+3 oy
641 göst.
Moda kategorisinde (143 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Geçmişi düşünüyorum mesela yıllar önce bana bu hayatı bir ekrandan izletseler yine toy, heyecanlı, umutlu halimle evlenirmiydim seninle...  Belki de yapardım o ***** halimle çünkü sevginin her şeyin üstesinden geleceğine inanırdım yine. Gelmiyormuş ama. 

Hissettiğin sevgide zamanla ölüyormuş. Başlarda görmezden geliyormussun bilerek soylememiştir diyorsun kızgındı ondan söyledi diyorsun ama zamanla anlıyorsun ki seven sevdiğine kızgınken bile kötü konuşamaz çünkü ben konuşamazdım.

Sonra hayalkırıklığı yaşıyorsun. Böyle ummamıştım diyorsun kalp kırıklığını saklıyorsun duymamış gibi davranıyorsun sanıyorsun ki o saf halinle böyle yaparsam daha fazla kalbin kırılmaz. Kırılır. Hemde kat kat daha fazla.

Sonra hatayı kendinde arıyorsun. Kilo aldın sen o seni böyle görmedi. Zaten çok da yiyorsun. Ev işlerinide aksatıyorsun, çocuk doğurdum diye iyice saldın kendini adam ne yapsın diyorsun. Sonra anlıyorsun çocuk doğurmak için ne hale geldiğini her şeye tek başına çabaladığın için yetemediğini. Destek olmasını beklediğin insanın seni sürekli aşağıya çektiğini.

Sonra hissisleşiyorsun. Hayatında öyle biri olmadığını var sayıyorsun. Eve gelmesi için saat saydığın insanın gelmemesş için dua ediyorsun.

Sen söyle sevgilim. Sence de bir hatanın bedeli neden bu kadar ağır. İçimizdeki masum çocukları neden öldürdük. Neden yaptık bunu birbirimize. Hatırlasana 6 yıl öncesini yine böyle bir subat ayında bir kafede senin en sevdiğin tatlıyı yiyip yanında benim en sevdiğim kahveyi içiyorduk. Sen bana "bu kadar acı kahveyi nasıl içtiğimi "sormuştun. Bende" yanımda sen olunca acı gelmiyor" demiştim. 

Sonra birbirimize sarılıp düğün planları yapmıştık. Evlilik miydi bize bunu yapan.

Hatırlasana sen bana hep çiçeğim derdin . Evet ben bir çicektim ama senin toprağında açamadım. Ben narin güneşi seven hassas bir çicektim ama senşn toprağın sert soğuk ve verimsiz bir topraktı. Aslında ben çok güEl çicek açardım rengarenk yapraklarım olurdu ama doğru toprağa ekilmedim.

Söylesene sevgilim nasıl çıkacağı bu çıkmazdan.

13 Cevaplar

+4 oy
(3,359 puan) tarafından

İlk 2 cümleyi okuyup devamına gücüm yetmeyen ben

-Reklam-
+2 oy
(7,800 puan) tarafından

Evliliğin başlarında saygı olmayınca zamanla o tutkulu aşk sevgi nefrete dönüşüyor

Beraber oturup evlilik hayali kuran insanlar hakkımı yedirmem lafımı esirgemem diyerek bit kadar sorunun üstesinden gelemiyorlar. 

Yeni evliyken annem sorunlarınızı büyütmeyin birbirinizin gözünden düşerseniz bir daha toparlanamazsınız derdi. Haklıymış

En büyük sorunda bu ya. Kimsenin lafını esirgemeyip alttan almaması.

(281 puan) tarafından

Dogru. Ve bazen alttan alamiyorsan bile konuyu uzatmadan sadece cozmeye calismak ama bunu beraber yapmak ve birbirinin degerini kaybetmeden bilmek onemli

(7,800 puan) tarafından

Bunların farkına varmadan aradaki saygı sevgi bitmiş oluyor o zaman da tahammülsüzlük başlıyor. Kimse bir lafı yutmuyor. Kendi çevremden de görüyorum herkesin cevabı hazır anında yapıştırıyor o yüzden hazırcevap insanları hiç sevmiyorum insanları kendinden uzaklaştırmak tan başka bi halta yaramıyolar bunu evlilik hayatında da yapıyorlar

+1 oy
(1,837 puan) tarafından

Kendimi buldum desem... Her bir cümle de.. sanki ben yazdım bu satırları... gerçekten neden bunu yapıyor lar bize. Çok şey istemiyoruz aslında sadece anlaşılmak ve sevilmek..

0 oy
(1,567 puan) tarafından

Bunu direk ona atsana

(143 puan) tarafından

Başlık yanlış olmuş anlayabilseydi olacaktı

(6,340 puan) tarafından

Sizi Anlamayan insanlara cümle kurmayı bırakın sessizliğiniz onlara en büyük ceza olur emin olun. Anlayacak insan bir çift bakıştan anlar. Siz ne zaman kendiniz için yaşamaya başladınız o zaman anlarlar ama o zaman da iş işten geçmiş olur çünkü siz artık özgürlüğün tadına kendinizi mutlu etmenin tadına varmış olacaksınız. Bu hayattaki en mutlu kişi kendini mutlu etmeyi bilen kişidir.

O rüzgarı kendi lehinize çevirin 

(148 puan) tarafından

Ya Filiz abla senin konuşmalarına bayılıyorum. Gerçekten verdiğin tavsiyeler seninle dertleşmek. Ve yine çok güzel bir yazına denk geldim. 

Abla dedim umarım kızmazsın🥹🌸

(2,088 puan) tarafından

Ah Filiz hanım ne güzel demişsiniz anlamayana cümle kurmayın diye bunu öyle yaşadım ki görerek anlamayan duyarak ta anlamıyor değil mi? Her kurduğumuz cümle boşa gidiyor heba oluyor nefesimize yazık. Biz artık ileriki levellera geçtik.Mutlu etmenin hazzı onlara nasip olmuyor başka birsey değil onlar nasipsiz aslında 

(6,340 puan) tarafından

Ben ablayım zaten berivancım ☺️

@iyilestirkalbini bir insana bahsedilmiş en büyük nimet bir yuvadır. Aslında herkes evleniyor ama yuva olamaıyor malesef. Kadın evliliğini yuvaya çevirmeye çalıştıkça erkek bozuyor. Yardım etmesine bile gerek yok desteklese o evlilik yuva olacak ama malesef işte. 

Her evlilik yuva olmuyor. Bencil erkek gergin kadın mutsuz anne travmalı çocuklar. 

Mecburen devam etmekte olan evliliklerde görmemezlikten gelip kendi için yaşamaya başlayan anneler mutlu oluyorlar ve çocuklar az hasar alıyor. 

Erkekten mutluluk huzur bekleyerek çocuklar da harcanıyor bunun farkında olmuyorlar. Çocuk hep mutsuz gergin bir anne görüyor. En büyük hasarı yine çocuklarımız alıyor 

0 oy
(988 puan) tarafından

Ee eşine yazsana bize niye attın kız 

(988 puan) tarafından

Bu arada ben bile uzun buldum okumadım erkekler hic okumaz yazmak yerine yüzüne söyle 

0 oy
(5,332 puan) tarafından

Valla uzun yazilinca insanın okuyasi gelmiyor canım 

Kusura bakma :))

0 oy
(461 puan) tarafından

Eminim kendini bulan olmuştur satirlarinda ne güzel ifade etmişsin kendini ne büyük ictenlikle ama şunu bilmelisin ki aynı dili konuşamayan insana destan yazsan fayda etmiyor SENİN TOPRAĞIN DA SOLDUM BEN.....  AHH AHH bı arkadaş  da güzel yorum yapmış kimsenin birbirinin alttan almamasiyla

Lafını esirgememesiyle 

Birbirimizin gözünden düşüyoruz malaesef o heyecan tutku bitiyo

0 oy
(119 puan) tarafından

Çok haklısınız...resmen hislerimi anlatmissiniz benimde bende böyleyim ..

0 oy
(128 puan) tarafından

Canimm yaa okudum hepsini resmn ucime yumruk oturdu  rabim ferahlık versin❤️

0 oy
(9,618 puan) tarafından

Sanki bir tanıdıgım yazmış gibi hergün dertletiğim derdini anlatan kulaga hoş geliyor boşan napacaksın diyorum ama cocukları var 4 tane rabbim yardımcısı olsun:(

0 oy
(24,345 puan) tarafından

Hepsini okudum şiir gibi yazmışsın eline sağlık aralarında benimde yaşadığım şeyler var üzüldüm okurken 😿

0 oy
(1,971 puan) tarafından

Bunu eşine anlatsana diyenler olmuş, bunca yılda hiç anlatmamış yada anlatmayı denememiş olabilir mi, illaki sesini duyurmak için defalarca çaba sarf etmiştir ama işte eskilerinde dediği gibi "ANLAYANA SİVRİSİNEK SİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ" 🤐🤷‍♀️

0 oy
(1,183 puan) tarafından

Ne güzel dokmuşsun içini. Rabbim gönlüne ferahlık versin. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 600 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 427 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 810 göst.
0 oy
1 cevap 96 göst.
30 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (978 puan) tarafından soruldu