor olabilir o yüzden az az emiyo ama 60 ml çok az emin olamadım internetten baktım günde 700-1200 ml süt içer diyor yani öğünde 180 ml felan alması lazım gaz ike çıkartması her bebekte oluyo ama doyduğu anlamına gelmiyor o. Tek seferde tam doyur ayına göre ki sürekli seni emmesin süt akılını hızlandırmak için göğsüne sıcak uygulama yapıp masaj yap her emzirme öncesi daha hızlı gelir sütün bebeğin hızlı doyar biraz da öylesine emer sonra bırakır seni tam doyunca gazınıda otomatik çıkarmaya başlıyo, uykuda düzenli oluyo. Sütün az demiyorum yanlış anlama görmedim ne seni ne bebeğini ama akışı yavaş olabilir sürekli emiyosa 

(951 puan) tarafından

Benim bebeğim tek göğüsten emiyor diğer göğsü de sağıyorum o zaman Bir de akşama kadar o göğsümü sığayım biriktireyim akşam vereyim bakalım nasıl yatacak ama gaz çıkarırken falan kusma değil hepsini öğürüyor çok fazla geliyor

(951 puan) tarafından

Bide 180 ml sut imkansiz degilmi kimseden o kadar cok gelmiyor dur bence  o zaman butun bebekler ac olmasi gerekmezmiydi

(58 puan) tarafından

Aa benm bebeğimde ilk günler tutmamıştı o da zor ben zorla alıştırdım ya meme başı farklı oluyomuş sanırım ondan bebeği farklı pozisyonlarda tutup ağzına biraz süt sıkıyodum ki içsin o ağladı ben ağladım zorla tuttu 🤦 iki saat aç bırakmaya çalış sonra tam doyurmaya çalış inşallah öğürmez o zaman anne olmak zor cidden 

(58 puan) tarafından

Emzirme sırasında alacağını alıyo bebek sağımda farklı sonuçkar çıkması normal kendini kıyaslama kimseyle bide sağdığın göğsünü emmiyorsa daha az verebilir o göğsün. Ben sağım öncesi sıcak uyguluyodum sonra masajlar yapıyordum 20 dakk sağıp 20 dkk dinlenip üç kez sağlıyodum ki sütüm geri gelsin iki saat sonra yine aynı şekilde sağıyodum gün boyu her bebeğin ihtiyacıda farklı olur tabi eğer az çıkıyorsa sağımda artırmak için emzirdiğin göğsünü sağ emzirme sonrası sütün artar

(58 puan) tarafından

Diğer göğsünüde daha sık sağ tabi bu sefer biri çok şişer biri küçük kalır fazla olursa ne yapcam deme buzlukta sakla benim sütüm kaö kez gitti zorla getirdim mama da içmiyo benmki aç kalıyodu yedek sütüm yoksa 

(951 puan) tarafından

Sicak nasil uyguluyordunuz dusami giriyordunuz  

Bebek emdikten sonrami sagim yapiyirsunuz 

Bide süt bitince sagim birakiyor muydunuz yoksa hala sagmaya devam mi ediyordunuz

(58 puan) tarafından

Sıcak su torbası ile olabilir ben su şişesine dolduruyldum sıcak su çorap geçirip göğsümün her yerine tutuyordum ısıtıyordum yakmıcak ama güzel ısıtıcak damarların genişleyip daha hızlı süt akışı olmasını sağlıyo sonra youtu.be da masajlar var onları yapıyodum daha sonra emziriyodum yada sağıyodum süt bittikten sonra bi kaç dakika daha sağıyodum. Ama süt artsın diye yapıyosam birkez sıcak uygulama masaj sonra 20 dk sağ 20 dk mola tekrar 20 dk sağım sonra bitiş sağım sonuda soğuk su şişesi tutuyordum ki göğsüm sarkmasın.

Emzirme sonrası sağımda bebeği bırakıp hemen sağıyodum bundan amaç süt varsa almak değil çoğaltmak o yüzden 5 dk sağıp bırakıyordum biriken süt varsada 100 ml olunca buzluğa atıyordum 

(951 puan) tarafından

Peki emzirme sonrasi sagimdan sonra süt tekrar ne zanan gelir  bebek emmek ister diye tekrar sağmaya korkuyorum emmedigi gögsumu

(58 puan) tarafından

Sağdığın zaman çıkıyorsa onu dolapta beklet isteyince ısıt ver bebeğin ne kadar emerse o kadar artar süt süt hep dolu olmuyo göğsümüz anlıkda oluşuyo bazen emzirmezsen birikiyo ama birikmesi şart değil 

(951 puan) tarafından

Bide mesela benim sütum ile princ unlu muhalllebi yapabilormiyim peki anne sütu kaynayabilirmi 

(58 puan) tarafından

Kaynatmamak lazım diyolar ama su ile hazırlayıp karıştırabilirsin ben bebek bisküvisini sütümle ezip veriyordum ek gıdaya başladığımızda

(951 puan) tarafından

Acaba princ unlu yapsam bebegime bir zarari olurmu ki muhallabi 5 aylik oldu kizim 

(58 puan) tarafından

Gelişimi iyiyse başlayabilirsin ama yine de doktora en azından ebeye sormanda fayda var, 

(951 puan) tarafından

Tadimlara basladim ama doyumluk princ unlu muhallebi verilir mi zararli olurmu kizima princ unu  7200 gram kizim 

(58 puan) tarafından

Tadımlara başladıysan tattır onuda dokunacağını çok sanmıyorum ama yinede takip ederek ver daha önce verdiğin sebze meyveleri haşlayıp ezerek katıp ver atıyorum havuç yedi alerjik reaksiyon olmadı havuç haşla ez pirinç ununu su ile pişir karıştır ikisini dene sütünüde ekleyebilirsim kıvam ayarlamak için şeker ya atma yada meyve kat şekere alışırsa sebze yemeyebilir

0 oy
(6,937 puan) tarafından

Bebeğini asla zorla uyutma bekle uykusu gelsin  sonra uyusun yere yastık at karnını doyur emzik kullaniyrsa ver iki popusuna vur o şekil uyut 

(951 puan) tarafından

Canim benim kizimin eşi benzeri hicbir yerde yok uyumaz isterse 10 gun olsun 

(6,937 puan) tarafından

Senin kız alışkanlık haline getirmiş sadece memede uyuduğu için bunuda biliyor o şekil uyutmak ona daha rahat geliyor 

(951 puan) tarafından

Nasil yapicam besige nasil aliatiririm 

(6,937 puan) tarafından

Emzik kullanmıyor mu cnm

(951 puan) tarafından

Ya şaka gibi disarda  emzik siz durmaz evdede asla agzina almaz emzik 

0 oy
(600 puan) tarafından

9 aylık doğdugundan beri aynı 15 dakika dolunca çıt diye dolsun uyumak istemez uykuya direnir zorla uyutsam en fazla 15 dakika uyutmasam mız mız aglar gözleri kapansa bile ben uyutmadan uyumaz ne gecemiz ne gündüzümüz var asla dalarak uyumuyor

(951 puan) tarafından

Ayni dediginiz gibi gercekten ayni beni anlattiniz as once 60 ml sagdigim sutten verdim yarisini kustu  

Bazilari 200 ml mama veriyor acaba acmi bendemi oyle versem diyom ama o kadar versem cocuk çatlar bilemedim benim cocuktami sikinti var bilemedim

(600 puan) tarafından

60 ml de az degilmi canım

(951 puan) tarafından

Extra verdim onu acikinca tekrar emziriyorum sol gögsumu emmedigi icin sagiyom 

(600 puan) tarafından

Anladım canım Allah yardımcımız olsun inşallah düzelirler

(951 puan) tarafından

Amin canim insallah 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 220 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Yorgun0001 (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 485 göst.
28 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Kizlarimmmm21 (1,313 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 611 göst.
29 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Nidomannem (75 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 186 göst.
17 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,934 soru

24,037,166 cevap

328,988 kullanıcı

...