+1 oy
208 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,329 puan) tarafından

[quote="Sevdam04, post:1, topic:51369, full:true"]
Kızlar idrarda şeker kaçağı var dedi dahiliye yönlendirdi ve bebek normalde 25+0 iken ultrasonda 28 haftalık çıkıyor bebek iri dedi doktor, ayrıntılı ultrasona girmemiştim, biraz kızdı doktor, hiç yoktan iyidir zamanın geçmiş ama yine de git yaptır dedi Çok korkuyorum yaşayan var mı? Başka doktorlara mı gitsem özele filen

Aradım özel bir hastaneyi haftaya cumartesiye randevu verdiler:( 1 hafta daha geç gitmiş olacağım. Detaylı ultrason da bu kdr geç bakılır mı?

6 Cevaplar

+1 oy
(1,517 puan) tarafından

Şeker yüklemesi de yapılmamııış, detaylı ultrason da yapılmamııış. Yani ne diyeyim ki. Tehlikeli bir durum tabi. Suyunuz da artmıştır illaki. Allah yardımcınız olsun. 

(1,329 puan) tarafından

Canım şeker yüklemesi yaptım, şekerim hep 91,97,96 çıkıyordu ben yapmadım ama şeker yüklemesi gerekli gördü doktorum , ultrasonda 2 gün önce yaptım, özellikle suyu fazla mı dedim doktor şık suyu iyi gözüküyor dedi

(1,517 puan) tarafından

Kocanla senin boyun kaç peki? Acaba sadece genetik mi ki? Benimki de 3 hafta önden gidiyordu ve şekerim de yoktu 

(1,329 puan) tarafından

Kocam 1.78 ben 1.67 canım,, iri bebek olsun da başka bir anomalik çıkmasın de

(1,517 puan) tarafından

Benim kocam 193 ben 173 üm. Çocuğun bacak boyundan 56 cm doğması bekleniyordu :D allahtan bacak boyu uzunmuş 53 cm doğdu :D demem o ki endişe etme birşey olmaz Allahını izniyle. :) iri bebektir muhtemelen sadece :)

(1,329 puan) tarafından

Oo maşallah sizinki ğenetikmiş:)))

Yaa inşallah sadece iri bebek olsa da sezeryana da razıyım normale hazırlanıyrm ilkini de normal yaptım kilosu 3.450idi

Ama açıkçası aklımda deli sorular başka problem çıkmasın inşallah 

-Reklam-
0 oy
(29,842 puan) tarafından

Sakin olun farklı doktora gidin 

Benim bebegimede öyle dedi doktor ama bu bir sorun teşkil etmiyor suyu iyiyise korkmayın USG ölçümleri yanıltabilir

(1,329 puan) tarafından

Özellikle suyu fazla mı dedim iyi dedi doktor, değişik bir şekilde anlamadım ya korktum biraz 

(29,842 puan) tarafından

Korkma farklı Dr git bilgi al 

(1,329 puan) tarafından

Tamm çanım çok teşekkür ederim

0 oy
(406 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Olabilir canım benim bebeğimde 3 hafta kadar önden gidiyordu ,kafa cevresi  falan da büyüktü doktor genetik olabilir irilik demişti 

Sonuç 37+4 doğum yaptım tek farkı bu oldu biraz erken dogdu ,doğduğunda 3 kilo 850 gramdi ,

iri bebek olabilir illa sorun olacak diye bir durum yok bu arada korona zamanına denk geldiği için bende tam detaylı zamanı korona olmuştum hastanede yattım detaylı ultrasona geç kalmıştık özelden ayrıca  geç yaptırdım detaylı ultrosunu 

(1,329 puan) tarafından

Aaa gerçekten mi geç yaptılar yani demi, idael zamanı kaçırmış oluyorsun dedi doktorum ama yine de hiç yoktan iyidir dedi.  

Benim ilk çoçuk da 3.450 doğdu ama bu tarz gebelik şekeri yaptırmştım ve ayrıntılı ultrason da olmamıştı koronaran dolayı

İnşallah bizim de birşey olmaz yaa

(406 puan) tarafından

Olmaz  canım bence canını sıkıp kendini germe bence vücudun  iyi besliyor çocuğu iri bebek olabilir 

Evet detaylı ultrasonu geç yaptırdık bizde o zaman korona olduğum için bir ay geç oldu detaylı ultrasonumuz 

(1,329 puan) tarafından

İyi içim rahatladı vallahi teşekkür ederim çok;)

0 oy
(4,868 puan) tarafından

Bizimki de hep 3 hafta önden gidiyordu. Şeker falan yoktu çok şükür. Biraz kilolu ve uzun doğdu. Ama sen önemli muayeneleri atlayarak iyi etmemişsin :(

(1,329 puan) tarafından

İyi iyi şükür canım. İnşallah biz de öyle olur en azından...

Ya ne bileyim ayrıntılı ultrason devlette yoktu özel biraz pahalıydı gerek görmedim açıkçası.

Ama mecbur yapcaz artık 

0 oy
(1,024 puan) tarafından

Ben devlet hastanesinde 29 haftalıkken detaylı ultrasona girdim doktor sorun olmaz demişti

(1,329 puan) tarafından

Aaa ciddi mi? Peki neden ısrarla 18_24 hafta deniliyor ki,, doktorumda ideal zamanı kaçırdın hiç yoktan iyidir dedi .. ben gireceğim zaman tam 29 haftalık olmuş olaçağım ultrasona göre ama normalde 26 haftalığım

0 oy
(1,146 puan) tarafından

Bebek biraz büyüdüğü detaylı bakamıyorlar deri kalinlasiyor  makina organları detaylı göstermiyor ama hiç yokdan git çok önemli  ayrıntılı ultrason ben oğlumun kalp damarinin  dar olduğunu öğrendim doğunca ona göre yonlendirdiler yoksa nerden bilecektim daha kötü bi şekilde öğrenebilirdim hiç bir yavruda çıkmasın hiç bisey ama önlem almak lazim

(1,329 puan) tarafından

Yaaa aslında çok mantıklı ya, çok teşekkür ederim size,, haklısınız, inşallah sadece basit bir iri bebek vakası olur başka şeyler anomaliler olmasın da

(1,146 puan) tarafından

Tabikide canım olmasın bütün evlatlarımız sağlıkla gelsin ve buyusun ama önlem almak :) güzel bisey teknojimiz varken

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 97 göst.
+1 oy
1 cevap 31 göst.
0 oy
14 cevap 239 göst.
28 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sweetlady (895 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 195 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,551 soru

23,898,568 cevap

322,246 kullanıcı

...