+2 oy
777 göst.
Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi

Gjhgujvghjhghjgfyjhghjjjİyatteffhgfgngh Yenhjjj

19 Cevaplar

+7 oy
(325 puan) tarafından

Doğuştan tek böbrekliyim 25 yaşındayım şuana kadar hicbir sıkıntı yasamadım rabbimde yasatmasın bol su tek ilacı 

(22 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah canım çok üzülüyorum 

(22 puan) tarafından

Sürekli su mu vereyim başka ne iyi gelir 

(325 puan) tarafından

Doktor söylemesi gerekiyordu söylemedi mi ben çocuk kaç yasında doktor kaç lt içeceğini söyler ben günde 2 lt diyordu zor içiyorum ama mecbur onu doktora danışş küçük cocuk o kadar içemez elinden geldiği kadar sabah öğle akşam bir su bardağı içir bol su tüketmek en önemlisi bir iki günde  olacak şey değil tabiki içmediğim günler oluyor ama ilacı su

-Reklam-
0 oy
(14,964 puan) tarafından

Allah korusun kız. Yeğenim de tek böbrekli  doğuştan kendisi yaşayabiliyor hatta 17 yaşında 

(22 puan) tarafından

Allah şifa versin tüm. Hastalara yemin ölü gibiyim

(14,964 puan) tarafından

Amin inşallah canım 

0 oy
(1,025 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun inşallah şifa versin inşallah 

(22 puan) tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(2,073 puan) tarafından

Benim arkadaşım vardı. 20 yasında babasına böbrek vereceği zaman tek böbrek olduğunu ögrenmişti.  Testler oluyor sanırım uyumlu olup olmadıgı oyle anlaşılır. 

(22 puan) tarafından

Allah şifa versin onlarada

(2,073 puan) tarafından

Amin canım tüm hastalarımıza inşallah

0 oy
(140 puan) tarafından

Canım tek böbrekle yaşayan insan çok dur bakalım Allah büyüktür ilaçlarla durdururlar büyümeyi dua et Allah yardımcınız olsun korkutma kendini

(22 puan) tarafından

İns canım Allah razı olsun 

0 oy
(21,550 puan) tarafından

Allah'ım şifa versin dostum. İnşallah gerek kalmaz. Tek böbrek ile rahat ve sağlıklı bı yaşam sürer Yavrucuk. 

(22 puan) tarafından

İns canım bnm Allah razı olsun senden 

(21,550 puan) tarafından

Cümlemizden dostum 

0 oy
(2,029 puan) tarafından

Uyuyorsa verilebilir galiba doktorun ne dedi Rabbım şifa versin 

0 oy
(3,110 puan) tarafından

Bizim gelin de tek böbrekli 37 yaşında evlendikten sonra öğrendi hiç bir problemi yok. Gayette sağlıklı 

(22 puan) tarafından

İns canım . Oğlumun bir bobregindede büyüme var ne yapacam. Ben denizin ortasinda kalmış gibiyim çaresizim 

(1,116 puan) tarafından

onun için tedavi uygularlar canım merak etme

(22 puan) tarafından

İns canım içim çok yanıyor .. yanımda oyun oynuyur bende ağlıyorum . Allah inşallah hayırlı  şifa versin 

(3,110 puan) tarafından

Korkma canım tedavisi var . Sen sıkma canını. 

0 oy
(1,553 puan) tarafından

Allah şifa versin bu şekilde yaşayan çok fazla insan var biraz daha dikkat edin sadece 

Bu nasıl anlaşılıyor anne karnındayken belli oluyor mu?

(1,553 puan) tarafından

Analdim geçmiş olsun

(450 puan) tarafından

Geçmiş olsun.Hamileyken doktorunuz birşey demedi mi?

0 oy
(74 puan) tarafından

Benim bebeğinde doguştan tek böbrekli şuan 2 yaşında. Çok çok ciddi birşey değil ama ihmalde etme. Birde benimkinin mesane sorunu varr tuvaletini hissetmiyo. Kataterle biz alıyoruz. Bizim için dahada riskli ama kafaya takmıyorum okadar. Tıp gelişti. 

(88 puan) tarafından

Görünce yorum yapmak istedim. Ben 31 yaşındayım. Rahat 25 yaşıma kadar tuvaletimi hissetmedigim için geceleri altimi islatmisimdir. Asla ama asla cisim gelmiş hissi yoktu hepsini saliyordum öyle az kacirma falan değil yani. Psikolojik yikimdir benim için. En son endokrinde bi doktor vücudumda çiş geldiğinde beni uyandıracak olan hormonun eksik olduğunu farketti, dil altı şeklinde raporlu ilaç kullandım düzenli. Ondan sonra düzeldi şükür. Siz de bi baktirin isterseniz , gerci biliyorsunuzdur da, görünce yazmak istedim inanın çok iyi anlıyorum daha küçükmüş bebek ben yakına kadar sürdü, Rabbım şifa versin 

(74 puan) tarafından

Baktırıyorum cnm. Kızım sipina bifida hastası sırtında keşeyle doğdu bu kesede alındı bu yüzden belden altını hissetmiyo. Bacaklarında hem hareket yok hemde tuvaletini hissetmiyo . İlaca başladık ama bilmiyorum fayda edermi inşallah olur. Kusura bakmassanız size birşey sorsam katater kullandınızmı hiç kullandıysanız kendiniz yapabiliyormuydunuz. Cevabınız içinde çok teşekkürler🌷

(88 puan) tarafından

Gec girebildim kusura bakmayın Hiç kullanmadım bilmiyorum onu geçmiş olsun inşallah 

0 oy
(5,175 puan) tarafından

Benim Babam 70 yaşında oda tek böbrekli aklına kötü şeyler getirme 

0 oy
(53,390 puan) tarafından

doktora sorman lazim canim buyume icin tedavi oluyor mu

(7,245 puan) tarafından

Evet büyüme için öğrendikten sonra tedaviye başlıyorlar durumuna göre ilaçla ya da ilaçsız takip 

0 oy
(7,245 puan) tarafından

Öncelikle Rabbim şifasını versin tek böbrekle yaşaması olağan birşey böbrek büyümesi küçük kızımda da var dikkat edildikten sonra birşey olmuyo Allah'ın izniyle bizim böbrek büyümesi sonradan olan birşey bide idrar yolu enfeksiyonu ne kadar az geçirirse o kadar iyi bol bol su abur cubur vs de ne kadar az yerse oda çok iyi böbrek büyümesi gelişim oldukça küçülme ihtimali varmış çok şükür bizim 3 Grade yazıyordu 2 ye düşmüş insallah daha da düşecek yanında 2 tane daha hastalık var evet başta üzülüyorsun ne olacağını merak ediyorsun ama Rabbime inan gereken tedbirleri al ağzını hayra aç hayır konuş hemen kötüyü düşünme böbrek genişlemesi için ameliyat geçirenler de varmış araştırdığım kadarıyla kimisi ameliyat olmadan düzelmedi dedi kimisi gerek kalmadan düzeldi dedi bünyeye ve dikkate bağlı Rabbim tez zamanda şifasını versin gelmis geçmiş olsun 

0 oy
(4,439 puan) tarafından

Rabbim size bağışlasın evladınızı..benim eşim de tek böbrekli rabbim herkese sağlık versin içinde de onlara 🌸🤍

0 oy
(6,453 puan) tarafından

Rahman ve rahim olan Allah'ım ya şafi isminin hürmetine şifa versin inşallah yavruna 🤲🏻

0 oy
(2,502 puan) tarafından

Canım detaylı ultrasonda gözükmedi mi ?

0 oy
(794 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah canım kaç yaşında 

0 oy
(1,336 puan) tarafından

Benim halam dogustan tek bobrekli hic digeri de dediginiz gibi hic bu sebepten doktora gittiginj bilmem tek bobrekligi oldigunu da tesaduf farketmisler zaten 50 yasinda fln simdi 80 yasina yakin.Kardesimin erkek arkadasi da tek bobrekli dogustan 30 yasinda su an onunda sıfır sıkinti sadece askere almamislar bu sebepten.

0 oy
(917 puan) tarafından

Canım bir tanem bak sakın sıkma canını sakın üzülme benim de bir kızım var tek böbrekli doğuştan ben de sonradan öğrendim kalça ultrasonu çektirdim de şu an Allah'a şükür 4 yaşında böyle dikkat ediyorum ilaç antibiyotik falan fazla kullanmamasına ilk önce 3 ayda bir sonra 6 ayda bir kontrolü götürüyorum nefroloji doktorum bir rahatsızlığı falan olursa direkt acilden idrar tahlili yaptırın enfeksiyon falan varsa diye yani diyeceğim çünkü ömür boyunca nefroloji doktoruna sürekli gidecek zaten onun haricinde hiçbir sıkıntısı olmayacak Allah'a şükür şu anda bir tek böbrekli olup da bilmeyen birçok insan var hatta doktorum beni rahatlatmak için başka bir doktor çağırdı bak dedi bu da tek böbrekli ve hiçbir sıkıntı yaşamıyor tek böbrekli yaşayan birçok insan var

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,450,655 soru

23,820,402 cevap

318,278 kullanıcı

...