Hanımlar dinimizde kulak delme sayısı kaç tane olmalı? İki kulakta birer tane mi delik olmak zorunda?
Dinimizle ilgili bilgim yok.
Kulak memesinde delik olmasi saglik acisindan riskli degil. Kulak kikirdaginda ki delikler saglik acisindan riskli olabilir. İleride isitme kaybina sebep olabilir.
Birisinden duymuştum ondan sordum canim
Bence bunun dinle alakası olduğunu düşünmüyorum
Birinden duymuştum da ondan sordum zaten canim
benim sağ 3 sol 2 univ de deldirmistim neredeyse 20 yildir oyle dini olarak hic gelmedi aklima duymadim
Benimde hiç gelmedi ama birisinden duydum öyle sormak istedim buraya
25 senedir sağ kulağımda üç tane delik var benim önemli olan boy abdestini alırken deliklerin içine su gitmesi
Evet bende öyle biliyorum canım
Ay profil fotosundan postu ben actim sandim diyorum ben hic kulak deldirme dusunmedim ki ahahahah bilgim yok canim post ciksin
Ahahahha ilahi 😀
İslamiyet hayatın her alanında var ama her şeye sınırlama getirmez. Kulak delik sayısı dıye bir sınırlandırma yok. Var diyene de kulak asma
Sormak istedim bende birinden duyunca
Sen nerelisin konudan bağımsız
Bitlis canim
Yani bunun bir sayısı yok şu kadarı yasak şu kadarı yeterli diye sadece şunlara dikkat etmek lazım sağlık açısından olumsuzmu çünkü sağlığa zarar veren herşey dinimizde yasaklanmış veya mekruh kabul edilmiştir birde gusül abdesti alırken o deliklerin herbirine yani ne kadar varsa bir tane bile olsa su ulaştırmak
Birinden duydum o yüzden sormak istedim
Ne alakası var canım dinle?
3 sağda 3 solda var ,her gusulde su geçmesi yeterli
Bende böyle biliyorum ama birisi dinde uygun değil dedi bende ne alaka dedim sormak istedim
Dini açıdan gusül alirken içine su degdirmek zorundayız sadece bunu biliyorum
Evet canım bende öyle biliyorum
kulak deliğinin dinde yeri olduğunu ilk kez duyuyorum
Bende ilk kez duydum o yüzden buraya sordum
Benim bilgim yok ama kıkırdak zararlı ben belki 10 sene hatta fazla sağda 3 delik vardı biri kikirdaha denk geldi bu seneye kadar aciyordu bazen en son takmayı bıraktım kapandı yani düşün kac sene oldu. Simdi iki kulakta da 2 tane var ama kikirdaga denk gelmedi
kulak deldirmenin dinimizde sakıncası yok diye biliyorum ama şöyle birşey var gusül abdesti alırken oranın da ıslanması lazım yoksa gusül yerine gelmez
Sağlığa zararı olmadığı sürece deldirmenin bi sakıncası yok diye biliyorum. Mesela kulak memesi sakıncalı değil ama kıkırdak deldirmek sakıncalı olduğu için doğru değil diye biliyorum 😊
1,471,861 soru
24,104,079 cevap
332,597 kullanıcı