Tam ölçülü iyi tutan pofuduk lezzetli bir pişi tarifiniz varmı kızlar. İnternete bir sürü tarif var ama size sormak istedim püf noktası ile birlikte .
??????
Kızlar
4 bardak ılık su 7 su bardagi un bir paket toz maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker cnm karıştir bir saat mayalansin sonra yap
Çok mu cikiyor canım bundan 7 su bardağı diye geçmişin de 4 kişilik olacak . Yapmadığım için bilmiyorum kusura bakma . 😊
Sen o zaman ölçüyü az yap cnm 2.5, bardak suya aldığı kadar un kat ele yapışmazsin yeterli sonra mayalansin 1 saat yeterli bu ölçüde 7 tane çıkıyor
Çok teşekkür ederim canım ,😊
Benn bir bardak süt bir yumurta tuz ve bir paket maya ve aldığı kadar un ekliyorum süt ve yumurta ılık olucak 1- 2 saat mayalanmasını bekle güzel oluyor. Verdiğim ölçü de bir ekmek hamuru çıkıyor.
Çok teşekkür ederim canım
Canm 2 yumurta 2 bardak ılık su 2 bardak ılık süt yarım küp yaş maya tatlı kaşığı tuz tatlı kaşığı şeker aldığı kadar un
Teşekkür ederim canım
Hamurunu cıvık yap eldiven giyersen yogurman basit oluyor eldivene yapışmıyor. Mayayi ılık su ve içine biraz şekerle bi 10 dk beklet sonra yogur. Ben sütle yapıyorum ama su da olur.
Cıvık sevdiğim akışkan değil canım ama ele biraz yapışsın o zaman daha yumuşak oluyor
Çok teşekkür ederim bilgin için canım
Açarken de ben tezgahı yagliyorum hiç beze yapmayla uğraşmıyorum avuç içi büyüklüğünde alıp hafif bi yuvarliyorum oluyor elin yağlı olursa açarken eline yapışmaz
Rica ederim canım şimdiden afiyet olsun.
Teşekkür ederim 🥰
Bilgim yok da bu pisilwr buzluga giriyo mu bilen var mi
1 su bardagi yorgut, 1 tane kabartma tozu, 1 yumurta 1 yemek kaşığı siviyag aldığı kdar un.yogurt yoksa 1 su bardagi süt
Püf nokta yağı bol ve kızgın olacak. Herzaman yaparım.
1,476,427 soru
24,169,094 cevap
335,777 kullanıcı