0 oy
193 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (5,997 puan) tarafından

Klasik ölçüde yapsam taşar gibi geliyor bana. Nasıl hesaplayabilirim taşma ihtimalini? Yoksa deneyeyim taşarsa taşsın mı?anlamış olurum hem

4 Cevaplar

+1 oy
(4,610 puan) tarafından

Yarı yarıya indir malzemeleri o şekilde yapabilirsin ...

-Reklam-
+1 oy
(1,982 puan) tarafından

Cupcake kağıtlarını mi kastediyorsun? Ben normal kek hamuru yapıyorum ve kağıtları yarısına kadar dolduruyorum pişince kağıtla aynı hizada oluyor, üzerini kremşanti ile süslediğim zamanlar bu miktarda dolduruyorum daha fazla şişip kağıttan taşınca ekstra kremşanti de üzerine gelince çok yüksek oluyor diye. Ama cupcake değil düz muffin yaparsan da yarımdan bi tık fazla doldur o zaman kağıttan hafif taşmış güzel görünümlü muffinlerin olur😃 yine de kek harcını herkes aynı kıvamda yapmiyor ve her fırın aynı kabartmıyor hatta kabartma tozumuz ve unumuz bile farklı olunca farklı miktarda kabarabilir ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazdım o yüzden sen istersen emin olmak için yarısını yarım doldur, yarısını yarimdan bi tık fazla olacak şekilde. Hangisi hoşuna giderse bundan böyle öyle yaparsın. Şimdiden ellerine sağlık, benim de gece gece canım çekti yarın yapayım inşallah 😃😃

(5,997 puan) tarafından

Hayır büyük kek kalıbı ama çok da büyük sayılmaz tek bir kek kalıbı yani cupcake değil 😅

(1,982 puan) tarafından

😄😄😄Şimdi soruyu bi daha okudum da uykusuzluktan soruyu yanlış anlamışım ben, o kadar şeyi boşa yazmış boşu boşuna canımı da çektirmişim😃 küçük kalıpta yaparken ne kadar kucuk olduguna bağlı mesela küçük borcam falansa ölçüyü düşürme sadece fırın 180 yerine 160da falan pişirsin yavaş yavaş pişer içi çiğ kalmaz çünkü küçük kalıpta daha kabarık bi kek yapmış olursun. Yine de istersen 2 yumurta ile 1 su bardağından bi parmak eksik süt ve yine o miktarda şekerle yarım su bardağı sıvı yağ kullanarak yap o zaman dereceyi de düşürmeye gerek kalmaz bildiğin gibi yaparsın 🤩

(5,997 puan) tarafından

Çay bardağı ölçüsü ile yaptım 🙂

(1,982 puan) tarafından

Ellerine sağlık💖 istediğin gibi oldu mu☺️

(5,997 puan) tarafından

Kalıba göre biraz küçük oldu biraz daha arttirilabilir miktar 🙂ama yinede iyiydi kabarıp taşmasindan iyidir

(1,982 puan) tarafından

Ee afiyet olsun o zaman canım ellerine sağlık 🥰

(5,997 puan) tarafından

Teşekkür ederim ❤️ 

+1 oy
(5,928 puan) tarafından

1 çay bardağı olarak yap . Mesela 2 yumurta 1 çb şeker 1 çb süt yarım çb yağ 1 kabartma 1 vanilya gbi 

(5,997 puan) tarafından

Evet çay bardağı ölçüsü ile yaptım teşekkür ederim 🙂

+1 oy
(779 puan) tarafından

1 buçuk su bardağı un ölçüsüne göre yap

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 286 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Dilankaya (1,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 448 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,929 puan) tarafından soruldu