0 oy
442 göst.
Diğer kategorisinde (1,308 puan) tarafından

Ya kızlar gerçekten benim büyük sorunum kafa yedirecek bana 

Anaokuluna gidiyo bakın herşeyi biliyor uydurmuyorum inanın toplama çıkarma iki basamaklı sayma okuma yazma harfler örüntüler çözümler 

Hepsini bilir şuan birinci sınıf ne biliyosa hepsini biliyo anaokulunda olmasına rağmen bende ekstra hergun çalıştırıyorum .

Ama gel gelelim asla ödev yapmıyor ne zaman ödevin başına geçse kahkahalara boğuluyor dikkat vermiyor saçma şeyler le oynuyor bir sayı yazıp beş tane resim çiziyor yanına 

Hegun oğlum ödevini yap hadi oğlum gülme oğlum ciddiye al oğlum ödev ciddi bişi oğlum diye yalvarıyorum 

Hocanın verdiği kağıdı karalar doğru düzgün ciddiye alıp yapmıyor biliyor herşeyi bugün dayanamadım çok bağırdım 

Neye gülüyorsun ciddiye al ödevini yap yarım saatir sana yalvariyorum dedim ödevini firlattim artik dayanamadım iki senedir boyle 

Sona çok ağladı şimdide vicdan yapıyorum napâcagim yalvarmak olmuyo gülüyor ya sürekli ne kadar sinirleniyorum hayır bilmese ogretecem ki herşeyi biliyo ciddiye almiyo napmam lazım öğretmen bunları istiyor sorumsuz anne olmak istemiyorum y çocuğum zaten  biliyor deyip bosvermiyorum beni çok yoruyor

10 Cevaplar

0 oy
(3,815 puan) tarafından

Yemin ederim aynı benimki sen 100 e kadar sayan cocuksun herşeyi biliyosun şekiller sayılar örüntüler niye ödev yapmiyosun totonu bı sağa bı sola salliyosun her hafta sonu derdimiz başlıyor. Açık açık soyluyo bide arsız gibi ben zaten bunları biliyom okulda yapiyom anne niye evde yine yapmam gerekiyor diye. Nöbetleşe ödev yaptiriyoruz resmen insanın siniriyle oynuyo

(1,308 puan) tarafından

Gelde delirme degilmi hayır allta ne yazıyor onu okuyor gene yapmıyor deliriyorum

(3,815 puan) tarafından

Kız alt tarafı çizgi birleştirip boyama yapacaksın. Bı boyuyor gör geçen gece eşimin ödev yaptirirken odadan bı çıkışı var bekle oğlum gelcem dedi salonda hayatını sorguladı geri girdi odaya 🤣 çok sık boğaz etmek istemiyorum ben daha kreş te soğumasıni istemiyorum ama seneye mecbur sıkacaz ilk okula hazırlık. 1 . Sınıfı simdiden düşünmek istemiyorum 

(1,308 puan) tarafından

Ya seneyede aynı zaten bütün harfleri sesleri biliyor birleştiriyor okuyor yazıyor ne desem yazıyor ama ödev asla asla asla ciddiye almiyo ben napâcagim hiç bilmiyorum bu özgüven nerden geliyor aceba bunlara ya

(3,815 puan) tarafından

Öğretmeni ne diyo bu konuda . 

(1,308 puan) tarafından

Diyor okulda.oyle bişi yapmıyor neden böyle yapıyor bilmiyorum 

-Reklam-
0 oy
(1,880 puan) tarafından

Ne çalıştıracaksın ne ödevini yap diyeceksin. Sorumluluklarını sen takip edersen asla sorumluluk almayacak. Sen niye çalıştırıyorsun ki sen öğretmeni değilsin annesinin. Rolleri birbirine karıştırmayalım

(1,308 puan) tarafından

Ne alaka benim dediğimde anlamadım ben ödev diyorum ogretmenin verdiği ödev evdeki ödevi benim eşliğimde yapması gerekiyorya

(1,880 puan) tarafından

Hayır canım evdeki ödevi senin eşliğinde yapması gerekmiyor. Aksine kendi sorumluluğunu bilip oturup kendi yapması lazım. En kötü sen bitirdikten sonra kontrol edebilirsin o kadar. Ki o bile gereksiz. Okula gidecek öğretmeni kontrol feedback dediğimiz geri dönüşü ondan alacak. Ha sınıfı kalabalıktır öğretmeni her öğrencinin ödev kontrolü için yeterli zamanı ayıramıyordur o zaman sen kontrol edebilirsin. Bunu sadece ödev olarak düşünme. Sorumluluk alması gereken her alanda, (atıyorum en basiti yatağını toplamak gibi) onun yapması gereken ve onun yapabileceği ne olursa olsun sen yaptığın an artık o senin görevin olur. Yengelerimden biri psikiyatrist ve hep der ki çocuğun kendi yapabileceği herhangi bir işi siz yapıyorsanız çocuğunuza kötülük ediyorsunuz demektir. 

(1,308 puan) tarafından

Tamam da canım tam anlamıyor benim göstermem lazım başında beklemem lazim

(1,880 puan) tarafından

Canım benim üzerine düşmediği için anlamıyor gibi yapıyor. Valla anlattığın çocuk hiç anlamayacak bir çocuk gibi durmuyor maşallah. Bak yorumlarına baktım genel olarak sorumluluklarını bilen bir çocuk. Diyorsun ki görev verdim öyle öyle öğrendi. E öğretmeninin ona verdiği görevi niye şimdi sen üstleniyorsun ki. Anlatmaya çalıştığım o. 

(1,308 puan) tarafından

Bilerek yapıyor haklısın canım 

0 oy
(5,839 puan) tarafından

Bu bence sorumluluk almamaktan kaynaklanıyor. Bu benim görevim, yapmalıyım bilinci yok. Hep ardını sen mi topladın annesi :(

Bir de daha küçük yaşlarda masa başı etkinlik yaptırıp masada çalışma süresini uzatmak lazımdı. Oğlum 3 yaşında okula gitmiyor daha ama 2 yaşından beri masada ödev yapar gibi görevler veririz yapar. Bu bilincin yerleşmesi erken yaşta başlar.

(1,308 puan) tarafından

Canım bende yapıyorum zaten saydığım herşeyi verdiğim gorevlerden orendi sürekli yaparız ama ödev olunca işin rengi değişiyor asla ciddiye almiyo zorla yapıyor zorla kızarak bagirarak

(1,308 puan) tarafından

Ama mesela kutucuk eşleştirme labirent çözme örüntü bunları severek yapıyor sayı sayma yazma boyama üstünden geçme bunlarda asla asla

(5,839 puan) tarafından

Akademik bir çocuk değil demek ki :/ Ben de öyleydim, ödev saçma gelirdi hala da öyle ama ödev aslında bize düzenli ders çalışma disiplini veren bir şey. Bir de buradan girsen konuya, sıkıcı geliyor anlıyorum ama bu seni düzenli çalışan bir insan yapacak falan diye

(1,308 puan) tarafından

Yani diyorum oğlum bak ödev ciddi bişi bunu öğretmenin t istedi eksiksiz vermemiz gerek istediği dışında bişi yapmamaliyiz ne isterse onu yaparız yapamadigin zaman ben sana yardım edeceğim göstereceğim yapamadığı hicbisi yok aslında 

Basıyor kahkahyo mesela oraya sarı yeşil mavi boyayın diyor ya okuyor işte diyor sarı iki mavi üç yeşil boyanacak tamam hadi yap diyorum bir gidiyorum turuncu yapmış neden mavi yapmadın canım istemiyor ben turuncu yapmak istiyorum deyip guluyo deliriyom

(1,308 puan) tarafından

Küçükde değil canım yasitlari birinci sınıf eğitimi alıyor ben sırf bu huyundan tekrar anaokuluna yolladım zorlanır ciddiyetin farkında değil diye gene aynı gene ayni

0 oy
(514 puan) tarafından

Şuan anasınıfı öğrencisi mi ? Ben o yaşta sayfalarca verilen çizgi ödevlerine karşıyım. Bizede veriliyordu oturuyorduk başına birlikte istediği kadar yapıyordu istemezse kalıyordu.  Önemli olan biktirmamak sevdirmek dikkat edilmesi gereken . 1. Sınıfta çocuklar okuma yazma öğrenerek başlıyor veli baskısından sonra çocuklar sıkılıyor bikiyor, bırakın merak etsin sizden ilham alsın. Açın sesli birşeyler araştırın . İstemeyene ne yapsanız kar etmiyor

(1,308 puan) tarafından

Evet ödev çok değil iki sayfa ona rağmen yapmiyo

(514 puan) tarafından

O zaman başlangıçta sert çıkmanın anlamı yok hazır 1. Sınıfta. Değilken. Yavaş yavaş ilmek ilmek işlemek lazım çocuklarımızı. Sorumluluk kazandırma anlamında neler yapabilirsiniz önce onları araştırmanızı tavsiye ederim. Pozitif disiplin kitabını oneriyorum tüm velilerime. Uygulayabilen annelere de hayran kalıyorum. Benimde 2 oğlum var büyüğüm çok iyi sorumluluk sahibi bı çocuk. Bu hafta toplantı yaptık. Toplantıda aldığımız kararlara harfiyen uydu . Aile toplantıları etkili oluyor. 

(1,308 puan) tarafından

Ama iki senedir boyle ödev olunca böyle 

(1,308 puan) tarafından

Yani bire başlayınca beni çok yoracak aslında biliyor ama yazmak istemiyor 

0 oy
(17,219 puan) tarafından

Benim kizimda tüm ödevleri ilk günden bitirir. Kizim tatil boyunca sıkılırsın, her gün birini yapalım diyorum ama hayır hepsi bitecek diyor. Biraz erkek çocuklarin yapısında var sanırım sallamak. Ben mutfakta yemek hazırlarken kizim masada ödev yapar. Bende arada kontrol ederim. Ben başında oturup başlı yapsam eminim oda yapmak istemeyecek. Sende sadece kontrol et baskı yapma bence. 

(1,308 puan) tarafından

Kontrol etmek olmuyo başında beklemesem yapamaz gidip geliyom saçma şeyler yapmış oluyo göstermem lasim

(1,308 puan) tarafından

Sanırım kendi başına bırakıp yen son kontrol mu etsem ben başındayım diye belki yapmiyo

(17,219 puan) tarafından

Boş birakip değilde ilerledikçe gidip kontrol et bence. Doğruları takdir et, hatalarını düzelt. Gerekirse ödül vereceğim yaparsan de. 

(1,308 puan) tarafından

Onuda yaptım canım inanki

0 oy
tarafından

Acaba 2 senedir ana sınıfı gittiği için mi sikildi artık hep ayni şeyler oluyor ya orda bence ondan gibi geldi çünkü ablamın kızı da anasifinfa ama çok sıkılıyor mesela bes oste biliyorum neden 100 kere beş çizeyim diyor 

(1,308 puan) tarafından

Geçen senede aynıydı bu sebepten yollamadim gene ayni

tarafından

Fazla zekilikten mesela burfa bazı anneler görüyoru çocuğun evde sayıları sayıları renkleri falan öğretiyorlar çok yanlışmış işte çocuk okulda sıkılıyormuş bu sefer

(1,308 puan) tarafından

Kız yok be ne sıkılması aksine ödevime kolaylık olsun zorlanmasin diye öğretiliyor bu sıkıldığında. Değil istemiyor okulda öğretmen ne dese yaoiyo

0 oy
(998 puan) tarafından

Oğlunuz 1 sınıf konularına hakim okuma yazmaya kadar biliyor diyorsunuz.bence oglunuza anasınıfı ödevleri çok basit ve sıkıcı geliyor.o yüzden yapmak istemiyor bence benm oglumda ana sınıfına giderken okulda hiç yapmak istemezdi mesela öğretmen şekilleri ogretcek ben biliyorm zaten diyip dinlemezdi bir daha 5 yaşında bana hep yalvardi okuma yazmay i öğret diye ben ana sınıfında akillandim asla ogretmedim.hatta okuldan geliyordu anlat bakalım ne öğrendin ben bunları öğrendiğimde çok küçüktüm çok zaman geçti bana hatrlat derdim öyle öyle düzeldi oglum.size tavsiyem dersi de konuyuda boyamayida herşeyi okulda öğrenmeli çocuk.

(1,308 puan) tarafından

Aslında matematik istiyor canım çok güzel yapıyor ama genel ödevleri yapmıyor 

0 oy
(23,136 puan) tarafından

Bazı çocuklar hakikaten zorluyor aileyi. Bir süre özellikle yanına otur. Sen kitap oku. O da ödevini yapsın. En azından düzen oturtana kadar. Kademeli olarak yanından ara ara kalk git. Ben gelene kadar sen suraya kadar yap gibisinden. Sonra ben mutfakta işimi halledene kadar sen ödevini yap şekline getir. Ödev her zaman aile tarafından kontrol edilsin muhakkak. Yanlışları duzeltilsin birlikte. En baş biraz ödül ver . Zamanla azalt ve kes. Ama birden düzene girmez. Seni zorlar yine de. Benim oğlum da biraz üşengec. Dediğin gibi beni de zorluyor. Benim de bir düzen oturtmam şart. Ben TV yi sadece sabah izlemesine izin veriyorum bı kaç gündür. Celdirici bişey olmamalı. Çocugun ödev yapmak yerine şimdi TV izliyor olabilirdim telefonla oynayabilirdim gibi fikirleri olmazsa daha kolay olur iş. Gazan mübarek olsun. Benimki de hatta 😅🥳🤯

(1,308 puan) tarafından

Valla bişi deyimmi iki senedir okula gidiyor iki senedir TV açmam ödev zamanı derim bırakırım dışarı çıkarın yapmamış yanına giderim kahkaha basar öğretmenin iş tediginin tam tersini yapar kızarım ağlar dakika veririm bu dakikda bitecek derim ağlar yoruldum der hicbisi yapamdan ağlar sıkıldım 

0 oy
tarafından

Sen başında olmayacaksın bu bir canım sadece kontrol edeeksin ama yine de gözün ustunde olacak bir zaman dilimi vereceksiniz bukadar zamanda ödevin bitecek deyip odasında bırakıp cikacksnz ve bu her gün devam etmesi gereken bir olay olacak odasında TV tablet telefon olamayack o odadan da ödev bitmeden çıkmayacağını algılaması lazım bir gün yapmaz iki gün yapmaz ama boş oturmaktan sikilcagi için artık yapmaya basliyacktir yani biz böyle kazandık ödev bilincini 4 e gidiyor kızım birinci sınıftan beri bu böyle devam ediyor arkadaşı bile gelse misafir bile gelse ödevi bitemden odasından çıkmaz bakın çıkamaz demiyorum çıkmaz kendisi 

(1,308 puan) tarafından

Zaten TV tablet yok o kendi odasında yapıyor 

(1,308 puan) tarafından

Aslında öğretmeni bana bu çocuk boyama işte sayılar çizme kağıt kesme bu işlerden sıkılıyor ama ne zamanki mantık bişi çözümleme oldumu matematik oldumu severek yapıyor demişti geçen yıl bak kodlama olsa severek yapar labirent severek yapar şekiller yerlestirmeler örüntüler yapar ama çizme boyama sayıların üstünden geçme işte böyle şeyler yapmiyo

tarafından

Demek ki basit geliyor canım çocuk için bide ikinci yılı demişsin artık eli alışmıştır 

(1,308 puan) tarafından

Evet galiba

0 oy
(379 puan) tarafından

Bana biraz einstein havası verdi oğlunuz 😅 beyni büyük, algısı büyük ama okul ve ödevler o kadar sığ ki yapmak istemiyor. Sanki kendini köreltiyor gibi geliyor. Böyle hissettim nedense. Bir de kimse takılmamış da okuma yazmayı nerden öğrendi? Daha anasınıfı diyorsunuz çünkü. İq testi yaptırdınız mı? Çocuk belki ileri zekaya sahip böyle basit derslerle boğmayın. Benim eşimin de zehir gibi kafası var ilkokul hocası yazısı kötü diye, matematikte soruyu kafasından çözdü diye hep azarlarmış. Hiç ama hiç ödevini yapmazmış ama tüm derslere de çok hakimmiş. Belki o zamanlarda el atan biri olsaymış başka yerlerde olurdu. Çocuğunuzda belki de bir cevher var onu bulmaya çalışın bence ☺️

(1,308 puan) tarafından

Canım yok ya okadar ben seviye yüklemiyorm çünkü bende evde çalıştırdım öğretmeninden harfleri gosteriyordu bir iki ben söyledikten sona kendi mantigini çözdü yapmaya başladı ama öğretmeni gördüğünü anında anlıyor okulda oule değil dedi ama sayar yani çok güzel toplama çıkarma yapar onları ben öğretmedim yani şekil sukul tek görmede çözüyor yapıyor okulda da öyle ama okulda daha uyumlu asla sorun çıkarmıyor evde de asla yapmiyo

(379 puan) tarafından

Yani benim oğlum daha küçük o yüzden tam olarak o stresi anlamıyorum ama bence biraz siz de bırakın kendi kendine kalsın çocuk. Okulda iyiymiş zaten evde de minimum düzeyde destek verin zaten ilkokula başlayınca bunalacak.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 731 göst.
4 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 124 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevah (1,874 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 391 göst.
0 oy
3 cevap 378 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zenan. (601 puan) tarafından soruldu