0 oy
242 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (544 puan) tarafından

Selam kızlar Size bir soru mu olacak Ben haşlanmış yumurta sevmiyorum Ben de yiyemiyorum Yani haşlanmış yumurta ile beraber salata yapsam her gün her sabah zayıflar mıyım bilenler var mı kilo vermek istiyorum Nasıl diyete başlayabilirim bana sadece sabah akşam olan yiyeceklere yazabilir misin lütfen ya kızlar ekmek kesmek zorundamiyim  normalde hani ekmek yiyen biriyim Bir de ben her gün arada hamuru açıyorum ekmek yapmak için ona da az bir şey mi yemem gerekiyor kızlar ne yemem gerekiyor Yani ne içmemem gerekiyor Yani bana bunları yazsanız sevinirim internetten bakıyorum saçma şeyler çıkıyor ya çok fazla yiyorum doğumdan   sonra çok aşırı kilo aldım ??

8 Cevaplar

0 oy
(58 puan) tarafından

Diyetisyene gittme şansın yok sanırım buraya sorduğuna göre bebekle zor ama yinede sabah sağlık ocağında kan verip vitamin değerlerine baktır düşük deperin varsa kilo vermen çok daha zor aile hekimin sonuca göre gerekliyse vitamin yazar yada nası beslenmen konusunda daha iyi fikir verir sana. Bende doğum sonrası zayıflamak istiyorum diye aynen böyle yaptım değerlerim iyi sayılır diye vitamin yazmadı doktor tepsiyle indirmiyordum kahvaltıyı mesala kendime tabak yapıyodum şimdi pek mümkün değil tabi kendi evimdeyken öyle yapıyordum. Servis tabağına diyet kraker 7 zeytin 2 dilim köy peyniri iki ceviz yumurta ( her seferinde değişik yapıyodum sırf haşlama olarak ilerlemedim omlet vs de yedim ben ama ya tereyağında yada zeytinyağında yaptım) başkada yanına evdeki yeşillikerden koyuyordum. Ara öğün saatim yoktu ama canım çikolata vs iterse sade kahveyle kuru incir yada kuru hurma yiyordum. Yada dut kaynatıp içiyordum sütüm gitsin istemediğim için öğlene yemiyodum akşamda yine yiyeceğim tabağı belirliyodum dışına çıkmıyordum çok az olmasın ama bu sefer ikinci tabağkta ölçü kaçıyordu tamda doyurmucak kadar kendime göre ayarlıyodum akşam çay ama şekersiz yanına biraz çerez

(58 puan) tarafından

Hibiskus çayı var ödem atmaya birebir ama emzirme döneminde olurmu bilmiyorum emziriyorsan bakıp öyle işç

-Reklam-
0 oy
(9,679 puan) tarafından

Beyaz ekmek  yerine tam tahıllı buğday ekmeği koyabilirsin.

Haşlama yumurta yerine diyete uygun birçok yumurtalı omlet yulaflı krep tarifleri var onları deneyebilrsin

0 oy
(7,308 puan) tarafından

Canım ben herşeyden yedim ekmek kızartma vs sadece porsiyon küçülttüm az yedim spor yaptım suyu çoğalttım ve kilo verdiydim 

0 oy
(2,087 puan) tarafından

İlk etapta ekmek yenebilir hatta her öğünde 2 dilim. Ama şeker dengesi ve tokluk hissi daha uzun sürsün diye kepekli/ tam buğday ekmeği tercih edilmeli. Kilo alımı yavasladikca daha azaltmak gerekir. 

Herkesin metabolizma si farklı bünyesi farklı mesela insülin direnci olan birisi sık sık ve az yemeli ama bazısı için uzun süre açlık uygundur. Önce Bi tahlil falan yaptirsaniz iyi olur. Dahilyeden tahlil yaparsan hastane diyetisyenine de yönlendirebilir 

0 oy
(5,972 puan) tarafından

Diyet demek yemeden icmeden kesileceksiniz demek degil. Sabah omlef yapabilirsiniz sebzeli peynir, iki parmak peynir cesidi farketmez, 5 zeytin, yesillik domates salatalik sinirsiz iki ceviz 1 dilim tam tahilli ekmek yiyebilirsiniz. 2 ara ogun yapin 1 meyve 1 kuru meyve kuruyemis olabilir. Oglende yarim kase corba vs olabilir. Aksam 3 gun et turu salatayla birlikte 2 gun, 2 gun sebze yemegi, 2 gun bakliyat tuketebilirsiniz. Tek ekmegi kahvalti da kullanin. Benim diyetimde hic yoktu. Tabi diyetisyene gitmen cok daha iyi olur.

0 oy
(54,155 puan) tarafından

bende ekmegi kesme karari alip aabah kendime simit aldim☺️ cok yemiyorum zaten de arada ivir zivir vok yiyorum

0 oy
(24,202 puan) tarafından

Tam buğday ekmeği iki tam kare sabah yiyip sonraki öğünlerde yememek veya tam tahıllı ama beyaz ekmek hamur işi pilav makarna karbonhidrat içeren her şey işini zorlaştırır gazlı şekerli içecekler her türlü paletli abur cubur gıdalar kilo aldırır vermeyi zorlaştırır 

0 oy
(2,570 puan) tarafından

Bebeğin ne kadarlık 

Emziriyor musun 

(544 puan) tarafından

Bebeğim 1 buçuk yaşında yok emzirmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 110 göst.
0 oy
2 cevap 287 göst.
+1 oy