+1 oy
1,072 göst.
Diğer kategorisinde (1,489 puan) tarafından

2 bucuk yaşında hic kelimesi yok konusmasi için cok uğraştık hep konuştuk ama konusmadi bde hep ekran tv telefon verdik dunden beri sfr ekranla devam ediliyorz kumandayı getirip acmami istiyor kumandayı sakladim ne olur düzelir mi konuşur mu oğlum sayılari 10a kdr sayıyor şarkı mirildaniyor okdr 

31 Cevaplar

0 oy
(1,622 puan) tarafından

Görümcen de senin gibi oğluna hep TV tablet verdi. Çocuk ana sınıfına gitti öyle anlaşılır konuşuyor. Lal gibiydi hiç bişey anlasilmiyordu

-Reklam-
0 oy
(957 puan) tarafından

Bence çocuklar herşeyi belleğe alır. Sizi dinlemiyor gibi görünür ama yanında konuştuğunuz herşeyi kaydeder. O yüzden kısa sürede mesafe katedersiniz. Atmıştır belleğine bir yere. Kızım çok erken dillendi. Etkisi varmıdır bilmiyorum ama hem babası hem ben yenidoğan zamanından beri sürekli konuştuk onunla. Mutfakta yemek yaparken bile pusetiyle yanıma alır ne yapıyorsam anlatırdım. Doktorunun tavsiyesi de bu yöndeydi. Bence sizde sık sık iletişim kurup aşabilirsiniz durumu. Ne güzel ekranı da kesmişsiniz. Tek başına otizm dencek bi durum değil bence. Kendinizi korkutmayın otizmin diğer belirtileri var mı onları takip edin. 

(1,489 puan) tarafından

Evet tv açmayı düşünmüyoruz taki.konusana kdr inşallah başarırız 

0 oy
(5,209 puan) tarafından

Otizm belirtisi konuşmaması mı yani? Sadece oysa tv telefon çok vermişsiniz siz de söylüyorsunuz. 

(1,489 puan) tarafından

Telefon vermedik pek ama tv cok maruz kaldi

0 oy
(3,362 puan) tarafından

Göz teması var mı? İsmine tepki veriyor mu? Bunlar otizmin en büyük belirtisi. Çocuk psikiyatristine götürün, eğer otizm varsa korkmayın eğitim ile konuşuyorlar. Kuzenim otizmli, sıfır kelime ve göz teması vardı. Şuanda 8 yaşında okulunda çok başarılı. Ama 5 yıldır düzenli eğitime gidiyorlar. Otizm geçmeyen bir süreç ne yazık ki

0 oy
(2,079 puan) tarafından

Dr a gittin ne dedi ? Otizm teşhisi konuldu mu psikiyatri bölümüne mi gittiniz çocuk Dr una mi . Psikiyatri bölümüne gitmenizi tavsiye ederim yaşı ilerlemeden . Eğer varsa bir sorun küçük yaşta başlaması gerekiyor egitimlere

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Konuşma geriliği ile otizm aynı şey değil. Konuşamıyor diye otizm olamaz. Göz teması var mı,  davranışları nasıl, oyuncakları amacına göre mı kullanıyor vs örnekler çoğaltılabilir. 

Lütfen çocuğunuz çevreyi deneyimlesin, sosyal ilişkilere maruz kalsın. Mesela çekmecede parmağını sıkıştırması bile kendisi açısından gelişiminin bir parçası. Ekranı tamamen kesin. 

0 oy
(311 puan) tarafından

2 yaşına kadar günde kaç saat izliyordu 

0 oy
(16 puan) tarafından

Bol bol parka götür bence yaşıtlarıyla oynasın bir süre böyle bir öneriyi bir tanıdığım doktoru önermişti çocuk için yaramisti 

0 oy
(96 puan) tarafından

Canım benim oğlum da 5 yaşında anne baba diyor bende önce otizm dedim meğerse frajil x sendromu çıktı Allah bütün yavrularımıza şifa versin inşallah 

0 oy
(348 puan) tarafından

Benim kızım da 2,5 yaşına kadar hiç konuşmadı adına tepki vermiyordu kendi halindeydi hep yani yemek yesen diye  ağlamasın diye sürekli yani ağlayan bir çocuktu çünkü en son doktora götürdük işte bize TV telefon her şeyi yasakladı Bir ay boyunca o şekilde devam ettik yani bize de eğer ki iyi olmazsa aynı devam ederse psikiyatriye göndeririz dediler otizm ne dediler Bir ay boyunca ne TV ne ne telefon vermedik eline izletmedik o şekilde yavaş yavaş düzeldi şu an susturabilene aşk olsun yani siz de korkmayın bu şekilde devam edin TV telefon vermeyin çocukların içine çıkartın çocuklarla oyun oynasın iç içe gelsinler bu şekilde düzelir inşallah şu an benim kızım 4 dedim 4 yaşına girecek çok güzel konuşuyor

0 oy
(786 puan) tarafından

Ekranı bitirin.bide yarım gün fln kreşe verin.tam veremezseniz

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 582 göst.
0 oy
9 cevap 555 göst.
0 oy
6 cevap 445 göst.
+1 oy
3 cevap 195 göst.