0 oy
292 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,773 puan) tarafından

Bizede fikir verir misiniz iki küçük çocukla kolaylık olsun diye yapmak istiyorum yoksa çocuklar küçük olmasa ramazan da da yapılır 

10 Cevaplar

+2 oy
(5,070 puan) tarafından

Buna niye karsilar anlamiyorum taze yemeyi seven olabilir boyle pratige kacan olabilir oruc insani gucsuzlestirir ama uzerimize fardir boyle dueumlarda Rabbim bi cok sey kolaylastirmis mesela normalde cok yiyip mideyi doldurmak dogru degildir namazda atakta kalacak kadar ya da doyar gibi olacak kadar yemek gerekirken sahurda guclenip oruca daha iyi dayanabilmek niyetiyle yiyebildigimiz kadar yiyebiliyoruz bunun disinda mesela bazi gunluk rutin islerimize gucumuz yetmiyo yardimci tutmak islerini ucret karsiligi birilerine yatirmak onerilmis bi durum ya da is verenlere bildirilmis ramazanda islerin kolaylastirilmasi soylenmisken e benim kolayima geliyo buzluktan sarmayi dolmayi cikarip pisirmek karniyarigi 1 saat ugrasip yapmaktansa cozdurup doldurmak bi corbayla orucumu acmak isime geliyo he tamam seven olur sevmeyen olur bu tarz postlarda illaki bi linc girisimi oluyo evet orucluyken yemek yapmak ev isleri yapmak esimizle cocugumuzla ilgilenmek de ibadettir ama bazi seyleri pratige kacip 1 yasin fazla okumak daha guzel degil mi kimse uzerine alinmasin biri icin soylemedim ama tercih meselasi degil mi bu ne gerek var gonul kirmaya 

(829 puan) tarafından

Noktasına kadar katılıyorum benimde çocuğum küçük eşim zatif mesela hem sahura hazırlık yapıyorum hemde iftara yapıyorum ee birde oğlum okula gidiyor beslenmesinicinde kolaylık olucak inşallah herkes arıcak diye bişey Yok ama illa linç :))

(53,964 puan) tarafından

ben mesela ramazanda susuzluga zor dayaniyorum alerjim ve surekli geniz akintim olduğu icin surekli yutkunuyorum mafediyor beni 

(5,070 puan) tarafından

Ben sukur hic zorlanmiyorum desem yeri zaten gunduz istahim da olmaz su da aramam ama mubarek vakitleri ibadetle gecirmeyi tercih ederim bunlar zaten ibadet de bi yasin fazla okusak 2 rekat fazla kilsak ben benim adima konusuyorum kâr sayarim 

(1,773 puan) tarafından

Valla Ayn doğru diyorsun ben iki çocukla yemek uğraşsam ivadet yapamam 

-Reklam-
0 oy
(4,777 puan) tarafından

Ben sadece poğaça yapacağım galiba sarmayı falan taze seviyorum bide çocuklara köfte yaparım, eşim sahur yapmaz bende poğaça kahvaltılık atıştırırım 

(1,773 puan) tarafından

Hmm anladım canım 

0 oy
(1,773 puan) tarafından

Hazırlık yapan yok mu ya

0 oy
(1,965 puan) tarafından

önce çocukları evden gönder sonra ne istersen hazırla ;) bence en kolay yolu o

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Ben genelde fasulye nohut falan atiyorum buzluga manti attim gecen. Ha bide acil durum misafiri icin kurabiyeyle borek var. 

0 oy
(829 puan) tarafından

Benim eşim zayıf zaten gün boyunda çalışıyor ben son 10 gün Allah'ın izniyle sarma köfte içli köfte denemedim ama onuda yapıcam bakalım işte sigara böreği vs. Yapicm inşallah 

(1,773 puan) tarafından

Ellerine sağlık şimdiden 

0 oy
(8,754 puan) tarafından

Ben kuru fasulye nohut bir gün suda bekletip buzluğa atıyorum. Bezelye atıyorum. Köfte yiyorum atıyorum. Soğan sarımsak doğrayıp atıyorum. Bunların dışında sarma poğaça börek 

(829 puan) tarafından

Bezelye markette satılan mi

(8,754 puan) tarafından

Ben yazdan koymuyorum kendim ayıklayıp kış boyu yetiyor. Marketlerde dondutulmusta var 

(829 puan) tarafından

Şuan satılıyor mu o yüzden sordum ben yazdan kendim ayıklayıp koydum 

(8,754 puan) tarafından

Ben yazdan koyuyorum demek istedim. Evet marketler de var canım 

0 oy
(749 puan) tarafından

Ben de fırsat bulursam poğaça ve borek yapacağım birde köfte yapicam kışlık icin hazırlık yapmıştım zaten dolapta fasulye nohut barbunya vs vardı 

0 oy
(156 puan) tarafından

Sarma 

Lahana dolması 

Mantı 

Pide 

Lahmacun 

Döner için lavaş ve tavuğu soslayıp koyucam 

Kayseri yağlaması içinde lavaş 

İçli köfte 

Normal köfte 

Misket köfte tarzında da köfteler yapıp koyarım 

Pizza 

Poğaça 

Börek 

Gözleme 

Bide tatli felan yapıp koymayı düşünüyorum 

Mesela şeker pare 

Kalburabastı 

Baklava 

Şu anlık bunlar var aklımda bakalım insaAllah yapmak nasip olur ben başka şehire gidicem bunları eşim için yapicam. Bide doğumdan sonra için biraz fala yapıp koyucam ki kolaylık olsun bana 

(1,773 puan) tarafından

masaAllah canım teşekkür ederim 

0 oy
(8,879 puan) tarafından

İki çocukla hazırlığa kalkissam daha çok yorulacam şimdi. Ramazanda en azından eşim evde öğleden sonra o bakarken çocuklara yemeğimi yaparım 

İlgili sorular

+4 oy
5 cevap 183 göst.
0 oy
2 cevap 148 göst.
0 oy
7 cevap 251 göst.
+1 oy
2 cevap 155 göst.
24 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde 1996 Anne (2,773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,461 soru