+1 oy
869 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (259 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşim hafızlığı yarıda bırakmış.Taniştiğimiz dönemlerde hafizim diyordu ama evlendiğimizde babası yarıda bıraktı dedi. Neyse eşim ara ara babasıyla veyada misafir olunca da misafirlere imamlik yapar.Düzenli namaz kılışı yok.yanlız sürekli abdestli olduğunu söyler namaz kıldırır. bn hep şüphelenirdim abdest almadığına ona söylediğimde sen şurdaydın sen bu işle ilgilenirken almiştim diyordu. Taki gecenlerde sürekli yan yanaydık hastaneye gittik geldik babasi bize geldi o gün cünüpken o şekilde namaz kıldı. Yani tam kendime kanıtlamış oldum. Sizce bu durumda ne yapmalıyım vebalı cok mu, nasil ona söyleyebilirim, böyle huydaki insan düzelme şansı olur mu, bu duruma cok üzülüyorum. Cünkü kızken imanlı namazlı niyazlı biriyle evlilik yapmak istemiştim hep cok kişi cıktı ama en sonunda eşim hafızım diyene kadardi.

12 Cevaplar

+3 oy
(4,775 puan) tarafından

Cünüplüyken hastaneye gidip gelmesine niye bişey söylemedin ki, namazlı niyazlı olsun diyen biri önce bu konuda uyarmalıydı 

tarafından

Artı mı verdim+++

(1,870 puan) tarafından

Artıladım 

(259 puan) tarafından

Uyarmaz olurmuyum. Vakit vakti gecmemişti bide idrar yapmam gerek yoksa güsül tam yerine gelmiş olmaz diye cvp vermişti. 

-Reklam-
+2 oy
(2,088 puan) tarafından

Psikolojik problemleri var heralde deli mi ne! 

(259 puan) tarafından

Bilmiyorum ama bu durum bni cok üzüyor hele hele cocuklarımın babası ve örnek teşkil eden kişiyken. 

+2 oy
(1,601 puan) tarafından

Öncelikle yargılamayalım, kınama duası okuyalım hatta başımıza gelmesin.

Ben bunun bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Hem kalbi hem akli bir hastalık.  Benim de bir tanıdığım böyleydi, birlikte zaman geçirince emin oldum bende aynı sizin gibi.

Abdestim var der kuranı tutardı, namaz vakti herkese geç kılıyorsunuz diye kızar kendi abdest almadan hemen dururdu. Bence bu azar yemekten korkan ve dini yaşamaya zorlanan insanlarda görülen bir olay. Tesbitim bu yönde yani.

Bu kişi akrabam, ailem veya eşim çocuğum olmadığı için tebliğ etmek daha kolaydı ama bence yüzüne karşı konuşmak asla olumlu sonuç vermiyor. En azından kalıcı değil.

Yüzüne karşı söylediğinizde ayıbını ayıp olarak gördüğü için değil, fark edildiği için mahcup oluyorlar. Sözler verip tevbe ettiklerini söylüyorlar ama sizin olduğunuz yerde dikkat edip başka hiçbir yerde dikkat etmiyorlar. Çünkü Allahtan değil, kuldan korkuyorlar. Ayıplanmak, azarlanmak en büyük korkuları ancak Allah tarafından değil, insan tarafından. Kim ne der algısı var bunlarda.

Size düşen eşinizin ahlakı peygamber ahlakına dönsün diye her gün 1 defa cuma süresi okumak. Kesin sonuç verir, gözünüz arkada kalmasın. İşinizi Allah’a emanet ederseniz pişman olmazsınız.

Kalpler Allahın elindedir ve hidayeti ancak o verir. Sizin sözleriniz onu sadece tedirgin edecektir çünkü gösterisi ortaya çıktı. Tüm sır bozuldu hatta belki sizden (Rabbim muhafaza) Allahtan korktuğundan daha çok korkabilir, çekinebilir yani. Buna mahal vermeye lüzum yok bence.

Abdest nasıl alınıyor diye sorup onu size öğretmesi hususunda teşvik edebilirsiniz. Madem bilgili birisi, bırakın çalım atsın size. Riya ihlasın kapısıdır demiş büyükler, riya belki de onu doğruyu yapmaya sevk edecek. Rabbim kolaylıklar ihsan etsin. 

(259 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Münafıklık, inanmadığı hâlde inanmış gibi görünmek veya bilinçli bir şekilde dinî emirleri alaya almak gibi bir niyet içerir. Bu munafiklik alemeti değil dimi

(1,601 puan) tarafından

Münafıklık alameti görünse bile münafıktır diye kesin konuşulmaz. Öyle olsaydı emanete hıyanetlik eden, konuştuğunda söven (ki günümüzde yapmayan bir elin parmağını geçmiyor) söz verdiği zaman sözünde durmayan vb kimseleri de şak diye münafık olarak etiketlemek lazım gelirdi. Böyle bir şeye izin yok. 

0 oy
tarafından

@Alaska inşallah görürse mantıklı bir yol sunar. 

Rabbim ıslah etsin. İslam bilinci olması çok önemli 🥲

(1,601 puan) tarafından

Güzel düşüncen için Allah razı olsun bitanem. 

tarafından

Senden de Allah razı olsun canım🩷 aynı şeyi düşünmüşüz ama yanlış bir şey söylemek istemedim. 

0 oy
(3,175 puan) tarafından

Bu hali ona ne kadarda normal geliyor,  belkide kendide söylediği yalanlara kendi inanıyor. Açık açık konuşurdum ben. Kendisi bunu nasıl izah edecek merak ediyorum ve bence yalan bir hastalıktır,  kolay kolay iyileşmez 

(259 puan) tarafından

Konuştum başını eğdi Bi mudet sustukyan sonra başka konu actı. 

(3,175 puan) tarafından

Inkar etmiyor ama pismanlikta belirtmiyor. Senin yapabileceğin duadan başka bir şey yok canim. Gerisi Allah ile onun arasında 

(259 puan) tarafından

Cocuklarımın babası ve onlara örnek bir birey. İnşallah düzelir. 

(3,175 puan) tarafından

Çocuklarınız uzerinde sizin etkiniz daha büyük,  iyi bir eğitim ve yönlendirme ile Allahin izniyle herseyin farkinda olurlar

(3,175 puan) tarafından

Inşallah düzelir 

0 oy
(4,006 puan) tarafından

Direk söyle,bunda ayıp birşey yok, inkar edersede banyo yapmadan namaz kıldığını gördüm de

(259 puan) tarafından

Söyledim. Bilmiyorum ne kadar artık kendini düzeltebilir. 

0 oy
(4,741 puan) tarafından

Diğerlerine aynı şey olduğunu bilemezsin canım hastaneye giderken yani o gün babasına soyleyemediginden kilmista olabilir biraz bu açıdan da bakabilirsin ama eğer eminsen eşini karşına çekip konusabilirsin 

0 oy
(53,862 puan) tarafından

ne sizi ne seytani sadece kendisini kandiriyo ici nasil aliyor acaba öyle gezmeyi yalan soylemeyi

0 oy
tarafından

Niye banyo yapmadan çıktığını direk sorsaydiniz keşke öyle çıkılır mı yer sallanır derler yemek içmek birde namaz kılmış tövbe estağfurullah 

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Yani hafızım demesi neyi değiştiriyor anlamış değilim 

Onlarca imam olup kötü davranışlarda bulunan kişilerin haberlerini okuyoruz. Çok yakın zamanda 3 kızını istismar edip büyüğünü hamile bırakan bir imam haberi yapılmıştı. Lütfen insanların mevkileri önemli olmasın. İnsan olsun her şeyden önce. "Ne oldum değil ne olacağım " olmuş sizin bu olay. 

Kocan yarıda da bırakmış olsa bu konunun ilmini almış biri. Yani senin demenle düzelmeyecektir büyük ihtimalle. Çünkü kendisi her şeyi biliyor. 

(259 puan) tarafından

Bu kadar mantıklı bı yorum olamazdı. Cok haklısınız. 

0 oy
(1,468 puan) tarafından

Eşinin yaptığı münafıklık biliyorsun değilmi 

(259 puan) tarafından

Münafıklık, inanmadığı hâlde inanmış gibi görünmek veya bilinçli bir şekilde dinî emirleri alaya almak gibi bir niyet içerir.cünüpken namaz kılmak haramdır ama doğrudan münafıklık olarak nitelendirilmez. Münafıklık daha çok niyet ve kalpteki bozuklukla ilgilidir.

(1,468 puan) tarafından

Seninde kocanda pek inanmiş gibi görünmüyor sadece gösteriş için yapıyor buda münafıklık belirtisidir abdest almıyor abdestim var diyo namaz kılmıyor eve biri gelince kılıyor cünüp geziyor bide gelip üstüne namaz kılıyo Allah ıslah etsin 

0 oy
(12,050 puan) tarafından

Babası gelene kadar hiç mi vakit yoktu abdest almaya 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 562 göst.
0 oy
5 cevap 248 göst.
0 oy
2 cevap 110 göst.

Kategoriler

1,468,663 soru