0 oy
397 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (831 puan) tarafından

Merhaba kızlar.  Bir oğlum var 6 haftalık ta hamileyim Rabbim sağlıkla dogurmayi nasip ederse bir daha düşünmüyoruz.  2 tane yeter .  İnsanlara 2 tane yeter diyince niye 3 4 yapmıyorsun diyorlar hayır 2 tane yeter onlara sağlıklı güzel gelecek sunabilirsem bana yetiyor diyorum.  Yoo yine diyorlar kardeş lazım 2 tane yetmez diye. Yani bunu kime desem öyle diyorlar. Tabiki biliyorum açlıktan ölmezler rabbim rıskını verir ama ben durumum neyse bile 4 taneye vereceğime 2 tanesine veririm yani daha güzel hayat sürmeleri için. Okutmak istiyorum önümüzde neler olucak kim öle kim kala neler neler oluyor görüyoruz.  Israrla seninki yanlış diyorlar.  Tamam yanlişsa siz yapın diyorum 

14 Cevaplar

+2 oy
(12,078 puan) tarafından

Bi tek benim çevremde mi yok bu doğur diyenler ya. Kimse bana yap bi tane daha 3-4 tane doğur demiyor anlamadım 😄

(15,902 puan) tarafından

Bende bunu yazacaktım kimse bana sa demiyor doğur diye 

2 tane var yeter diyorlar hep :)

(3,207 puan) tarafından

Geçen e bebek magzasindan alışveriş yapip  çıktım. Kapida ton ton teyzeler iki çocuğumu süzüp bana yazık degil mi sana, çocuk büyütmek çok zorken hemde iki tane dedi😅 nedense kızamadım teyzelere😄 Bu hayatta hersey zor teyze dedim geçtim. Benim çevremde kordonlarını baglat diyecek kadar ileri giden tayfa. Çocuklarımın yaşı,  biri 4 biri 1 yaşına girecek

(9,080 puan) tarafından

evet bende hep acirim hamilelere. kendime de acidim . hala daha halime aciyirum surunerek yasamaya calisiyorum:)

tarafından

Benim de çevremde yok ama bu çocuk yap yapma diyenleri anlamak zor sizene yani bakacak olan anası babası varken buna başkalarını karar vermesi çok saçma 

(12,078 puan) tarafından

Tek çocukluyken de 2. Yi yap diyen olmadı yani çevremi tanımasam elit kesimden geliyorum diyeceğim ama elit de değiliz 😄😄

-Reklam-
+1 oy
(5,895 puan) tarafından

Benimde iki oglum var. Rabbim saglikli omur versin tamam diyorum. Bi tane daha yap kizin olur diyolar. Yahu ben kiz erkek ayirmiyorum diyorum yeter hala bidi bidi :D yani birincisi ac kalmaz ama guzel gelecek verebilmek icin 2 bize yetiyo ikincisi sanki yapsam kiz olcaginin garantisi mi var. 3 yapsan neden yaptin 2 yapsan neden yapmadin. Sanki elalem bakicak bossveeer :D

+1 oy
(614 puan) tarafından

Bı o kalmamıştı elalemin karıştığı isteyene 2 yeter isteyene 1 isteyen hiç cocukda yapmayabilor saygı duymayı üstümüze düşmeyecek konularda akıl vermeyi ne zaman bırakır elalem 

0 oy
(964 puan) tarafından

Ay yok yoook çok haklısın sen. 2 tane yeter. Benim ablamın 2 çocuğu var. 3.yü düşünüyor. Yapma diye yalvarıyorum 😅 Çocukların bakımı ayrı zor bir de bunun psikolojik tarafı var. Şahsen benim kafam en fazla 2 çocuğu kaldırır 😅

(831 puan) tarafından

Oğlumu kv kp Eşim,  bazen kaynim bakmakta yardım ediyor.  Birlikte yaşıyoruz.  Gerçekten çok zor  

(964 puan) tarafından

Ya kim yardım ederse etsin yine de tüm yük annelere kalıyor 😊 Sen istemiyorsan yapma bence. Bende aynı düşüncedeyim. 10 tane çocuk yapıp hepsini sefil etmektense 2 tane yaparım ikisini de gül gibi yetiştiririm

(831 puan) tarafından

Evett işte bende aynısını düşünüyorum.  

0 oy
(711 puan) tarafından

Çocuk dünyaya getirdikten sonra bitti sanıyorlar, gereğince ilgilenmek, hak ettiği gibi büyüyüp yaşaması gerektiğini bilmedikleri için öyle söylüyorlar. Büyüsün de nasıl büyürse büyüsün zihniyeti, boşver takılma. Benim iki tane var ve ben ancak iki taneye yetebilirim daha fazla olursa çocuklar ihmal olacak, bazıları 3 e 4 e yetiyorlar helal olsun onlara 

(831 puan) tarafından

Evet gerçekten bu söylediklerini söyleyince büyürler ölmezler diyorlar. 

tarafından

Artini veriyorum bravo

0 oy
(1,965 puan) tarafından

ay ne bakıyorsun millete.. benim ikizler var. 3.'ye hamileyim. millet duyunca, niye acele ettin? neden yaptın ki? 3 çok değil mi? zaten ikiz olmuş bida doğurmana gerek yoktu ki... vs. yorum yapıyor. hani hayırlı olsun de geç dimi..  bizim insanlarımız herşeye karışıyor. 

(831 puan) tarafından

Ne yaparsanda millete yaranamiyorsun desene.. yaranmak için çabamda yok ama gerçek sıkıldım 

(1,965 puan) tarafından

takma takma :) 

bana 3 çok değil mi diyenlere "bile isteye yaptım hiç de kaza değil tüp bebek" diyip şoklarına şok katarak keyif alıyorum. tavsiye ederim.

sana da bida yapmican mı diyenlere bir şekilde beklemedikleri bir cevap ver öyle keyifli oluyor.

ikizlerden sonra bida çocuk istemem sandıkları için "hadi bakalım bida yap 3, 4 olsun" diyorlardı (kızmamı bekleyerek) "aaa evet yapcam zaten" diyordum ben de şaşırıyorlardı. şimdi sahiden yapınca "niye yaptın" diyolar. insanlar anneyi kızdırmaktan keyif alıyorlar. eğlen onlarla sakın kızma

(831 puan) tarafından

Hahaha deneyecem 

0 oy
(23,977 puan) tarafından

Kim senin kaç çocuk yapacağına niye karışıyor sorun bence bu. Bu konudaki fikrini kararını birileri ile paylaşman ben ikinci çocuğa karar verdiğimde eşim bile bilmiyordu o istiyordu ben yok diyordum kendi içimde kendimi hazırladım eşime hala istiyorsan yapabiliriz dedim ailemin hiç haberi bile yok böyle bir planım olduğundan muhtemelen de gebelik gerçekleşip kalp atışını duyunca söylerim 

(831 puan) tarafından

Doğru ama işte arkadaş vs ile paylaştığımda böyle tepki alıyorum 

(23,977 puan) tarafından
+1

Kız bakma üçüncüyü yapsan da bu devirde napacakson diyen vasıfsızlar çıkacak yani milletin olayı karışmak üstüne vazife olmayana yorum yapmak 

0 oy
(6,756 puan) tarafından

Herkes bakabileceği kadar doğurmalı maddi manevî yetebilmeli kimisi sadece bir tane doğurur kimi beş tane senin iki tane olacak nasipse daha fazla çocuğun olsa bu sefer de bu devirde çok çocuk mu yapılır derler milleti Memnun etmek zor durumda

(831 puan) tarafından

Evet bide durumu olmayanlar bile yapıyor.  Eş tarafından bir akraba kızları var evlendi ara vermeden  3 tanesini doğurdu 3. De erken doğdu zaten bütün yük annede inek sagiyor yemek bütün ev o kızda kendine iyi bakmadığı için erken doğdu ölümden döndü yavrucak.  Geçen gün annesi spiral taktir deyince eşim spiral parasini vermiyor zaten bakamıyor bu küçüğe bile 3 aya kadar formül süt versek olmazmi diyor.  Anneside ben vererim parayı deyince hayir istemiyorum yine yapsın da baksın diyor.  1 tane kız 2 oglan var.   Artık tamam mı deyince hayır kızıma kiz kardeş yapicam diyor.  Şaşkınım yiyecek ekmeği zor buluyor baba olacak adan spiral parası vermekten aciz çocuğuna süt parası vermekten aciz o hala 4. Çocugu yapicam diyor.  Zaten çocuklar perişan üstü başı. Bu düşüncede olan o kız bile bana gelip niye 3 4 tane yapmicaksin diyor.  Diyecek söz bulamıyorum 

(6,756 puan) tarafından

Ondan sonra bu çocuklar ileride büyüyünce iş yok güç yok ortalarda dolanıyorlar sonra evlendirip sorunlu eş oluyorlar insan ziyanlığı başka bir şey değil

(831 puan) tarafından

Çok doğru.  

0 oy
(3,388 puan) tarafından

Valla ben ikinciyi bile yapmak istemiyorum. Kızıma yapmak istediklerim, kurmak istediğim bir gelecek var. Bunu iki çocuk için yapabilir miyim emin olamadığım için cesaret edemiyorum çocuk yapmaya. Ayrıca siz 4 tane yapsanız bu sefer insanlar neden 4 tane yaptın diyecekler. O yüzden siz yapın çok istiyorsanız diyip geçin

0 oy
(988 puan) tarafından

Buradakilere de hep fazla çocuk baskısı oluyor ben anlamadım. 2 çocuğu olan birine kim niye çocuk yap der ki çok saçma.

Benim 1 çocuğum 7 buçuk yaşında ben 2 yıldır 2. Ye uğraşıyorum olsun diye bunu bile duyunca millet deli misin bu devir de 1 tane yeter diyo bana🫠 kim bu 3. 4. Bebeyi yap diyen insanlar ne garip bisey

0 oy
(325 puan) tarafından

Benim de oğlum var komşular buna kardeş yapın bak yalnız büyür olmaz böyle diye sürekli baskı yapıyorlar. Kaynanam da söylemeye başladı yalnız kalır destek olurlar birbirlerine diye. Bende istemediğimi her seferinde söylüyorum ama anlamıyorlar. İlla kardeş olucak tek büyümeyecekmiş. Buna ben ve eşim değil de onlar karar veriyor. Bazen insanlar başka insanlarla konuşurken haddi aşmamalı diye düşünüyorum.

0 oy
(26 puan) tarafından

Bence çok yanlış bir hareket Evet benim çevremde yok ama mesela Kayınvalidem söylüyor Evet yap vesaire de dinlemiyorum yapmıyorum Eşim diyor ki bir çocuğun hakkına daha giremem rızkına daha giremem bakamam diyor ki öyle de ben bir tane çocukla şu anda eğlendim Yani bir tane çocuk Evet bana yeter Allah'ım olmayanlara nasip etsin belki ilerleyen zamanda 10 sene sonra belki 5 sene sonra yaparım zaten korunuyorum da yani Rabbimin bileceği bir şey Tabii ki de uygun neyse onu yapar Ama ben istemiyorum yani Bir tane yeter ama kimsede değil gel demiyor bana niye yapmıyorsun çok yanlış bir şey gerçi cahilce düşünüyorlar takma Aldanma Boş ver sen Kendi hayatını kendin yaşadığım için sen istiyorsan yap istemiyorsan yapma Hayat senin bileceğin bir şey onu çok zor çocuk bakmak yani o yönden düşünmüyorlar yıpranıyor insan

0 oy
(1,789 puan) tarafından

Valla saanne diyip susturuyorum ben ikincide elendim şuan bile bakamıyorum ne gerek var yani çocuğa da kendine de haksızlık 

0 oy
(4,834 puan) tarafından

Ben 3 desem beni topa tutarlar sakın yapma diye 😁 doğmadan böyle söyleyenin aklından şüphe duyarım bu zihniyette 1 bilemedin 2 kişi çıkar onlarada cevap vermezdim şahsen 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 394 göst.
0 oy
14 cevap 568 göst.
0 oy
14 cevap 785 göst.
0 oy
1 cevap 218 göst.
22 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Semos.0111 (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,761 soru