0 oy
540 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,938 puan) tarafından

Kızlar benim eltim benden önce evlendi evlenirken ona bir sürü imkan sağlandı altına eşyası hediyesi kıyafeti bir çok şeyi alındı ama eltim hak etmedi sonra ben aileye girdim ben nişanlıyken tüm çeyizimi kınamı evimin eşyalarımı kendim aldım kayın babam destek olmadı birine yaptık hak etmedi bidaha yapmam dedi canı sağolsun dedim kendim yaptım üstelim eltim hiç birşey yapmadı hepsini kayınbabam yaptı aradan 10 sene gecti şimdi kaynım nişanlanacak kayınbabam ona da aynısını yapıyor üstelik eltimden dahada çok imkan sağlıyor burda kıskançlık etmiyorum emin olun kaynımın nişanlısınıda cok severim hanım hanımcık bir kız kızın ve kaynımın hiç bir günahı yok iş kayınbabamda bitiyor bu arada benim kaynanam farklı kızlar kayınbabamın ikinci evliliğinden olma diğer iki kaynımda ilk evliliğinden olma şimdi ben ne yapıyım bana hiç altın bile takmadı ailemin taktıklarınıda aldı düğün borcunuda üstümüze yıktı yeni eltime altın takacakmış taksın beni ilgilendirmezde bizede diyorki 20 gr siz takacaksınız biz zaten taşınacağız nakliye olmuş 100 bin ne yapacagız düşünüyoruz borcun içinde bunlarda 20 gr bilezik takın diyor siz olsanız ne yaparsınız herkesin evi yolu ayrı beni ilgilendirmez ama insan olarak zoruma gidiyor sözde en cok beni sever ama en haksızlığa uğrayan ben oldum siz olsanız araya mesafe koyarmısınız kayınbabanızla yoksa Allah büyük der kenaramı çekilirsiniz ne yapıyım aklım başka kalbim başka söylüyor 

13 Cevaplar

+2 oy
(2,009 puan) tarafından

Benim ne takacagima  kayınpeder karışamaz, siz çok yüz vermissiniz demek ki böyle deme cesaretinde bulunuyor. Mesafeli olmak her zaman daha iyi

(2,938 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum aslında ama insan Allahtan korkuyor işte

-Reklam-
+1 oy
(15 puan) tarafından

1. Si en baştan kabul eden hatalı olan sensin 

2. Si yuzune tek tek tek sakin bir ses tonuyla yada ağlayarak ama asla kızarak bağırarak değil derdimi anlatırdım ve ASLA KONUSMAZDİM. 

3. Şu eşinle aranda sorun çıkacaktır bu durumdan dolayı belkide destekçi olacaktır bilmiyorum ama yinede ben olsam asla hislerim duygularından dolayı geri adım atmazdim çünkü ilerde ah s*****kafam keşke zamanında şöyle yada böyle yapsaydım demekten iyidir. 

(2,938 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim 

0 oy
(24,503 puan) tarafından

İçimden ne geliyorsa bütçem neye yetiyorsa onu takarım getisine de karışmam bana yapsaydı da sırf yaptı diye ekstra sevmezdim sanırım 

(2,938 puan) tarafından

Çok kırıldım açıkcası bende

0 oy
(6,417 puan) tarafından

Bana takmadığıniza sayarsiniz yani bana takmadığınizi siz 20 gram olarak takın derdim

(2,938 puan) tarafından

Keşke anlasa laftan sözden

(6,417 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun inşallah yaa 😕 

(2,938 puan) tarafından
+1

Amin inşallah 

0 oy
(3,566 puan) tarafından

Kısa ve net mesafe koyarım 

(2,938 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum Allahdan korkuyorum işte

0 oy
(1,368 puan) tarafından

Bu kadar haksızlık yapan birisi sizi sevmiyordur canım hatta eşinizi de sevmiyordur .sizi sever görünüyor çünkü talebiniz yok herşeyi kendiniz yapıyorsunuz ve saygıda kusur etmiyorsunuz.haddime değil belki ama gözünüzü açın artık bu kadar ayrımcılığa rağmen iyi düşünmeye çalışmayın .net adaletsiz bir insan belli yani .ben senin yerinde olsaydım eşimle de durumu konuşur içindeki kırgınlığı anlatir ve ömür boyu samimi olmamak ve sadece gerektiği kadar iletişimde olmak üzere mesafemi koyardım.ha mesafe koymayı senin için söylüyorum benim yapacağım tamamen bağları koparmak olurdu .bende ipler koptumu kopar .çok büyük haksızlık yapılmış ve ilerde yaslanıp ele düşünce senin yanına gelecekler böyle iyi olmaya devam edersen  biliyormusun .diğer allayıp pulladiklari gelinleri ayri evinde keyfini sürecek.ayrica kaybına da altın takmak size kalmış 20 Gr ne alaka nasıl bir zihniyet bu sizin takacaginiza karar veriyor borcunuzmu varmış gramı gramina .hediyedir bu imkan varsa olduğu kadar takilir

(2,938 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

(179 puan) tarafından
+1

Bende aynılarını yazardım arkadaşım her şeyi yazmış sağolsun. Bırakın mesafe koyun belli ki yakınlarındayken size faydadan çok zararları dokunacak. Her ailenin bütçesi kendinedir. Varsa verirsin. Usulünce bizde altın yapacak para yok ayıp olur diye düşünüyorsanız siz yapın biz takalım derdim ben. Millet ne der diye kendi hayatınızdan kısmayın. Bu hayatı siz yaşıyorsun onlar değil. Günün sonunda giren de çıkan da size oluyor. Karşı tarafın bir beklentisi varsa da asıl onlara ayıp. Minnet nedir halden anlamak nedir bilmiyorlar demektir. 

Seneler önce evlendiğimde bana çeyrek takanlar şimdi ben zar zor gr takıyorum. Ekonomi belli, bütçem belli. Size değer veren insanlar böyle şeyleri önemsemez, lafını bile etmez ki evlenen kişi eşinizin kardeşi eminim ki durumunuzu biliyorlardır. 

Bırakın Allah'tan da onlar korksun. Siz yanlış birşey yapmıyorsunuz.

Şûra suresi 41.ayet der ki, haksızlığa uğradığı için karşılık verenlere gelince onlar aleyhine bir yol tutulmaz. Bunu da içinizi rahatlamak için yazıyorum. Tabi ki hüküm bana ait değil.

0 oy
(4,412 puan) tarafından

Birine mesafe koymak için çok afedersiniz ağzınıza tukurmesini beklemeyin zaten mesafeli olun o kim ki benim ne takacagima karışıyor pardon

(2,938 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim 

0 oy
(805 puan) tarafından

Büyük eltine yapılanları hak etmediğine nasıl vardın . Nişanlıyken herşeyi kendin yaptigini söylemişsin e sende ön ayak olmuşsun . 

İlk söylediğine çok takıldım kusura bakma.  Şimdi biri gelip eltime bunu bunu yaptılar ama hak etmiyor dese sinirlenirim . Sen kimsin de benim neyi hak edip etmediğime karar veriyorsun . Kayınbaban bişey yapmak zorunda değil kendisine almıyor seni .  İçinden gelir oğlu üstüne düşer yaptırır oda yapar . Eşinle evleniyorsun o yapacak . 

(2,938 puan) tarafından

Detaya girmedim hak etmediğini kayınbabam söylüyor detaya inersem nişanlıyken ve evliyken eşini aldattı affetiler ama mesafeliler bu yüzden hak etmediğini düşünüyoruz nişanlıyken nişanı attı kayınbabamların hediyelerini eşylarını başkalarına dağıttı barışınca tekrardan kayınbabamlarda hak etmediğini düşündü haklılarda benim annem babam ayrıydı ikisinden beklentim olmadı ikiside evli başkalarıyla bende herşeyimi kendim yaptım mecbur sizde kusura bakmayın ama kimse kimseyi durduk yere yargılamazz onun hatalarının bedelini ben çektim hak etmediğim halde onlar yapmayınca mecbur ben yaptım insanları yargılarken düşünün lütfen 

(805 puan) tarafından

Kız aldattı diyorsun hak etmek ne kelime kapı dışarı etmek lazımmış onu . Valla bayada genişlermis ailece affetmek ne bileyim çok ters . 

(2,938 puan) tarafından

Üstelik 3 kere aldattı en son aldattıgını kaynım bilmiyor başkasıyla yatakda mesajlarını yakaladılar ama affettiler bu yüzden aralarında mesafe var ama gecmişde ona yapılan iyilikler bana yapılan haksızlıklar bişey değiştirmiyorlar geniş değil midesizlik

(272 puan) tarafından

Tövbe estafurullah cok geniş aileymiş 

(2,938 puan) tarafından

Bende çok yadırgadım kaynanam boşver kendileri kabul ediyorsa biz karışmayalım dedi sustuk

0 oy
tarafından

Eee sen nisanliyken ceyizin eşyanın alırken kendi ailen karışmadı mi? Kızım sen ne yapiyosun diye sormadılar mi 

(2,938 puan) tarafından

Annem babam ayrılar başkalarıyla evli bende kimseden medet ummadım ikisininde düzenleri var dedim kendim çalıştım yaptım

tarafından

Ah canım ya demek ki çok sevmişsin ama bazı şeyleri gorememezssin.esin bisey demedi mi herseyi ben yaparım sen karışma diye.esin çalışmıyor mu

(2,938 puan) tarafından

Çok sevdim eşimgilin maddi durumu kötüydü yüklenmek istemedim kıyamadım bende kabul ettim sonra eşim uzman çavuş oldu şükür şuan dururmuz iyi ufak tefek borçlarımız var atamamız cıktı doğuya gdeceğiz nakliye 100 bin olmuş gidiş geliş 30 bin tutuyor 20 gr da bilezik istiyorlar rahat cebimizden 150-160 bin cıkacak borcumuz zaten 200 bini geckin doğuya gitme istememiz zaten borcu biran önce bitirelim diye gidelim dedik

0 oy
(1,974 puan) tarafından

Canım biz evlenirken eşimin ailesi tek kuruş yardım etmedi eşim tek erkek 4 kızları var bilezik almayı geçtim kınada avucuma koyulan çeyregi bile eşim aldı verdi annesine annesi avucuma koydu nikâhta nişanda 100 tl bile takmadılar bize eşyamızı herşeyimizi kendimiz borçlandık aldık şimdi 3. Kızıda gelin oldu kızlarına okadar çok imkan sundularki her bir kızına 30ar gramdan 2 şer bilezik çeyizi olsun herşeyini dört dörtlük aldılar hatta kızının biri Trabzon'a gelin oldu 2 hafta sonra dügünü trabzonda olacak kayınbabam tam 10 kişiye akrabalardan tut kızları ve damatlarına gidiş dönüş uçak biletini bile aldı kızları tabiki yapacak ama burdaki evlat ayrımı nedir sonra herşeyi gelinden bekliyolar degil mi bende ona göre Mesafeliyim mesela bana nasıl davranılıyosa bende onlara öyle davranıyorum 

(2,938 puan) tarafından

Sanırım benimde mesafeli olmam lazım

(1,974 puan) tarafından

Tabikide mesafe en güzel şeydir bence söz hakkına sahip olamaz kimse

(2,938 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim yorumun için

0 oy
(2,975 puan) tarafından

Benimde eltime daha fazla yapmışlar ama ben hiç birşey demedim o zaman vardır yapmışsındır şimdi yoktur yapamazsın dedim. Hiç birşey demedim. Birde ben uzaktı şehirlerimiz öyle de masrafları oldu insanların. Ama sizin durum çok farklı şuan. Senin ne eksiğin vardı şimdiki gelinde yada şimdiki gelinin ne fazlası var sizden de ona yapılıyor. Ben sizin yerinizde olsam önce eşimle konuşurdum. İstediğine istediğini yapsın ama biz evlenirken bize birşey yapmadı şimdi bize 20 Gr bilezik takın diyor derdim. Daha fazla ustelerse kayınbabama da derdim. Bana taktiginin aynısını takıcam baba diye.

(2,938 puan) tarafından

Bana bişey takmadı aksine ailemin taktıklarınıda aldı düğünde takılanlarıda

(2,975 puan) tarafından

Ya ben olsam orada vermezdim takılanları aç gözlülük yapmış resmen 

0 oy
(1,301 puan) tarafından

Ayy canım benim eşim biz evlenirkenevi hurda satıp kiraya vermişti kayınbabam eltimle kaynima 375 bin verdi ev alırken ikiside güvenlik görevlisi hastanede bende eltimi çok seviyorum ama insan üzülüyor haline 

(2,938 puan) tarafından

Allah herkesin kalbine merhamet versin 

0 oy
(2,336 puan) tarafından

Çeyrek tak yeter kayinbabani dinleme 

(2,938 puan) tarafından

Aksine gitmek bile istemiyorum gidiş gelişimiz 30 bin tutuyor sadece 

(2,336 puan) tarafından

Hiç gitmem bahane et birşeyi acile git birinin damar yolunu çek deki hastayiz😅😅

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 438 göst.