+2 oy
263 göst.
Diğer kategorisinde (768 puan) tarafından

Pfapa sendromunu duyan var mı aramızda 

2 Cevaplar

0 oy
(5,923 puan) tarafından

Oğlumda var. Sebepsiz yere sıkça ateşleniyor. Çocuk hastalığı dedi doktoru. Yaş aldıkça düzelecekmiş. 11 gün ateşini düşüremediğim oldu. Allah şifa versin tüm hasta çocuklara. 

(5,923 puan) tarafından

Bu arada sizinki kaç yaşında, oğlum 3 yaşında 1.5 yaşında başladı ilk ateş atakları 

(768 puan) tarafından

5 yaşında 4,5 yaşında anladık bizde çocuk doktory anlamadı antibiyotik yazıp yazıp gönderdi 10 güne bir insan hiç mi demez bunda farklı birşey vardır diye brbim sadece merak ettiğim her atak sönrminde prednol yapılması gerekiyor mu başka yolla grçmiyor mu acaba

(711 puan) tarafından

Kortizole iyi yanıt verir pfapa atakları 

(5,923 puan) tarafından

Evet ama yaşı çok küçük biz bir kere mecburen aldık kortizon bir daha almadık 

(5,923 puan) tarafından

@Gurmeanne ben senin yanıtını görmemişim şimdi okudum. Bize de 1.5 yaşında ilk ataklarda antibiyotik verdi yolladı anlamadık cahillikle kullandık ama sonra yazılan hiçbir antibiyotiği almadım çok şükür. İnşallah bir daha da almak zorunda kalmam 😔

-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından

Hayırlı ramazanlar kızımın yine ateşiyle birde buraya bakım dedim sizdeki belirtiler nedir kızım artık nerdeyse 2 haftada bir atesleniyor 😢

(768 puan) tarafından

Boğaz ağrısı şişmesi cep yüksekliği 135 lerde ve 39 40 seyrinde ateş genelde çoxuk doktorları enfeksiyon diyor kandaki değeride yüksek görünce boş yere antibiyotik veriyorlar ama bizde pfapa olduğunu çok geç öğrendik şimdi arak günündeyiz ateş düşürücülerle idare ediyoruz 

(32 puan) tarafından

Bizde sizinle aynı durumdayız aynı şeyleri yaşıyoruz normalde de çocuğunuz iştahsızmi hiç yemek yemiyor iyi olduğu günlerde de

(768 puan) tarafından

Bizimki çok yiyordu hayette güzeldi ne zaman bu rahatdızlık başladı iyi günlerde de yememeye başkadı :(

(32 puan) tarafından

Benim kızımda öyle sizinki kaç yaşında başladı 

(768 puan) tarafından

Tam doğum gününde başladı 4 yaşında şimdi 5 yaşında 

(32 puan) tarafından

Benim kızımda 5 yaşına girdi 1 sene 3 aylık falandı başladi aynı şeyleri yaşamışlar demek ki

(768 puan) tarafından

O zamandan beridir ateş düşürücü mü kullandınız hep atak araları ne kadarda oluyor şimdi? Kortizon hiç veriyor musunuz kolşisin hapı var onu kullanmaya başladınız mı 

(32 puan) tarafından

Hep ateş düşürücü kullandım ve kortizon iğne kolşisin hap kullanmadim yani kullanmak istemedim çünkü beyaz kanı dusubilir dediler kullandım çünkü zaten normalde kansızlığı var bide beyaz kanda sıkıntı oluşmasın dedim 

(768 puan) tarafından

Doktor mu dedi beyaz kanı düşebilir diye şimdi ne lasarda oluyor ataklarınız 

(32 puan) tarafından

Ewt doktor demişti yani bazen bir ayı bulmuyor ataklar bazen 2 ay ama en fazla iki ay sürekli hasta 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 191 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Rabia... (566 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 388 göst.
+1 oy
1 cevap 150 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (768 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 103 göst.

Kategoriler