+1 oy
479 göst.
Diğer kategorisinde (1,183 puan) tarafından

Oğlumu oyun evine götürüyorum 4 yaşında onun seanslatı genelde hep aynı kişilerle oluyor. 5 çocukla seans yapılıyor 2 çocupun annesi sosyo- ekonomik olarak birbirlerine denkler o yüzden dışarda da görüşüyorlar çocuklarda haliyle samimiler. Diğer 2 çocukta hareketli ve aynı huylara sahipler o yüzden birlikte oyun kurabiliyorlar aralarında benim oğlum tek kalıyor sadece ve zaten kendiside hemen samimiyet kurabilen bir çocuk değil. Dün çocuklardan birinin annesi kutay ve arda çok uyumlular ynı zamanda da  akif ve asır birbirihlr kafa dengi dedi. Böyle deyince kötü hissettim. Ve ilk defa çocukların oyununu izlerken oğlumu mutsuz gördüm. Ve bende çok üzüldüm. 

Siz büyle bir durumda olsaydınız ne hissederdiniz. Nesaıl bir yol izlerdiniz

10 Cevaplar

+3 oy
(2,198 puan) tarafından

Götürme parka götür orda sosyallessin ya da başka yere götür 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

gruplaşma olmuş, imkan varsa başka grup isterdim 

(1,291 puan) tarafından

Bende siz gibi düşünüyorum 

+1 oy
tarafından

Bence grubu degistir canım gruplaşma olmuş cocugumu mutsuz etmem

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Üzülürdüm. Grubunu değiştirmek isterdim ki neden 5? 4 ya da 6 kişilik olması daha ıyı olurdu bırı hep zaten dışta kalıyor öyle 

0 oy
(4,683 puan) tarafından

Tabi ki üzülürüm. Anneleriyle konuşurum bence herşey annede bitiyor. Yani çocuğum dislaniyor gibi hissediyorum bu durum beni rahatsız ediyor vs medeni bir şekilde konuşarak belki problem çözülür. Bazı çocuklar evet çekingen oluyor. Aslında  çocuğunuzu sık sık parka goturerek bu cekingenligini yenmesini sağlayabilirsiniz. Parkta çocuğu biraz serbest bırakarak kendisinin çocuklarla diyalog kurmasını beklemek lazım. Bir iki üç derken illaki biraz açılır.

0 oy
(2,881 puan) tarafından

Üzülmekte çok haklısınız kim olsa üzülür. Sonuçta çocuğunuzu oraya yalnız kalmasın diye götürüyorsunuz. Mümkünse başka bir gruba alın. Nasıl bir yer bilemiyorum ama öğretmen yada ilgilenen biri varsa çocuklarla onunla da bir görüşün derim. 

0 oy
(6,646 puan) tarafından

Birdaha o oyun grubuna götürmezdim başka bir yer bulurdum

0 oy
(1,887 puan) tarafından

Postlarınıza sizi ve oğlunuzu daha iyi anlayabilmek için göz attım. Oğlunuz bence fazla baskı altında ve yetersiz hissettiği için çekingen kalıyor. Konunun uzmanı değilim ama kesinlikle ve kesinlikle birlikte bir pedagoga gitmeniz gerektiğini rahatlıkla görebiliyorum 

(1,887 puan) tarafından

İçsel olarak çocuğunuzun yapabildiği değil yapamadığı şeyleri görme eğilimindesiniz bu bir. İkincisi çocuğunuzun zorlayıcı dediğiniz konuşması aslında aidiyet eksikliğinden kaynaklanıyor. Aileye ait hissetmiyor. Bir takım gibi hissetmiyor. Bu da yalnızlık ve yetersizlik hissi oluşturuyor. Bu da sosyal hayatta pasif kalmasına neden oluyor. Çünkü kendine inanmıyor. Tabi dediğim gibi uzmanı değilim. Okuduğum kitaplardan yola çıkarak konuşuyorum ve aslında yorum yapmak için fazlaca az veri var elimde. Lütfen bana kızmayın ama söylemeden de geçemedim. Bence geç olmadan kesinlikle bir pedagog desteği alın

(1,183 puan) tarafından

Bunların hiç birine katılmıyorum burada yazdığım 3 4 sayfa yazıdan çocuğumun aidiyet hissini anlayamazsınız ki. O postu kasımda açmışım ve inanın açtıpımı bile unutmuşum yani 2 3 kere yaşandı ve bitti. İzlediği içeriklerden öğrendiği bir şeydi çünkü ondan önce de ekrana fazla maruz kaldığını yazmışım onun önüne geçince sorun düzeldi. Fazla mukemmelliyetçi olduğumu yazmışım bunuda o posta gelen yorumlardan sonra torpülemeye çalışıyorum başarılı olduğum noktalar var ama illaki tökezleğidim noktalar da var. Yakın çevreye karşı çok fazla açık bir çocuk istediğini elde eder ve korkmadan kendini iafade edebilir. Dış çevreye temkinli yaklaşıyor. Çok çabuk yakınlık kurmuyor. Bunuda öğretmeni ile konuştuğumuzda karakter yapısı olduğunu söyledi. Bu sadece burda oyun evinde değil parktada böyle çok çabuk  diğer çocuklara yakınlaşmıyor zamanla tanıyıp kabullenmek istiyor. Bu şekilde 4 5 arkadaşı var. 

(1,887 puan) tarafından

E sen sorunu çökmüştür zaten niye burada bize soruyorsun ki. Sen bilirsin. Ben kendi çocuğumu da 6 ayda bir götürüyorum. Gelişim takibi için kontrol için. Bu kadar kapalı olmayın

(1,183 puan) tarafından

Kapalı değilim zaten. Sorunu biliyorum çünkü oğlumu tanıyorum. Sadece oğlumu görmeden onunla iki kelam etmeden bu yargıya varmanıza şaşırdım. 

(1,887 puan) tarafından

Tekrar söylüyorum: o zaman bize neden soruyorsunuz. Tanımadan etmeden yorum yapacağımız çok belli değil mi? Bu size okey değilse neden yani. Anlamsız gerçekten. Neyse. 

0 oy
(1,997 puan) tarafından

Çocuğum sosyaleşsin diye oyun gruplarına katılıyorum ama buna rağmen çocuğum tek başına kalıyor 🤔 E ozaman ne anladım ki ben bu işten 🫤

Hiç ama hiiiççç üzülecek bir durum yok, değiştir grubunu oldu bitti canım 😊

0 oy
(1,951 puan) tarafından

Park da bile akraba kardeş gruplarında oğlum uzuluyo tek çocuklu biri gelince hemen  arkdş oluyor bi adım gerekiyo onuda bazen siz yapın orda o gruplasma olmuş imkan elinzde zorla degl çocuğu mutusz etmektense parka vgotrrm öğle de yaptım hep arkdş aradık şükür kresinde arkdslariyla çok iyi o mutlu ya ben daha mutluyum devlet kresini istemiyorm seneye müftülüğün özele gtse belki bu kdr sevmezdi  sınıfında erkek anneleri bana hep diyolar seninkini bzmkı anlatıyor çok aeviyor  bnmkide öyle  uyum sayglayacgi ortamda olması daha iyi 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 580 göst.
6 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 594 göst.
6 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,859 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 304 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 676 göst.