+1 oy
475 göst.
Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından

Merhaba kızlar görümcem bize gelmiş kendiside cocuguda ****.bugun sabah 11de gelmisler.benimde 2tane kucuk cocugum var 7 aylik ve 2yasinda coxuklarima bulaşmasıni nasil önleye bilirim.hastalık bulaşmasın diye ne yapabilirim

10 Cevaplar

+1 oy
(1,639 puan) tarafından

Do.muz gribi mi canım görünmemiş yazdığın biplenmiş 

(35 puan) tarafından

**** hastaligi canim

(1,639 puan) tarafından

Tamam canım anladım alttaki posttan sizde mi kalıyorlar peki sizde kalıyorlarsa ve hastalıkları tam geçmediyse muhtemelen bulaşır temas edilen şeyden bile bulaştığını duymuştum 

(35 puan) tarafından

Evet malesef bize gelmisler bi kac gunlugune kul hakki bi insan dusunmezmi gitdiyim yerde 7 aylik bebek var 2yasinda cocuk var onlara bulasir 

-Reklam-
+1 oy
(788 puan) tarafından

Ah şu gorumceler ne berbat rahatlığa sahipler. Kızımda halasından kaptı u.y.u.z hastalığını ve atlatmasi tam altı ayimiza mal oldu. Kızımın teni kullandigi ilaclardan maaf olmuştu. Sen iyisimi evi pakla. Temas ettiği etmediği herşeyi yıka. Kısacası evine bı gusül aldır. Var ya bu konu açıldıkça kıza kuruluyorum. Çok zordu benim için bu surec. Hem maddi hem manevi hemde bedenen yordu beni. Ve o o haliyle gezmeye mikrop saçmaya devam etti. Acayip rahat insanlar

(35 puan) tarafından

Gercekten okadar rahat diyorki atlattik diye.ama ben goruyorumda bedenlerinde hala kasinti var izler var ilaclarinida kullanmiyorlar.nezaman gideceyide belli deyil yarin evden postalamak istiyorum.bide bisey sorayim ister istemez oyuncaklara temas ediyo bide koltuga falan o oyuncagi oglum eline alsada gecermi hastalik?

(1,639 puan) tarafından

Benimki de öyle 😂çocukları el ayak hastalığı oldu kaynanamalara gittiğimizi öğrenince onlarda geldi iki çocuğum var biri hastalığı kötü geçiriyor ödüm koptu valla bulaşacak diye allahtan bişey olmadı yarım saat oturup kalktım eşime söyledim tamam hadi kalkalım dedi yorgunum falan dedi çıktık bi de açıp bana gösteriyor bak yaralarına diye o halde insan nasıl gezmeye çıkar nasıl düşünmez anlamıyorum bi kere benim çocuklar ishal kusma hastalarına yakalandı 2024 bahar ayıydı çocuklar hasta dememe rağmen oğlu benim oğlumu istiyor diye getirmiş ev ev değil her yer dağınık her yer kusmuk ne kusmalaro duruyor ne ishalleri o halde geldi oturdu gitti ertesi gün mesaj attı benim çocuklara da bulaştı diye 

tarafından

Hergun koltuk hali kapi kolları çeşme başlarını sirkeli su hazırlayıp sıkın silin . Şişenin yarısını sirke yarısını su ile doldurun spreyle yüzeylere uygulayın hicbisey olmaz inşallah bide aile hekimine başvurun çocuklara da kendijixe de önlem amacli losyon alın illaki temas yüzeyinden bulaşır 

(35 puan) tarafından

Ben olsam cocugum rahatsz olsa disariya cikamam cunku en once ben rahatsz olurum zaten gitdiyim yerde oturamamki nebiliyim ya bazi insanlar okadar dusunceszki

(35 puan) tarafından

Tamam insaallah allah razi olsn soylediginiz icin

(788 puan) tarafından

Ben herşeyi yıkadım. Sende yıka. Plastik oyuncaklarını falan bulaşık makinasına tek tek dizdim de yıkadım. O kadar kafa gitmişti bende. Çok zorlandım ya. Ay bide sarı krem gibi bı ilaç almıştım eczaneden bı halta da yaramadı ama ah o kokusu beni öldürdü. Bak hala daha o pis ilacın kokusu kışlık kıyafetlerde var. Kendiminkini kızımın kini attım çöpe koku çıkmadığı için. 

(35 puan) tarafından

Zaten deminden beri onlarin temas etdiyi havlu falan atdim 90 derecede yikadim oyuncaklar kalmis onlarida simdi atarim bide her tarafai simdi sirkeyle silerim

tarafından

Allah ıslah etsin onları nediyim ben böylelerini direk mesafe ile banlarim çünkü bencillik burda kangren durumda abartısız hemde 

tarafından

Camasir makinenizin deterjan ve yumuşatıcı gözüne sirke de dökün toz deterjan dahi kullansanız ekleyin hafif toz üzerine cıvık olacak kadar yumuşatıcı göze de yumuşatıcı miktarı kadar sirke ekleyin bitti gitti . Ben yumuşatıcı kullanmak yerime beyaz sirke kullanıyorum.  Bide toz deterjan üzerine az sirke dönerseniz çamaşırlarında beyaz leke iz kalmıyor toz det. İzi.  Ben hep böyle yapıyorum yaklaşık 1 yıldır.  Bebek camaisrlarina da 

(35 puan) tarafından

Tamam canim cok sagol cok detayli anlatdin herseyi🥰

tarafından

Yardımcı olabildiysem sevindim iyi gecelrr

+1 oy
tarafından

Canım uyuzsa aile hekimliğine git bi losyon veriyor olmadı cildiyeye git evde bir kişide bile olsa 14 gün kadar larva dön.  Oluyor deri altında hasta kullanırken sizde kullaninki sizde yerlesmisse yumurtadan çıkmadan terk etsin vücudu aynı sürelerde korunun uzar yoksa süreç 2021 de başımıza geldi bizde bisey yoktu ama annemlerde vardı dr annemlere vermişti losyon biz de aynı zamanda kullanmistik bize hicbisey olmamıştı aynı evdeyiz an meselesi neticede . Dikkat ve önlem şart.  Geçmiş olsun canım. 

(35 puan) tarafından

Aile hekimine gidib istersem o losyonu verir ozaman dogrumu butun vucudumuza surecez dogru anladim dimi

tarafından

Doğru.  Dus sonrasi temiz ve kuru cilde hafif tabaka olarak özellikle bacak ic bacak , kol sırt boyun ense hepiniz sürün ve emsin deri . Hala evdelerse havlu sabun ayırın xocuklsri tembih edin oyuncaklara bol bol gün aşırı sirkeli su püskürtün sürekli olarak eve yüzeylere koltuklara kapılara sıkın camasir sulu su hazırlayın ortak tuvalete klozete hastalardan sonra veya siz oturmadan önce püskürtme yapıp 20 sn sonra ıslak bezle silin öyle oturun . Evi devamlı süpürun ve silme suyuna 1 çay bardağı sirke ekleyin 

Hekime evde **** var diyin çocuklarınız da sizde risk altındasınız.  

(35 puan) tarafından

Allah razi olsun tamam insaalah

tarafından

Sendende canım ❤️

+1 oy
tarafından

Hekime soyle bide yaşına uygun losyon versin galiba duştan sonra temizlenen cilde sürülüyor. Bi de önerim duştan sonra cildinizi pamuk yardımıyla sirke ile tonik uygulayın yikamayin sabah akşam uygulayın iyi gelir ben oğlumun günlük duş sonrası da bazen ama vücuduna sürüyorum beyaz sirke elma sirkesi derisi emiyor zaten.

+1 oy
(14,461 puan) tarafından

Yüksek ihtimalle bulaşır 

21 gün sonra belli eder geçip geçmediği

Hastane krem losyon hikaye geçer yine tekrar eder eczaneden krem hazırlatın yetişkın/hamile/ Bebek ayrı hazırlanıyor surup üç gün aynı kiyafet üç gün sonra duş tüm eşyalar 60 ta yıkanıp komple ev sirkeyle silip yikanamayacak eşyalar poşette bir hafta bekleyecek 

Tüm ev halkı giren çılan herkes yapmali kremi yoksa kurtuluş yok aylarca tekrarlar durur 

Kizim bir buçuk yaşında ben hamile hakimle 7.8 ay surundum kimsenin başına gelmesin temizliği ayrı o göbekle gece yarıları çoçuğu yıka onun çektiği eziyet ayrı 

(14,461 puan) tarafından

Boşuna para harcayıp krem losyon cildıye aile hekimi hepsi boş çâre değil tekrarlıyor aylarca sürüyor tek çare eczane karişimi

(35 puan) tarafından

Bisey soracam simdi temaas ettik ya kukurtlu karisimdan hazirlatip kullanabilirmiyiz bizede gecmesin diye diyelim daha 1gundur temas ettik **** biriyle bugun hazirlatip kullanayim hem bebeklerime hem kendimize olurmu

(14,461 puan) tarafından

O illa geçer onlar gidince sütun komple evdekiler evi temizleyın her şeyı yıkayın 

+1 oy
(537 puan) tarafından

Domuz gribi mi yoksa **** mu bilmiyorum ama Domuz gribiyse Çok dikkatli ol lütfen burda 1 buçuk yaşında çocuk Vefat etti Domuz gribinden :( çocuklarımızi korucaz herkes hastalık kaynıyor sonra perişan oluyorlar 

+1 oy
(484 puan) tarafından

Aynı evin içinde dokunulan perdeden bile bulaşıyor. Kesinlikle " kırılacak" diye düşünmem. Anam babam olsa bile görüşmem. Maddi manevi kaç ay, belki de kaç yıl uğraşıp kurtulamayabilirsiniz. Araştırın , seçim sizin. Ama çocuklarınız için çok üzüldüm.

+1 oy
(35 puan) tarafından

Eğer şüphe varsa eczanede losyon ve ilaçlar oluyor önlem için alıp kullanabilirsiniz evi de güzelce temizleyince inslalah olmaz 

0 oy
(3,454 puan) tarafından

Allah o görümcene akıl fikir versin. Hala hastaysalar tabiki bulaşır sizede çocuklarınıza da. Çok zor geçirilen bir hastalık üstelik. Sürekli kremler losyonlar. Dokundukları her yerden bulaşır. Ne yapmak lazım bilmiyorum ama kibarca geri göndersen en iyisi

0 oy
tarafından

Spreyli şişeye sirke ve su koy banyo yaparken sürekli sık onlara 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 167 göst.
+1 oy
3 cevap 344 göst.
18 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Merveeeee (142 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 200 göst.
0 oy
3 cevap 212 göst.

Kategoriler

1,470,095 soru

24,081,910 cevap

331,241 kullanıcı

...