0 oy
895 göst.
Diğer kategorisinde (758 puan) tarafından

37+0 haftalık doğdu solunum sıkıntısı düzeldi antibiyotik tedavisi yarın bitiyor bu sefer de emme refleksini bahane edip cıkarmıyorlar hergün süt götürüyoruz yarın 8. Gün olacak cuma günü taburcu olur dediler ama emzirme denemesi için çağırmıyorlar biz kendimiz denedik bebek yoruluyor diyorlar cuma da başka birsey bahane edip cıkarmamalarından korkuyorum 

İmza verip zorla da olsa çıkartmak istiyorum zorluk çıkarırlar mı başınıza geldi mi bu durum 

24 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım bende aynı senin gibi 37 haftalık doğdum banada aynı şeyleri söylediler bende imza verip götürmüştüm bi gün dayana bildi ikinçi. Gün yine aynı sıkıntıları yaşadık ve 1 hafta yine küvezde kaldı bence bırak kalsın kendini toparlayana kadar en iyisi orası ben 16 gün kuçağıma alamadım inanki çok zor bir durum ama bence bırak kalsın ve şuan bebişim çok şükür 7 aylık😊 çok geçmiş olsun  cnm

(758 puan) tarafından

Bekliycem inşallah bebeğimi gidince görebiliyorum daha kucağıma alamadım 

tarafından

Alırsın inşallah cnm bende uzun bir süre alamadım ve eve bile getirdiğimde tam 1 ay boyunca maske ve önlük kullandım ve hiç kimseyi içeri almadım hastaneden sonrada bi müddet kollaman lazım canım inşallah bu günlerde geçeçek sakın üzülme sütünü sağ dolaba koy bebeğine lazım olucak inşallah

(758 puan) tarafından

Haklısın canım dikkat edeyim bende iyiki yorumuna denk geldim aynı şeyleri yaşayan biriyle konuşmak çok iyi geldi çok teşekkür ederim 

tarafından

Rica ederim canım benim Rabbim sağlık versin inşallah bebişine çok iyi bak sakın sen üzülme bebeğin hissediyo sen iyi ol ki bebeğin çabuk iyileşsin 

(758 puan) tarafından

Amin inşallah canımmm çok sagol Allah razı olsun haklısın 

-Reklam-
0 oy
(13,671 puan) tarafından

Özel hastane mi

(758 puan) tarafından

Evet özel

(215 puan) tarafından
+2

Özellere o olaydan sonra bende güvenmiyorum ama Söylediğini şeyleri devlet bize de de uyguladı solunum sıkıntısı vardı makinadan ayırıp önce mama ve anne sütünü kendileri artırarak vermeye başladılar ilk denemede tekrar çekilmesi oldu tolere edemedi tekrar makinaya bağladılar ertesi gün tekrar denediler sabah ve makinası beslediler tolere edince akşama mutlaka gel emzireceksin dedi gittim emdi şükür sonra Dr yeni tahliller almıştı onu bekleyene kadar emzirdim tahliller de temiz çıkınca 9. Gün taburcu olduk ve üstelik bebeğim 40. Haftalık 3350 kg doğmuştu normal doğum ile 

(758 puan) tarafından

Devlette de olması beni biraz rahatlattı aynı hastanede arkadaşımın çocuğu 35. Hafta olmasına rağmen daha erken ve emme refleksine bakılmadan çıkarılmıştı o yüzden bizde niye böyle bi uygulama oldu diye düşündüm ama nette okuduguma göre her yerde böyle bi uygulama varmış demekki. Çok tesekkür ederim 

(215 puan) tarafından

Bende olsaydım sizin gbmii endişe duyardım ama aynı şeyleri yaşadığımız için yazmak istedim bebeğinizin ihtiyacı varsa hastanede olması gerekli ama eğer şüphe ettiğiniz en ufak birşey olsa dahi devlete sevk isteyin malum olaylar maalesef bizi bu noktaya taşıdı. Çok geçmiş olsun 

(758 puan) tarafından

Aynen haklısınız duruma göre bakacağım bu emme durumunu çok uzatırlarsa ve bebeğimin emebildigini düşünürsem o zaman çıkartmayı deniycem… çok teşekkür ederim 

0 oy
(2,778 puan) tarafından

Bebeğim kovezde 1 ay kaldı orda inan bana bizden iyi bakıyorlar. Tekrar solunum sıkıntısı nuks edebilir bebek emmeyi başarır konumda olmazsa şekeri düşebilir(yaşandı tevrubeyle sabit) . Yenidoğan bebekelr çok hassas ve emme refleksi gelişmeyen bir bebeği ciksrmamalari çok normal. Seni emzirmek için cagirmalari için önce refleksinin gelişmesi gerekiyor. Onlar zaten biberon vs tutusundan anlıyor ne kadar geliştiğini. O yüzden stres yapma. Su yenidoğan vakaları olduğundan beri her hasta Max seviye dikkat ediyor zaten. Korkma hiç. Benim arkadaşımda yenidogan hemşiresi. Nasıl güzel bakiyorlar. O kadar kalabalık ekipler ki.

(758 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun size de konu evlat olunca farklı oluyor işte… herkesten uzak gurbetteyiz dogum için annem yanıma gelmişti ve pazar günü dönecek daha torununu göremedi bana Yardımcısı olacaktı ilk banyosu ilk beslenmesi ama bunları yapamadan dönecek bu gidişle… Eşim de rahatsızlandı şansımıza 3 gündür böbrek taşı düşürüyor ve ameliyat olma ihtimali var hastane 1 saat uzaklıkta hergün ilçeden dikişlerle zorluklarla gidiyoruz doğum yaptığım gün bebeğim sağlıklıydı sadece ufak bi solunum sıkıntısı vardı kendi doktorum da merak etme çok kalmaz dedi sürecin sürekli uzaması canımı sıkıyor her arayan bebeği soruyor daha çıkmadı mı diye… öyle işte başınızı şişirdim umarım bu cuma son olur da hayırlısıyla kavuşuruz artık :(

(2,778 puan) tarafından

Estağfurullah ne demek çıkar merak etmeyin, asıl mücadele o çıkınca başlayacak:) kapatın kulaklarınızı herkese. En iyi yapabileceğiniz şey bebeğe bol bol süt götürmek. Fazla stres yapmayın sütünüz etkilenir. Merak etmeyin hiç inanın içiniz rahat olsun. Erken doğan bir bebeğe dışarıda sizde kolay bakmayacaksiniz. Doktorunuz nasıl uygun görürse öyle yapın sonra pişman olmazsınız. Çok geçmiş olsun size de şimdiden, dualarım sizinle 

(758 puan) tarafından

Ben de sütüm etkilenmesin diye bu zamana kadar hep kulak tıkadım herseye ama artık sabrım azaldı galiba hersey de üss üste gelince daha çok etkilendim düşünmemeye devam edeyim en iyisi… Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️

(820 puan) tarafından

Benim oğlumda özelde oldu sezaryen solunum sıkıntısı vardı geçti gitti vs. Vs. 13 gün kaldı hamdolsun çıktı ikincisi yani kızım devlette oldu oda solunum sıkıntısı vardı 2 gün kuvez sonra taburcu evde 3 gün kaldık sarılığı arttı ama Allah'ım gözlerinin beyaz kısmı resmen sariydi hemen gittik elimden alıp küveze girdi hamdolsun bir geve yattı ama gel gör ki iki çocuğumdada oyle olunca benim psikolojim bozuldu devlet hastanesinde anne oteli vardı doğumdayken öğrendim oradan kızımı tekrar verince ben anne otelinde kalmak istiyorum diye kayıt açtırdım orada kaldım hamdolsun zaten bir gece kaldım sanki özel hastane gibiydi Allah razı olsun doktorlarimzdan vallahi ben ilkinde de bilseydim orada yapardım siz araştırın ben birini takip ediyordum oda özelde olup 1 ay anne otelinde kalmıştı bebeğini her emme saatinde emzirmek için 

(758 puan) tarafından

Ne güzel bi uygulamaymıs ama bizimki önce biz deneyeceğiz tolere edebilirse yorulmazsa sizi çağıracağız diyorlar Salı gününden beri deniyorlar ama olmuyormuş ona göre beni cagıracaklarmıs… Kafam allak bullak ne yapacağımı bilmiyorum hayırlısı olsun inşallah çok teşekkür ederim 

0 oy
(44 puan) tarafından

Ya bence imza verip zorla çıkarma orda bebeğe iyi bakıyorlardır emin ol benimde küvezde kaldı 16 gün solunum sıkıntısından ilk bir hafta sonra Çarşamba çıkaracağız dediler sanırım bazı testleri iyi çıkmadı bjraz daha tuttular daha sonra gittiğimizde işte bir gün verdiler dediler o gün gelin bebek emerse sorun omazsa çıkaracağız gittim hemşire bebeği getirdi emdi öyle çıkardık o esnada zaten hemşire yanımdaydı emmesine vs baktı . Şimdi sen imza verip çıkarsan bir sorun olursa çok vicdan azabı çekersin doktorlar zaten uygun görürse çıkarırlar benim 7 yıl oldu . Anne olarak sana da hak veriyorum bebeğine kavuşmak istiyorsun belki bu hastane olaylarından korkuyorsun Rabbime emanetler içini ferah tut en kısa zamanda bebeğine sağlıkla kavusacaksın ♥️

(758 puan) tarafından

İnşallah çok çok teşekkür ederim duruma göre hareket edeceğim ben de inşallah ❤️

(44 puan) tarafından

Sen içini ferah tut bebeğine en kısa zamanda kavusacaksın ♥️

(758 puan) tarafından

İnşallah canım inşallah ❤️

0 oy
(536 puan) tarafından

Ablacım öncelikle şöyle söyliyim Hemşireler çok güzel bakıyorlar Ve Sürekli takipteler zaten herşey gelişime göre bağlı ve benim bebeğim prematüre doğdu 30 haftalık 1860 gram dünyaya geldi Doktorlar dediler ki bana 2 kilo oldu hedefimiz 2300 gram dedi o gramı gelince taburcu edicez dediler bizde tamam dedik ve 2300 gram geldiğinde aradılar dediler bebeğiniz Emmiyo biraz sıkıntısı var Emme refleksi gelişmesi gerekiyor dediler biraz gözetim altında tutacaz dediler bizde tamam dedik aradan 3 gün sonra aradılar Gelin bebeğinizi emzirinn diye gittik emzirdim ondan sonra imza atıp taburcu olduk ve siz üzülmeyin takmayın sütünüz azalmasin morelliniz bozmayın size ararlar emmek için bazı bebekler Emmiyo bazilar emmiyor kuvezde takip edigi için emme refleksi gelişmesi gerekiyor o yüzden sıkıntı yapmayın❤️😊🙏 

(758 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim çoğunluk böyle demiş duruma göre hareket edeceğim bende inşallah ❤️

0 oy
(864 puan) tarafından

Seni anliyorum canim annesin bebeyini yaninda istiyorsun.Amma orasi daha guvenli onun icin merak etme.Onemli olan saglikli olmasi.Benimki 38haftada dogdu onunda emme refleksi yoktu ve suyum cok oldugu icin su yutmus midesi suynan dolmus.Siringayla midesini bosaltdilar .2gun siringayla beslediler dunden az az emmeyi basariyor.Hem biberonu hem memeyi.InsaAllah seninkide tez zamanda basarir

(758 puan) tarafından

İnşallah canım benim Allah razı olsun işte yanında olsam da bende deneyebilsem inşallah hemen başarır

0 oy
(2,626 puan) tarafından

Benim yeğenimin de emme refleksi yoktu 9 gün yattı hortum ile besleniyor. Emmeyen bebeği çıkarıp eve getirsen nasıl besleyeceksin canım biraz daha sabır 

(758 puan) tarafından

Bende çok korkuyorum içimde bu korku olmasa belki daha kararlı bi şekilde çıkartırım ama annem 2 gün sonra evine dönecek ve tek başıma nasıl beslerim geceleri ne yaparım kara kara düşünüyorum haftası normal ama görüntüsü prematüre gibi ağzı aşırı küçük suan onu beslemekten korkuyorum herkes çıkar evde alışır her bebek öyle  diyor gelmişken annem de torununu görsün istiyorum ama aklım da bi o kadar karışık cok teşekkür ederim 

(2,626 puan) tarafından
+1

Canım özel hastaneler bu çete olayından sonra çok daha hassas davranıyor. Ben yalandan tutacaklarini sanmıyorum. Tez vakitte sağlıkla kavuşun inşallah 🙏 

0 oy
(192 puan) tarafından

Sana birşey soylim mi bebegini kucagina al bak eğer güzel emiyorsa kimseyi dinleme çıkar benim yigenimi ne kadar istedik vermediler aynı bu sebepten tam 15 gün zorla tuttular 14. Gün gittik bebek iyi illa 15. Günde mi iyilesecek bir gün önceden verin yok olmaz 15 gün kalmak zorunda diyip vermediler.ozel hastane bide devlet özele sevk etti bebeği bir çok doktor devletten para almak için bebekleri zorla tutuyorlar hastanede 

(758 puan) tarafından

Çok fazla tutmuşlar ya… Keşke benim de kucağıma verseler de deneyebilsem her defasında gün veriyorlar taburcu olur diye ama emme denemesi olmadı maalesef cuma taburcu olacak pazartesiye kalmaz dedi doktor ama emzirme için bugün de çağırmadılar artık ümitlenmekten sıkıldım hayırlısı olsun inslalah :/ çok teşekkür ederim 

0 oy
(5,132 puan) tarafından

Ne yap ne et çıkar canım 

Belli ki para derdine düşmüşler 

Rab'bim korusun sıkıntı yaşarsınız bebege bisey olur 

Kesin çıkarın yarın gerekirse yüksek yerleri arayin 

Bildirin bi yerlere

(758 puan) tarafından

Suan büyük bi ikilemdeyim beslenme konusunda korkularım olmasa kesinlikle yarın çıkarırdım ama çok korkuyorum benim elimde birsey olur diye emse yine her neyse ama şırınga ya da kaşıkla beslemeye çok korkuyorum ilk bebeğimde annem 2 hafta kaşıkla beslemişti sonradan biberona geçmiştik arada da meme emiyordu ama bu bebeğimde 2 gün sonra annem dönecek. Ne yapacağımı bilemez oldum bu son haberlerden sonra da aklımda bi sürü şey dönüyor düşünmemeye çalışıyorum hakkımızda hayırlısı olsun :/

0 oy
(1,266 puan) tarafından

Valla tutuyorlar ben imza verip çıkarmıştı.

(758 puan) tarafından

Sizin ne kadar kalmıştı sıkıntısı neydi emmeyi mi beklediler kaç haftalık doğmuştu 

(1,266 puan) tarafından

Erken doğdu Emiyor dediler sona emme provası yaptık iyice emdi çocuk emdiği halde ucgun daha tuttular bizde kavga dövüş cikardik

(758 puan) tarafından

O daha sinir bozucu 

0 oy
(2,504 puan) tarafından

Yanlış birşey de olmasını istemem ama o kadr haberden olaydan çok artık bende korkuyorum güvenmiyorum o kadr çok bebeği hastanede tutmalarını Allah yardımcın olsun ne diyimb

(758 puan) tarafından

Benim de aklımda neler dönüyor düşünmemeye çalışıyorum orada iyi olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum her yeni birsey cıkardıklarında acaba mı diyorum bıraksam olmuyor bırakmasam olmuyor içime atıyorum üzülmemekte çalışıyorum sütüm etkilenmesin diye 

(2,504 puan) tarafından

Üzme kendini bebeğinin şuan durumu iyi emiyor demiş hemşire sen annesin anlarsın göğsünü ağzına koyduğunda eğer emiyorsa çıkar bence

Benm kızımda doğduğunda emmezdi asla ama hemşire vardı sağolsun bana hep sağ kaşıkla siringayla ver bazende gösterirdi gogsumu kızımın ağzına koyduğum gibi sikardi kızım tutsun diye öyle böyle alıştı emdi sende dene bir 

(758 puan) tarafından

İyi emiyor demediler ememedigi için emzirme denemesini daha yapamadık çağırmadılar denemeyi yapsak iyi olduğuna emin olsam ben de çıkarcam inşallah :/

(2,504 puan) tarafından

İnşallah çıkarırsın benm kızım 36 hfatalik doğdu senin bebeğin 37 haftalık doğmuş vede 8/9 gün olmuş hastanede 39 haftalık bebek kadr olmuş bence düzelmiş olması gerek artık emme sorunu da zatn sen emzirdikce ortadan kalkar gittiğin gibi hemşireye kendin emzirecegini şöyle onlar vere vere biberona alışır göğsünü de tutmaz bu sefer olursa başka doktora da götürüp gosterebilirsin

0 oy
(5,669 puan) tarafından

37+6da dogdu cocugum. 37den sonra normal zaman zaten. Emme refleksi emdikce olucak premature bebek degil ki. Tabiki yorulcak butun bebekler yoruluyo. Daha uzun ve daha sık beslenerek gelisecek bi durum bu. Emme refleksi yogun bakimda yatmasi icin sebep degil. Ben olsam cikarirdim. Zorlukta cikaramaz cocuk benim degil mi sonucta. Tum sorumluluk bana ait der cikarirsiniz.

(758 puan) tarafından

Sonrasından korkuyorum aslında içimde beslenme konusunda zaten büyük bi korku vardı onlar da öyle deyince daha çok korkuyorum emmeyen zorlanan bebeği evde nasıl besleyeceksin o kadar bekledin iyi olsun beslenmeyi öğrensin öyle verelim annesi falan diyo hemşireler. gözüme çok küçük geliyor cesaretim yok kafam çok karışık 

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Özel hastanede mi 

(758 puan) tarafından

Evet özel

(7,466 puan) tarafından

Ondan tutuyorlar işte yattığı hergün için devletten para alıyorlar çünkü 

(758 puan) tarafından

Para aldıklarını biliyorum ama çok kararsızım :/ iki türlü de

0 oy
(494 puan) tarafından

Emme refleksinde sorun varsa çocuğa evde nasıl bakacaksın ki ? Eğer özel hastane değilse o kadar da korkma dua et bebeğini her ziyaret saatinde gör hastanenin belirlediği saatlerde arayıp bilgi alabiliyorsun ara bilgi al sürekli git gel orda daha iyi bakıyorlar emin ol zaten doğar doğmaz küvöze giren bebek kendini hala anne karnında sanıyor üzme kendini moralini yüksek tut

(758 puan) tarafından

Özel hastane.. öyle yapmaya çalışıyorum:/

0 oy
(8,856 puan) tarafından

Bu durumda çıkarmaya bende cesaret edemem ama başka hastaneye "devlet Hastanesi'ne" götürebilirsij

(758 puan) tarafından

Bende korkuyorum ama buradaki devlet hastanelerine de güvenemiyorum bilmiyorum aklım karışık 

(8,856 puan) tarafından

Devlet şu durumda özelden daha güvenli emin ol. En azından boş yere tutmazlar çocuğu. Devlete kuvez lazım biran önce sağlığına kavusturup çıkarır. Özele ise oara lazım kuvezlerin boş kalmamasi lazim

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Ya doktorların sizinle ne gibi bir alıp veremediği olsun ki çocuğunuzu zorla tutsunlar. Canlarına minnet ,hasta bakmaya pek meraklı degil şimdiki doktorlar. Lütfen doktoru dinleyin. Anne içgüdüsü ile duygusal yaklaşmayın bence. Değil 8 gün aylarca yatan bebek var.

(794 puan) tarafından
+1

Yenidoğan çetesi haberlerini görmemiş olamazsınız değil mi ?

(8,856 puan) tarafından

Devlet hastanesi için dediğin doğru olabilir ama özellerin bı derdi var tabiki. Bebekle değil ama parayla 😉

0 oy
tarafından

solunum desteği veya ilaç alıyorsa çıkarma. 

benim bebeğim 1 hafta solunum desteği ve antibiyotik aldı. 2.hafta sadecekilı alsın düzgün emsin diye kaldı. daha da çıkartmıyordu doktor, ben imza verdim çıkarttım 

(758 puan) tarafından

Bi hafta çok fazla emmesi için ya :/ emdi peki eve gelince nasıl beslediniz 

tarafından

çıkar çıkmaz hemen çocuk doktoruna götürdük şehir hastanesine. orda emzirme kliniği vardı, doktor oraya yönlendirdi. ordaki ebe çok güzel anlattı, ben yanlış tutuyormuşum bebeği, e o da küçük garibim 1850 gramdı küvezden aldığımda. 35 haftalık doğmuştu. 

sonra çok şükrü hiç sorun yaşamadım, mama vermek zorunda kalmadım 

(758 puan) tarafından

Maşallah ne güzel ben küçük bi ilçedeyim ama inşallah destek alabilirim ben de ilk bebeğimde emzirme konusunda çok sıkıntı yaşadım hala doğru düzgün nasıl emzirilir tam bilmiyorum mamaya gerek kalmadan bende bekleyebilirim inşallah bebeğimi 

tarafından

emzirme danışmanlığı alabilsen güzel plur belki online yapanlar vardır.. 

çok iyi anlıyorum seni, 2 hafta ağlamadığım saniye olmadı, göz yaşım kalmadı artık ağla ağla. ya şöyleyse ya böyleyse ya keyfi tutuyorlarsa... Allahım korusun hepsini. inşallah kısa sürede sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına 

(758 puan) tarafından

Aynen olabilir… Allah razı olsun inslalah çok teşekkür ederimm

0 oy
(9,866 puan) tarafından

Ben bir hafta emzirdim emin olmadan cıkarmazlar bebegı sabret biraz daha 

(758 puan) tarafından

Bi hafta çok fazla ya :/ sadece emzirmek için 

(9,866 puan) tarafından

Benim bebek zaten enfeksyon var dediler 7 gün dediler tedavisi bitmeden alamasıniz dediler 4 gün ben hastanede kaldım kızimda 7 gun 4 gün sonra cıktım hastaneden beni aradıklarında gitik 7 gun sonra gelin alın dediler 

(758 puan) tarafından

Toplam 14 gün mü kaldı

(9,866 puan) tarafından

Yok canım 7 gün kaldı çok kalmadı 1 hafta kaldı ama öyle solumunda sorun yoktu hic sadece  tebir amaclı duracak dediler emzimeye gitim

0 oy
(6,869 puan) tarafından

Evraklarinı isteyip caktirmadan baska doktora götursen nasil olur ki

(758 puan) tarafından

Sağlık konusunda sıkıntı yok suan sadece emmesini bekliyoruz :/

(6,869 puan) tarafından

Bence bekle o zaman yengemin kizida emme sorunu vardi kuvezde kalmisti o da 

(758 puan) tarafından

Bekleyeceğim gibi duruyor çoğunluk bunu tavsiye etmiş 

0 oy
(1,117 puan) tarafından

Canım çocuğunu neden zorla tutsunlar ki zaten herhangi bir sağlık problemi yoksa kendileri de bir an önce taburcu etmek istiyorlar oradan zorla çıkarırsan Allah korusun bir sıkıntı olursa çok vicdan azabı çekersin yeni doğan hemşireleri çok güzel bakıyorlar içini ferah tut bırak onlar ne zaman derse o zaman selametle evine gelir zaten

(758 puan) tarafından

Su yenidoğan olaylarını ister istemez insanın aklını karıştırıyor her arayanda birsey deyince insan ikilemde kalıyor…. ama sizin gibi düşünüyorum suan iyi olsun da yapacak birsey yok 

(1,117 puan) tarafından

Beş parmağın beşi Bir değil o hastanede o vicdansızlar onu yaptı diye hiç kimseye o gözle bakmamak gerekiyor ne olursa olsun çocuklarımız önce Allah'a sonra doktorlarımıza emanet işini hakkıyla yapan da var kimsenin dediğini kafana takma içini ferah tut dua et Allah'a onlar her şey yolunda gelin götürün demeden baskı yapmayın sonra Allah korusun bir sıkıntı olursa vicdan azabı çekersiniz

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 454 göst.
25 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 80 göst.
0 oy
6 cevap 187 göst.

Kategoriler

1,466,938 soru

24,037,233 cevap

328,991 kullanıcı