+1 oy
184 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,728 puan) tarafından

Günaydınlar nasılsınız hanımlar 😊

Dün akşam yoğurt mayaladım tutmadı ne yapabilirim annem uyuyordur bu saatte arayamadım da fırında mayalıyorum ben hatırladığım kadarıyla fırını biraz ısıtıp biraz daha beklemek ama emin olamadım ilk defa başıma geliyor ne yapabilirim? 

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

soğuk mu geldi acaba fırın. ben eski tip sofraya sararım. ya da ilk sütün sıcaklığı mı düşüktü. 

eğer sabaha kadar tutmazsa ben biraz daha tutuyorum dışarıda işte sıcakta

(2,728 puan) tarafından

Küsme olayını biliyorum ya arkadaşımda bayağı yapamadı ki bu arkadaş 10 parmağında 10 marifet birisi 😂

(3,403 puan) tarafından

Ya da sütü nerden aldığınız da önemli inşallah su falan katmıyorlardır. Mevsimsel yediğine göre de değişiyor süt. Ben Bi teyzeden alıyordum mayalanınca su oranı çok fazla oluyordu. Sonra bıraktım. Annem dedi yazın öyle olur ot yedikleri için 

(2,728 puan) tarafından

Herzaman aldığım kasaptan aldım belkide su katıyorlardır bilmiyorum başka yerden alırım bir dahakibe

(3,403 puan) tarafından

Öyle bir yer katmaz başka dene sonra yine ordan denersin

(2,728 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim ❤️ 

-Reklam-
+1 oy
(102 puan) tarafından

Fırını 75 dereceye ayarla canım 1 saat duracak.. Daha sonra 15dk fırını hafif aç öyle dursun.. Sonra dolaba al katılaşır tutar 

(2,728 puan) tarafından

Yoğurt fırının içindeyken mi 1 saat çalışır vaziyette duracak

+1 oy
(955 puan) tarafından

Ben soğuk fırına koyarım ve 6 saatte açarım kapağını çok güzel tutar, fırını felan hiç çalıştırmak. Senin sütun biraz soğuktu belki ondanda tutmamıştır. Fırını biraz çalıştır kapat oyle 3 saat daha dursun bidaha bak bakalim

(2,728 puan) tarafından

@terslale aynen tutmazsa öyle birşey yapacağım artık inşallah tutar ama 🙏🏻🙏🏻

(955 puan) tarafından

Ne yaptın tuttmu yoğurdun

(2,728 puan) tarafından

Maalesef ☹️ hafif tuttu ama yoğurt diyecek kdar değil maalesef sulu kaldı hep bayağı 

(955 puan) tarafından

NNeyse ayran gibi içilir olmassa 

(2,728 puan) tarafından

Öyle yapacağım küçük Kavanozlarda yaptım zaten 3 4 tanesi  biraz daha koyu oldu yenir 4 5 kavanozda ayranlık oldu 😂neyse ayran severiz

+1 oy
(899 puan) tarafından

Vala cnm ben sütü kaynadıktan sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişiriyorum pişerken de hep karıştırıp buharın çıkmasını sağlıyorum ondan sonra kaba koyuyorum serçe parmağımı 10 a kadar sayarm çok yapmayacak şekilde ısısını ayarlarım 3 litre kovalarda yaparım bir yemek kaşığı bir su bardağı sütte çırparım sonra içine eklerim çevresini bir sofra bezi ile iyicene sararım üzerine de demir süzgeç koyarım 3 veya 4 saate yakın öyle bekletirim sonra süzgeci kaldırır kapağı kaptır dolaba koyarım 1 gün dolapta dinlendikten sonra kırarım taş gibi olur 

(2,728 puan) tarafından

Bizde eskide öyle yapardık yıllardır annem fırında yapıyor bekarken öyle alıştım bende hep öyle yapıyorum ama olmadı bu defa ya sistemi değişmem lazım teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 99 göst.
+1 oy
1 cevap 66 göst.
23 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sevvalice (4,194 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 69 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.

Kategoriler

1,467,128 soru

24,040,188 cevap

329,099 kullanıcı

...