0 oy
395 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (934 puan) tarafından

36.haftamdayım dün geceden beri sanki bıcak saplanır gibi ssancım vardı gündüz iyive artınca doktoruma mesaj attım hemen gel dedi gittim 1 cm açılmam varmış nst de birazda sancı çiktı ilk doğumum 37 haftada olduğu için buda 37 yi anca görür dedi bu durumu yaşayan var mı 1 cm açılmadan kaç gun sonra doğum yapılır

15 Cevaplar

+1 oy
(8,878 puan) tarafından

İlk doğumun değilse 1 cm açılma normal ben 32 haftada gitmiştim 1 cm vardı 40+4 de doğum yaptım 

(934 puan) tarafından

2.doğumun ilk doğumda hic ne sansım ne bişeyim vardı kontorole gittim kendimi doğumda buldum 3 cm açılmam vardı suni sancıyla 6 saat sancı cektim

-Reklam-
0 oy
(1,741 puan) tarafından

Ne kadar sure sonra yapılır bilmiyorum ama doğumu kolaylastircak hareketler yapmamaya calis istersen egilip kalkma fazla yürüme bunlar acilmayi hizlandiriyor

0 oy
(17,168 puan) tarafından

Ben ikinci doğumda çati muayenesi olduğumda 2 cm açilmam vardi. Doktor ikinci doğum için bişey ifade etmiyor bu açilma demişti. Ben o muayeneden 5 gün sonra doğurdum. 

0 oy
tarafından

3 satım acilmayla  bı hafta gezdim 

0 oy
tarafından

İlkinde 5 cm den 10 cm e 24 saatte anca çıktı ikincide hiç açılma olmadı 

0 oy
(74 puan) tarafından

İlk doğumumda 30. Haftadan beri 1 cm ile devam ettim nst de sanci vardi hep ama ben hissetmiyordum 35 haftaya kadar oyle devam etti sonra dogum yaptim zaten

(934 puan) tarafından

sancım var geceden beri sanki kalçamdan belime ordan karnıma vuruyor

(74 puan) tarafından

Doktora gittiniz mi ben sanciyi hic hissetmedigim icin sorun yasamadim ki zaten 30-35 hafta arasinda hastanede yattim erken doğum riskinden dolayi suyumun gelmesiye o doğum başladı benim

(934 puan) tarafından

gittim gittim nstde sancı çıktı yatıracağım dedi ama benim kimsem yok kizımı bırakacak serum verdi ciger geliştirici yaptı eve geldim ama 37.haftqya kadar hergün hastaneye gidicem 

(74 puan) tarafından

İnşallah sağlıkla kavusursun canım güvendiğinin olmamasi cok zor bende aynıyım çünkü hastanede kalmam gerekirse diye cok korkuyorum inşallah iyi haberler alirsin ciger geliştirici iyi gelir inşallah ben 35+3 de doğurdum cok şükür kuveze girmedi inşallah bebeginiz de sağlıkla doğar

0 oy
(7,013 puan) tarafından

39 harftafa benim sancım başladı hastaneye gittim 1 santim açılma vardı  beni bırakmadılar eve geleyim bide ilk bebeğimdi iki gün hastanede yatip sonra doğum yaptım 

0 oy
(2,763 puan) tarafından

1cm açıklıkla 2 saat sonra doğum yapdim..2 doğumum ilkinde 1 santim açıklığın vardı 3 gün sonra doğum yaptım 

(934 puan) tarafından

bende kendimi iyi hissetmiyorum sanki doğum yapacak gibiyim

(2,763 puan) tarafından

Allah yardım edsin normal doğum bildiğin bağıra bağıra doguruyosun bende travma olusdu iyice adam yanıma otursa hamile kalırım diye öte oturuyorum 

0 oy
(6,419 puan) tarafından

Benim bir cm açılmam vardır bir gün sonra suyum geldi gece vakti doğum oldu 

(934 puan) tarafından

kaçıncı haftada 36 da doğsa hemen verirler mi kizım 37 2700 doğmuştu hemen verdiler 

(6,419 puan) tarafından

Ben son haftamda idim canısı kişiden kişiye değişebiliyor canısı şuan ki bebeğiniz kilosu ne kadar 

(934 puan) tarafından

36+1 2800 bugün baktı 

(6,419 puan) tarafından

Maşallah kilosu güzel sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle 

0 oy
(499 puan) tarafından

37 haftada 1 cm açıklık ve yumuşama vardı yatış verdi sancım yoktu diye kabul etmedim iyi ki etmemişim. Yatış verilen hasta 24 saat içinde sancı başlamasa suni veriyorlar dedi ebe imza attım eve döndüm. 40+5 te kendi sancimla doğurdum.

(934 puan) tarafından

benim ilk doğumum sizinki gibi oldu devlet hastanesiydi sadece acilmam vardı 37+2 de sancım yokdu bırakmadılar sunu sancı verdi 12 de girdim doğuma 6 da çiktım

(499 puan) tarafından

Sancınızı bekleyin o halde. Zaten bebek son haftalarda baş aşağı pozisyon alıp doğum kanalına girmek için hazırlık yapıyor. Bu da baskıya sebep olduğu için biraz açılma yumuşama oluyor bu illa doğum başlangıcı demek değil.

0 oy
(1,825 puan) tarafından

37 hafta da 1 cm acilmam 41 hafta da suni sancıyla doğum yaptım bide benim erken doğum riskim de vardı sancılarım oluyordu ama 37 den sonra ne sancım oldu ne açılmam ilerledi mecbur suni sanciyi kabul ettim 

(934 puan) tarafından

benim sancımda var geceden beri nstde çiktı ama doktor serum verdi biraz rahatlayayım diye ama şuan s vajinamda baskı ve ağrı var kalçamdan belime doğru sordanda göbek deliğime geçen bi kasılma ağrı var

(1,825 puan) tarafından

Sanırım sanciniz var suni sancı aldıktan sonra benim de sancım sizinki gibiydi uzandığınız zaman geçiyor mu yalancı sancı da oluyor bu zamanlar 

(934 puan) tarafından

hayır geçmiyor uyku bile uyumadım

(1,825 puan) tarafından

O zaman tekrardan doktora gitmeniz de fayda var

0 oy
(1,710 puan) tarafından

Valla 40 haftama kadar 1 cm bile açılmam yoktu 40 haftada kanla karışık su geldi hastaneye gittik 1 cm açılma var suyun gelmemiş dediler eve yolladılar ama sancım baya vardı özele gittik 15 dk da açılmam 4 cm olmuştu bile ama çok geç kalmışım kızım kakasını yaptı diye sezeryana alındım o yüzden bence kişiden kişiye değişiyor 3 cm açılma ile 1 hafta bekleyen de var açılması hızlı ilerleyen de

0 oy
(1,741 puan) tarafından

2. Doğumumda 37 haftalıkken ağrıyla doktora gittim, 2,5 cm açılma varmış. Gece boyu magnezyum sülfat verip açılmayı durdurdu. Tam 6 gün boyunca ağrı sızı çektim, 5 kez ciğer geliştirici vuruldum. 6.gün sabah namazında doğum sancılarım başladı. Muayeneye gittik, 9 gibi 5 cm açılma olmuş. Sonra her 2 saatte bir 1 cm açıldı. Akşamı kıldım, saat 7 olmadan çocuğum doğdu.

12 saatte 10 cm açıldı yani. Ama doktorum kişiden kişiye değişir dedi, belki 2 saatte belki 24 saatte açılır dedi. 12 saat sürdü.

Sana bağlı yani. 

0 oy
(4,375 puan) tarafından

1 cm açıklıkla 1 hafta sonra doğumum oldu canım. 37 +5 falandım

(934 puan) tarafından

ay keske o kadar beklese

(4,375 puan) tarafından

Oda normal yolla olmadı sezaryen . Ama sonuç itibariyle sancım başladı 

0 oy
(1,506 puan) tarafından

1 cm açılma ile 2 gün durdum sancılarım olunca sezeryanla oldum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 144 göst.
4 Kasım 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde poyrazlina22 (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 683 göst.
24 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Vesile hakan (848 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 955 göst.
+1 oy
5 cevap 162 göst.
20 Temmuz 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Fatmaa (1,826 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,291 soru

24,096,734 cevap

332,127 kullanıcı

...