0 oy
165 göst.
Diğer kategorisinde (266 puan) tarafından

Bebegim ek gida yemiyo oguruyo hemen herseye benimde merak ettigim tek seferde yemek yerse ne kadar yemeli mesela yada gun icinde toplam yedigi yemek miktarı ne olmali ilk oglum hep kustu yemek yerken buda oyle olcak diye korkuyorum da

6 Cevaplar

0 oy
(299 puan) tarafından

canim osman gonulala bi bak youtubeda videosu var 

(266 puan) tarafından

Baktim onada sagolun 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Canım sevdiği şeyleri dene belki yer benimde bebeğim 7 aylık hep öğürüyodu muz falan kattım her verdiğim şeylere şuan yiyo

(266 puan) tarafından

Benimki de muz yiyo içine  bebe bisküvi katıyorum yoğurt yiyo bide tahilli muhallebi yapıyorum bunları yiyo sadece baska bisey yok asla çorba veriyorum hemen oguruyo patates havuc haşlayıp pure yapıyorum Kuscak hemen 

tarafından

Valla ben ekmeğin içini çorbayla karıştırıp veriyorum 

(266 puan) tarafından

Yemez benimki iste nasil.alistircam ne yapsam 

0 oy
(1,011 puan) tarafından

Arkadaşın çocuğu 7 aylık bir kase falan yediriyorum dedi her şeyi

(266 puan) tarafından

Sagolun 

0 oy
tarafından

maksimum 6 tatlı kaşığı 

bebeklerin midesi kendi yumrukları kadar. 

tarafından

1 öğün de yeter

(266 puan) tarafından

Cok sagolun 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Her öğün 6 tatlı kaşığı, bir günlük yediği miktar 1 bebek kavanozuni geçmemeli. Günde 2 öğün alabilir. 9. Aya kadar tadimdir zaten 1 yemek kaşığı yemesi yeterli. Hiç yemeyebilir de, bebek isterse tadar. Zorlamayın. Osman gonualda da benzer bir soru sorulmuştu o da siz olayı yanlis anlamışsınız bebek istediği kadar tadacak, hiç yemeyebilir bile sorun değil demişti. Yardımlar bittiyse çorba muhallebi tarzı şeyler ekleyin. Dış başlıyor olabilir ondan iştahsız olabilir soğuk şeyler teklif edin. Eğer zorladiysaniz daha önce kaşık reddi olabilir elinizle beslemeyi deneyin. Pankek haşlanmış sebze vs eline verin kendisi kemirsin. Öyle öyle yemeye alisiyorlar. Ogurmesi çok normal. Kızım 14 aylık. Hala ilk aldığı yudumu ogurur sonra yemeye devam eder. Bu bir bebek refleksidir bogulmssini engeller. Bebekler yutamayacagi şeyi ogurerek çıkarıyorlar her bebekte oluyor yani. 

(299 puan) tarafından

gece beslenmesi ne zaman kesilmeli 

(266 puan) tarafından

Oglumda reflu vardı 5 yasinda hala bazen yemek yerken kusuyo cok cektim ondan oyuzden.cok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan ben her ogunde bir bebek kavanozu yiyebilir saniyodum yani sabah bir kavanoz öğlen bir aksam bir yiyebilir saniyodum yemek isterse yani çok sagolun 

(2,832 puan) tarafından

Yok toplam günlük 9 aydan sonra 1 bebek kavanozu yapabilirsiniz her öğün. 9.ay itibari ile anne sütü ve katı gıda yarı yarıya dönem başlıyor. 1 yaş akadarda ana besin anne sütü veya formül mama. Reflü bazen dediğim gibi geç kesilenn gece beslenmesi, geç saatte yemek yemektende olabiliyor. Bu bebeğinizde dikkat edin inşallah birşey olmaz vücuttan gelen birşey değilse. Gece beslenmesini de kilo alımı iyiyse 9.ay itibarı ile kesebilirisiniz ama genel olarak 1 yaş tavsiye ediliyor. Ana besini 1 yaş sonrası katı gıdalar olduğu için. Şuan da bebeğinizi önce emzirin veya mama verin hemen arkasından katı gıda teklif edin. 9.ay itibarı ile de önce katı gıda hemen arkasından emzirme ya da mama verin. Böylece beslenme aralıkları 3-4 saat olur bebek bu süreçte küme beslenme yapmaz reflü riskinizedaha dusuk olur. Aralıklı olduğu içinde acıkır ve daha güzel yer içer. Kati gıda ve emzirme arasındaki farkı da ve önceliğini de kendisi keşfeder. Bende Osman gonualda izlemiştim aslında beslenmenin böyle olması gerektiğini. Bunları uygulayinca bebegimin beslenmesi düzeldi ondan önce mama içmek istemiyordu sıvı besinleri çok tuketmiyordu, sağlıkla büyüsün bebiş 

(266 puan) tarafından

Cok sağolun allah razı olsun 

(2,832 puan) tarafından

Estağfurullah hepimizden ♥️ 

0 oy
(1,090 puan) tarafından

ben bir öğün veriyordum maksimum 6 tatlı kaşığı kadar bazen sütümü az hissettiğimde 2 öğün benim kızım çok kabızdı o yüzden tek öğün verirdim genelde kabız yapmayacak aynı zamanda bedleyici gitmelisin muzu swviyorsa öğütülmüş yulafla mama yapabilirsin kahvaltı gibi ama çok az yap bebeği yorma daha çok küçük 

(266 puan) tarafından
+1

Cok sagolun 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 154 göst.
6 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Beyzanurxx (475 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 212 göst.
0 oy
4 cevap 155 göst.
+2 oy