+1 oy
200 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,826 puan) tarafından

Günaydınlar nasılsınız hanımlar 😊

Dün akşam yoğurt mayaladım tutmadı ne yapabilirim annem uyuyordur bu saatte arayamadım da fırında mayalıyorum ben hatırladığım kadarıyla fırını biraz ısıtıp biraz daha beklemek ama emin olamadım ilk defa başıma geliyor ne yapabilirim? 

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

soğuk mu geldi acaba fırın. ben eski tip sofraya sararım. ya da ilk sütün sıcaklığı mı düşüktü. 


eğer sabaha kadar tutmazsa ben biraz daha tutuyorum dışarıda işte sıcakta

(2,826 puan) tarafından

Küsme olayını biliyorum ya arkadaşımda bayağı yapamadı ki bu arkadaş 10 parmağında 10 marifet birisi 😂

(3,405 puan) tarafından

Ya da sütü nerden aldığınız da önemli inşallah su falan katmıyorlardır. Mevsimsel yediğine göre de değişiyor süt. Ben Bi teyzeden alıyordum mayalanınca su oranı çok fazla oluyordu. Sonra bıraktım. Annem dedi yazın öyle olur ot yedikleri için 

(2,826 puan) tarafından

Herzaman aldığım kasaptan aldım belkide su katıyorlardır bilmiyorum başka yerden alırım bir dahakibe

(3,405 puan) tarafından

Öyle bir yer katmaz başka dene sonra yine ordan denersin

(2,826 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim ❤️ 

-Reklam-
+1 oy
(102 puan) tarafından

Fırını 75 dereceye ayarla canım 1 saat duracak.. Daha sonra 15dk fırını hafif aç öyle dursun.. Sonra dolaba al katılaşır tutar 

(2,826 puan) tarafından

Yoğurt fırının içindeyken mi 1 saat çalışır vaziyette duracak

+1 oy
(973 puan) tarafından

Ben soğuk fırına koyarım ve 6 saatte açarım kapağını çok güzel tutar, fırını felan hiç çalıştırmak. Senin sütun biraz soğuktu belki ondanda tutmamıştır. Fırını biraz çalıştır kapat oyle 3 saat daha dursun bidaha bak bakalim

(2,826 puan) tarafından

Şimdi çalıştırdım 75 derecede 45 dk 1 saat çalıştırın direk oluyor diyorlar bakalım her türlü olmazsa çöp zaten inşallah tutar 🙏🏻

(973 puan) tarafından

İnşallah tutar boşa gitmez malzeme. Eğer tutmazsa atma çöpe az sa sütün poğaça felan yap güzel olur

(3,405 puan) tarafından
+1

Çöpe atma canım tutmazsa kestir tencerede kaynat lor olur mis gibi. Tuzla yersiniz, börek falan yaparsın 

(2,826 puan) tarafından

@Minikii 5 lt ya azda değil bakalım deneyeceğim birşeyler artık inşallah olurda gerek kalmaz

(2,826 puan) tarafından

@terslale aynen tutmazsa öyle birşey yapacağım artık inşallah tutar ama 🙏🏻🙏🏻

(973 puan) tarafından

Ne yaptın tuttmu yoğurdun

(2,826 puan) tarafından

Maalesef ☹️ hafif tuttu ama yoğurt diyecek kdar değil maalesef sulu kaldı hep bayağı 

(973 puan) tarafından

NNeyse ayran gibi içilir olmassa 

(2,826 puan) tarafından

Öyle yapacağım küçük Kavanozlarda yaptım zaten 3 4 tanesi  biraz daha koyu oldu yenir 4 5 kavanozda ayranlık oldu 😂neyse ayran severiz

+1 oy
(899 puan) tarafından

Vala cnm ben sütü kaynadıktan sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişiriyorum pişerken de hep karıştırıp buharın çıkmasını sağlıyorum ondan sonra kaba koyuyorum serçe parmağımı 10 a kadar sayarm çok yapmayacak şekilde ısısını ayarlarım 3 litre kovalarda yaparım bir yemek kaşığı bir su bardağı sütte çırparım sonra içine eklerim çevresini bir sofra bezi ile iyicene sararım üzerine de demir süzgeç koyarım 3 veya 4 saate yakın öyle bekletirim sonra süzgeci kaldırır kapağı kaptır dolaba koyarım 1 gün dolapta dinlendikten sonra kırarım taş gibi olur 

(2,826 puan) tarafından

Bizde eskide öyle yapardık yıllardır annem fırında yapıyor bekarken öyle alıştım bende hep öyle yapıyorum ama olmadı bu defa ya sistemi değişmem lazım teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
+1 oy
1 cevap 74 göst.
23 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sevvalice (4,210 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
0 oy
1 cevap 96 göst.

Kategoriler


1,470,692 soru

24,089,270 cevap

331,664 kullanıcı

...