0 oy
288 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (260 puan) tarafından

Kadın doğum doktoru açlık tokluk bakacağız yarın ac gel dedi yarın ac gideceğim 25 haftaligim sonra tekrar mi veriyoruz nasıl oluyor . Şeker yüklemesi istemedim

5 Cevaplar

0 oy
(4,342 puan) tarafından

İstemediğini soyledin mi doktora

(260 puan) tarafından

Şeker yüklemesi istemiyorum dedim oda o zmn açlık tokluk baklim dedi arasındaki farkı bilemedim

(4,342 puan) tarafından

Açlık şekerinin yüksek çıkmaması lazim

-Reklam-
0 oy
(11,462 puan) tarafından

Aç karnına şekerine bakılıyor. Sonra yemek yedikten tam 1 saat sonra tekrar şekerine bakılıyor. İkisde yüksek çikarsa mecburen şeker yüklemesi yapılıyor. Benim küçük oğlum da gebelik şekerim vardi insülin kullandım. Şeker yüklemesinden korkma o verdiklerini icecekde 2 dilim baklava kadar ancak şeker var söylenenler gözünü korkutmasin

(260 puan) tarafından

Öyle olmuyor canım pek baklava ile eş değer değil aslında. Sen baklavayı aç karna yiyorsun ve katı olarak vücuda giriş yapıyor seni birden etkilemez ama aç karına birden kana hızlı karışan sıvı şeker içiyorsun bı seni etkiliyor.  Çikmaz inşallah bakalım bişey. Suyum fazla die istedi ama ilk kisimda da fazlaydı o zamn bilincli değildim yaptırdım. Şimdi yaptırmayı düşünmüyorum ama hayırlısı inşallah 

(11,462 puan) tarafından

Cokda fark eden bişey Yok ikisi arasında. Bende büyük oğlumda yaptırmadım büyük ihtimalle onda da gebelik şekerim vardi erken doğum oldu bebekte sıkıntı oldu kuvozde kaldı 2. De açlık tokluk bakıldı yüksekti doktor şeker istedi kesinlikle yaptır dedi bende ilkinde sıkıntı olduğu için cokda karşı gelmedim yaptırdım 

tarafından

Gülüm bu açıklamayı yapan diyetisyenleri dinlemek yerine bu işin uzmanı olan profesörleri dinle ☺️☺️

(260 puan) tarafından

Bana suyu fazla dediler şeker hastalığı tanım yok şekerim çok yüksek biri olan biri de değilim inşallah da gene sıkıntı olmaz. Dikkat ediyorum yemeye içmeye düzenli beslenmeye . Doktorlar ztn prosedür gereği yaptır diyorlar 

0 oy
(505 puan) tarafından

Oğlum da yaptırmadım şimdikinde doktor istedi ve korkuttu mecbur yaptırdım keşke yaptırmasaydım, önce aç karnına yapıyorlar sonra 1 saat geçince glukoz vermişlerdi bana sonra yine 1 saat geçince tekrar aç karnına baktılar

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah 

(260 puan) tarafından

Amin inşallah teşekkür ederim 

0 oy
(1,882 puan) tarafından

Neden şeker yüklemesi istemedin?

(260 puan) tarafından

Gebelikte birden bebeğe ve anneye şeker yüklenmesini doğru bulmuyorum. Şeker çıkınca ztn ya insülin yada diyetisyen yonlendiriyor onlarda dyt veriyor. Yaptırmadan önce dikkat kendimiz edersek bı sıkıntı görmüyorum. Benim şeker çok yüksekte gezen biri değilim eğer tabiki ciddi boyutta ve hap ve insülin kullan önceden şikayeti olan biri için bişey diyemem 

(1,882 puan) tarafından

Dediğiniz gibi şeker varmış gibi beslenmenize dikkat ediyorsanız yükleme yapılmadan sadece açlık tokluk bakılarak ilerlenmesi gayet yeterli. Çok haklısınız :))

0 oy
(7,255 puan) tarafından

Açken veriyon sonra kahvaltı yapiyom yarım saat sonra tekrar veriyon cnm 

(260 puan) tarafından

Evet bugün verdik açlık verdik kahvaltı yaptım 2 saat dedi doktor 2 saat sonra verdik geri hayırlısı olsun inşallah 

(7,255 puan) tarafından

Hayırlısı benim tokluk düşük çıkmıştı ilaçta vermedi korkulacak bişey olmaz dedi inşallah seninde iyi sonuç çıkar cookca amin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 258 göst.
2 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 198 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
31 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ferideozyurtkan (473 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,479 soru

24,155,019 cevap

335,089 kullanıcı

...