+1 oy
795 göst.
Diğer kategorisinde (1,156 puan) tarafından

Kızlar bi anda canım midye çekti bildiğiniz aşeriyorum ilk defa aşerdim 5 aylık süreçte. Ama haram olduğu için yemek istemiyorum ne yapmalıyım? Bir iki tane yitip nefsimi köreltsem bebeğe zararı olur mu?

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından

midye yemek niye haram?

midye yemek sağlıklı bir şey değil sadece

(1,156 puan) tarafından

Haram diye gördüm sormak istedim 

(1,156 puan) tarafından

Önceden safi idim.dini nikah kıyılınca Hanefi mezhebine geçtim ondan.dolayi haram hanefilere diye biliyorum

(1,156 puan) tarafından

İmam dini nikahı Hanefi mezhebi üzerinde kıldı o esnada kabul ettik bizde. 

-Reklam-
0 oy
(346 puan) tarafından

Ayy çok tuhaf olacak ama benim de 2 gün önce sushi istedi canım ama öyle böyle değil. Kendim pirinç hasladim, mayonez, garnitür, ton balığı (dardanel) karistirdim üzerine de biraz soya sosu döktüm. O beni tatmin etti. Sen de canının isteğine göre birşey yapabilirsin. Midyede çok cıva bulunuyor ve pis bir yiyecek. Bence bir iki taneden birşey olmaz ama sen bilirsin canım. Ton balığında bile cıva var yemeyin diyorlar, dardanelin kodunu okuttum cıva falan yok dedi. Nereden tutulduğu vs de yazıyordu bir nebze rahat etmistim

(1,156 puan) tarafından

Bilemiyorum bende muamma da kaldım zararlı ise yemeye de gerek yok 

0 oy
(505 puan) tarafından

Midye çokta iyi bir şey değil yaa, benim kardeşim zehirlenmişti midyeden. Haram olduğunu ben de duymuştum 

(1,156 puan) tarafından

Evrt yüksek civa içeriyor ondan galiba 

0 oy
(4,591 puan) tarafından

Midye normalde hiç sevmem ağzıma koymam ama hamileyken bende Bursa'da yedim bir şey olmaz ye ne olacak . Bir daha asla yemem ama o zaman yemiştim. 

0 oy
(22,698 puan) tarafından

Yememelisin. Her aserdigimizi yemek zorunda değiliz. Şeker hastasi anneleri düşün. Csnlari neler istiyor ama yiyemiyorlar. Çocuğa da bişey olmuyor. Üzerinde durma geçer. Mikrop yuvası. Hem de haramdi sanırım. Hükmü tam  hatirlamasam da .

0 oy
(3,125 puan) tarafından

Nefsini köreltmelisin bence 1 tane ye 

0 oy
(14,938 puan) tarafından

Haramı geç yasak besin kız direkt zaten gebeliktw

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Tavuklu pilav limon sık ye aynı tat :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 196 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 185 göst.
0 oy
15 cevap 406 göst.
17 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ruveydacacan (969 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,515 soru

24,045,783 cevap

329,387 kullanıcı

...